Lue keskustelun säännöt.
Miksi keittäessä jotkin ruoka-aineet pehmenevät mutta toiset kovettuvat?
18.11.2020 |
Esimerkiksi puuroryynit pehmenevät mutta munat keitetään koviksi. Epäilen voinko elää täysijärkisenä tällaisessa universumissa.
Kommentit (5)
Proteiinit denaturoituu kuumennettaessa ja sen takia tapahtuu kovettuminen keitettäessä proteiinipitoisia ruoka-aineita
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Toisissa proteiinit denaturoituvat, eli ne muuttuvat kiinteäksi ja toiset taas ikäänkuin imevät vettä mm. rakenteensa vuoksi, esim viljatuotteet.
Niin, mutta miksi jotkin ruoka-aineet pehmenee vanhetessaan kun taas toisista tulee kovaa kuin kivi?! Mädillä tomaateilla voi osoittaa mieltänsä kohtuu turvallisesti, mutta puolivuotias Irma-tädin hedelmäkakku voi olla jo tappava ase!
Asia liittyy ap fysiikkaan ja kemiaan.
Mitkä muka?!