Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Onko moukkamaista rikkoa etikettiä?

Pääruoka ennen alkupaloja
14.11.2020 |

Upseeri-isäni neuvoi joskus vuosikymmeniä sitten, että etikettiä voi rikkoa, kunhan sen ensin tietää. Tarkoittaen esimerkiksi, että kalan kanssa voi vallan mainiosti tilata punkkua, vaikka yleensä sen kanssa tilataankin valkkaria.

Mitä olette viisaudesta mieltä vai onko asialla mitään väliä?

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 |
14.11.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Samaa mieltä upseerin kanssa. Etikettiä voi rikkoa, mutta tyylillä, tilannetajulla ja tosiaankin, kun tietää mitä on rikkomassa. Norsu posliikaupassa on sitten ihan toinen juttu.

Vierailija
2/6 |
14.11.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juu voi rikkoa, kun sen tekee harkitusti esim persoonallisuuden näkyminen juhlapukeutumisessa. On asialluset vaatteet, mutta se joku oma juttu mukana kuitenkin. Kalan kanssa voi tilata punaviiniä. Kastike ym ratkaisee sopiiko ja tietty omat mieltymykset. Nykyään ei niin tarkkaa, mutta pitää tietää mikä on oikein.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/6 |
14.11.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Juu voi rikkoa, kun sen tekee harkitusti esim persoonallisuuden näkyminen juhlapukeutumisessa. On asialluset vaatteet, mutta se joku oma juttu mukana kuitenkin. Kalan kanssa voi tilata punaviiniä. Kastike ym ratkaisee sopiiko ja tietty omat mieltymykset. Nykyään ei niin tarkkaa, mutta pitää tietää mikä on oikein.

Mitäs jos tilaakin maitoa tai kokiksen?

Vierailija
4/6 |
14.11.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paras viini ruoka yhdistelmä on ollut tamminen valkoviini ja tartar alkuruoka. Mutta oli Noman kokki

Vierailija
5/6 |
14.11.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Juu voi rikkoa, kun sen tekee harkitusti esim persoonallisuuden näkyminen juhlapukeutumisessa. On asialluset vaatteet, mutta se joku oma juttu mukana kuitenkin. Kalan kanssa voi tilata punaviiniä. Kastike ym ratkaisee sopiiko ja tietty omat mieltymykset. Nykyään ei niin tarkkaa, mutta pitää tietää mikä on oikein.

Mitäs jos tilaakin maitoa tai kokiksen?

Sellaiset etikettitilanteet varmaan on sellaisia, joissa tarjoilu on valmiina ettei voi tilailla. Ravintolassa voi tilata tietty mitä vain vaikka olisi hienompikin paikka.

Vierailija
6/6 |
14.11.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tietysti voi rikkoa. Itse olen syönyt buffet-pöydästä vain niitä ruokia mistä pidän, kuten alkupaloja jouluaikaan kun pääruoka ei niin nappaa. Samoin olen hakenut samalle, omalle lautaselleni ruokaa, mutta siitä päätin luopua hygieniasyistä - se otin millä ruokaa tiputan lautaselle saattaa koskea siihen ja yök, en halua tehdä sellaista. Se olisi vaan ollut nini paljon ekologisempaa käyttää samaa lautasta kuin ottaa aina uusi.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan neljä yhdeksän