Miten teette possun ulkofileen niin ettei siitä tule kuivaa?
Kommentit (6)
Älä kypsennä yli. Possulle riittää 65 astetta, ihan maksimissaan. Itse kypsennän 62 asteeseen, pysyy oikein mehukkaana. Suomalaista possua ei tarvitse kypsentää kypsäksi, se on yksi maailman terveimmistä possuista. Maailmalla ravintoloissa jo nykyään tarjotaan puolikypsää possunlihaa, kun tiedetään miltä tilalta se liha tulee ja miten ne possut siellä voi. Se on aika vanhentunutta tietoa jo että possu pitäisi aina kypsentää kuivaksi. Ei pidä enää paikkaansa.
Eli osta digitaalinen lämpömittari ja käytä sitä.
Itse käytän haudutuspataa niin tulee muheaa.
N18
Uuniin joko kannelliseen vuokaan tai folioon käärittynä. Kilon pala saa olla 4 tuntia 160 asteessa tai yön yli 100 asteessa. Sellainen 85 astetta on ok sisälämpö.
Jos vielä meinaa kuivua, laita vuokaan liemi jossa 2 osaa vettä, yksi osa soijakastiketta ja yksi osa cokista. File saa lähes peittyä, käännä välillä.
Possu paistetaan aina miedolla lämmöllä, kauan. 130 astetta on ihan maksimi, 3-4 tunnin paistamalla. Keraaminen pata ja kansi päälle. Paistia voi valella paistonesteellä.