Lue keskustelun säännöt.
Miten punaviiniä saa tehtyä oikein hyvää glögiä?
25.10.2020 |
Olen yrittänyt eri ohjeilla, mutta mautonta tulee aina. Miten saisi kunnon mausteista kuin valmiit pullot?
Kommentit (3)
Kuumenna valmista tetraglögiä. Joukkoon kanelitanko, neilikoita, pari tähtianista, ja ehdottomasti tuoreita inkivääri paloja. Valmista glögimaustesekoitusta voi laittaa myös. Lopuksi joukkoon punkkua.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyviä ohjeita nuo edelliset ja vielä reilu loraus konjakkia sekaan. Kyllä brandykin kelpaa.
200 g kidesokeria
6 mausteneilikkaa
3 tähtianista
1 kanelitanko
2 laakerinlehteä
2 appelsiinia
1 sitruuna
2 x 750 ml pulloa punaviiniä
100 ml crème de cassista
1 kokonainen muskottipähkinä, raastettavaksi
Laita sokeri ja kaikki mausteet (lukuunottamatta muskottipähkinää) suureen paksupohjaiseen kattilaan.
Lisää laakerinlehdet ja kuori sitruuna ja appelsiinit. Lisää kuoret kattilaan ja purista appelsiinin mehu muiden ainesten joukkoon.
Kaada joukkoon viiniä sen verran, että muut ainekset peittyvät. Aseta hella keskilämmölle ja anna kuumentua, älä keitä!
Anna hautua viiden minuutin ajan tai kunnes sokeri on liuennut ja seos on muuttunut mausteiseksi siirapiksi.
Lisää loput viinistä ja crème de cassis. Anna hiljalleen lämmetä matalalla lämmöllä noin 10 minuutin ajan, kunnes glögi on lämmintä ja tuoksuvaa. Pidä huoli, ettei glögi pääse kiehumaan.
Raasta päälle muskottipähkinää ja tarjoile kuumana.
Itse en laita noin paljon sokeria, mutta maun mukaan!