Tekee ihan hulluna mieli itse leivottuja lämpimiä sänpylöitä mutten osaa tehdä. Neuvoja?
Miten saisi parhaat itse leivotut sänpylät? Auttakaa.
Kommentit (23)
Ei näin huonoon säNpyläprovoon kukaan tartu.
Jos se ei ole sänpylä, niin onko sit sänky sämky?
Laita kattilaan 0,5 litraa vettä
Kuumenna vähän kuumemmaksi kuin kädenlämpöinen ja ota pois levyltä
Lisää pari desiä esim. kaurahiutaleita
Sekoita haarukalla
Lisää vehnäjauhoja
Sekoita haarukalla
Lisää jauhoja ja kuivahiiva
Sekoita haarukalla
Lisää jauhoja, vaivaa haarukalla
Toista, kunnes taikina on sopivan paksua.
Laita nousemaan n. 20-30 min
Nostele kahden lusikan avulla kokkareita pellille
Halutessasi voit vähän taputella tasaisemmaksi jauhoisilla käsillä
Paista 200 asteessa noin 15 min
Rumia, mutta hyviä.
Vierailija kirjoitti:
Ei näin huonoon säNpyläprovoon kukaan tartu.
Sänpylit on hyvejä
Itseleivottua ei yleensä haluta hulluna.
Vierailija kirjoitti:
Laita kattilaan 0,5 litraa vettä
Kuumenna vähän kuumemmaksi kuin kädenlämpöinen ja ota pois levyltä
Lisää pari desiä esim. kaurahiutaleita
Sekoita haarukalla
Lisää vehnäjauhoja
Sekoita haarukalla
Lisää jauhoja ja kuivahiiva
Sekoita haarukalla
Lisää jauhoja, vaivaa haarukalla
Toista, kunnes taikina on sopivan paksua.
Laita nousemaan n. 20-30 min
Nostele kahden lusikan avulla kokkareita pellille
Halutessasi voit vähän taputella tasaisemmaksi jauhoisilla käsillä
Paista 200 asteessa noin 15 min
Rumia, mutta hyviä.
Kiitos!!!!
Googlaa sänpylä ja katso, mitä ruutuun lävähtää!
Vierailija kirjoitti:
Laita kattilaan 0,5 litraa vettä
Kuumenna vähän kuumemmaksi kuin kädenlämpöinen ja ota pois levyltä
Lisää pari desiä esim. kaurahiutaleita
Sekoita haarukalla
Lisää vehnäjauhoja
Sekoita haarukalla
Lisää jauhoja ja kuivahiiva
Sekoita haarukalla
Lisää jauhoja, vaivaa haarukalla
Toista, kunnes taikina on sopivan paksua.
Laita nousemaan n. 20-30 min
Nostele kahden lusikan avulla kokkareita pellille
Halutessasi voit vähän taputella tasaisemmaksi jauhoisilla käsillä
Paista 200 asteessa noin 15 min
Rumia, mutta hyviä.
Onneksi olkoon, jos ap saa noilla ohjeilla valmista!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Laita kattilaan 0,5 litraa vettä
Kuumenna vähän kuumemmaksi kuin kädenlämpöinen ja ota pois levyltä
Lisää pari desiä esim. kaurahiutaleita
Sekoita haarukalla
Lisää vehnäjauhoja
Sekoita haarukalla
Lisää jauhoja ja kuivahiiva
Sekoita haarukalla
Lisää jauhoja, vaivaa haarukalla
Toista, kunnes taikina on sopivan paksua.
Laita nousemaan n. 20-30 min
Nostele kahden lusikan avulla kokkareita pellille
Halutessasi voit vähän taputella tasaisemmaksi jauhoisilla käsillä
Paista 200 asteessa noin 15 min
Rumia, mutta hyviä.Onneksi olkoon, jos ap saa noilla ohjeilla valmista!
Mikä tässä ohjeessa oli vikana?
Vierailija kirjoitti:
Laita kattilaan 0,5 litraa vettä
Kuumenna vähän kuumemmaksi kuin kädenlämpöinen ja ota pois levyltä
Lisää pari desiä esim. kaurahiutaleita
Sekoita haarukalla
Lisää vehnäjauhoja
Sekoita haarukalla
Lisää jauhoja ja kuivahiiva
Sekoita haarukalla
Lisää jauhoja, vaivaa haarukalla
Toista, kunnes taikina on sopivan paksua.
Laita nousemaan n. 20-30 min
Nostele kahden lusikan avulla kokkareita pellille
Halutessasi voit vähän taputella tasaisemmaksi jauhoisilla käsillä
Paista 200 asteessa noin 15 min
Rumia, mutta hyviä.
Kuohkeampia saa, jos alussa vatkaa sähkövatkaimella muutaman minuutin silloin kun taikina on vielä löysää ja jatkaa sitten taikinakoukuilla vaivaamista kun taikina on paksumpaa. Kannattaa myös antaa kohota pellillä puolisen tuntia ennen uuniin laittamista. Ja teelusikallinen sokeria ja suolaa taikinaan.
Ainakin lisäisin pari teelusikkaa suolaa ja vähän siirappia tuohon reseptiin.
Vierailija kirjoitti:
Ainakin lisäisin pari teelusikkaa suolaa ja vähän siirappia tuohon reseptiin.
Aa, totta, suola unohtu, sitä tietty kans.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Laita kattilaan 0,5 litraa vettä
Kuumenna vähän kuumemmaksi kuin kädenlämpöinen ja ota pois levyltä
Lisää pari desiä esim. kaurahiutaleita
Sekoita haarukalla
Lisää vehnäjauhoja
Sekoita haarukalla
Lisää jauhoja ja kuivahiiva
Sekoita haarukalla
Lisää jauhoja, vaivaa haarukalla
Toista, kunnes taikina on sopivan paksua.
Laita nousemaan n. 20-30 min
Nostele kahden lusikan avulla kokkareita pellille
Halutessasi voit vähän taputella tasaisemmaksi jauhoisilla käsillä
Paista 200 asteessa noin 15 min
Rumia, mutta hyviä.Onneksi olkoon, jos ap saa noilla ohjeilla valmista!
Mikä tässä ohjeessa oli vikana?
Määrät puuttuvat (paitsi vesi ja kauraryynit). Ehkä leivontataidoton kaipaisi tarkempia ohjeita kuin maininnan "sopivan paksuisesta taikinasta". Hyvä vinkki: ohjeita on aika usein jauhopussin kyljessä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Laita kattilaan 0,5 litraa vettä
Kuumenna vähän kuumemmaksi kuin kädenlämpöinen ja ota pois levyltä
Lisää pari desiä esim. kaurahiutaleita
Sekoita haarukalla
Lisää vehnäjauhoja
Sekoita haarukalla
Lisää jauhoja ja kuivahiiva
Sekoita haarukalla
Lisää jauhoja, vaivaa haarukalla
Toista, kunnes taikina on sopivan paksua.
Laita nousemaan n. 20-30 min
Nostele kahden lusikan avulla kokkareita pellille
Halutessasi voit vähän taputella tasaisemmaksi jauhoisilla käsillä
Paista 200 asteessa noin 15 min
Rumia, mutta hyviä.Kuohkeampia saa, jos alussa vatkaa sähkövatkaimella muutaman minuutin silloin kun taikina on vielä löysää ja jatkaa sitten taikinakoukuilla vaivaamista kun taikina on paksumpaa. Kannattaa myös antaa kohota pellillä puolisen tuntia ennen uuniin laittamista. Ja teelusikallinen sokeria ja suolaa taikinaan.
Mutta nää on pikasänpyliä, suolaa toki joo 😃 Mutta en edes omista äsähkövatkainta. Haarukka saa riittää, ettei tartte sotkea käsiä taikinaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ainakin lisäisin pari teelusikkaa suolaa ja vähän siirappia tuohon reseptiin.
Aa, totta, suola unohtu, sitä tietty kans.
Rasva unohtui myös. Aika kuivaa tulee, jos ei ole kuin vettä ja jauhoja ja kuivahiivaa koko sämpylässä :D
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
oo
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Laita kattilaan 0,5 litraa vettä
Kuumenna vähän kuumemmaksi kuin kädenlämpöinen ja ota pois levyltä
Lisää pari desiä esim. kaurahiutaleita
Sekoita haarukalla
Lisää vehnäjauhoja
Sekoita haarukalla
Lisää jauhoja ja kuivahiiva
Sekoita haarukalla
Lisää jauhoja, vaivaa haarukalla
Toista, kunnes taikina on sopivan paksua.
Laita nousemaan n. 20-30 min
Nostele kahden lusikan avulla kokkareita pellille
Halutessasi voit vähän taputella tasaisemmaksi jauhoisilla käsillä
Paista 200 asteessa noin 15 min
Rumia, mutta hyviä.Onneksi olkoon, jos ap saa noilla ohjeilla valmista!
Mikä tässä ohjeessa oli vikana?
Määrät puuttuvat (paitsi vesi ja kauraryynit). Ehkä leivontataidoton kaipaisi tarkempia ohjeita kuin maininnan "sopivan paksuisesta taikinasta". Hyvä vinkki: ohjeita on aika usein jauhopussin kyljessä.
Paha sanoa määriä, kun en mittaile kuin sen veden, hiutalemääräkin oli arvio 😅
Help mammat , varmasti joku teistä osaa?