Mitä kävi kun aloit syömään taas lihaa? ent. kasvissyöjä
Olen ollut kasvissyöjä (kasvipohjainen ruokavalio) nyt viisi vuotta. Heikentyneen terveyden vuoksi päätin ottaa lihan takaisin ruokavalioon.
Oon syönyt kananmunia kuukauden verran, ja kerran kalaa. Nyt söin naudan lihaa, ja puol tuntia sen jälkeen iski ihan järkyttävä särky selkään. En edes muista, että olisin kärsinyt tällaisesta kivusta, joten näillä täytyy olla jonkinlainen yhteys.
Ihan kun lihaksia kiristäisi, mutta koskettaessa mitään tiettyä kohtaa ei tunnu. Onko normaalia?
En kaipaa moraalisaarnaa, olen kyllä miettinyt tarkkaan tätä, ja valmis siirtymään takaisin kasvisruokavalioon, mikäli tämä ei toimi.
Kommentit (22)
Siirryin noin 10v lakto-ovoilun jälkeen sekasyöjäksi, en muista mitään erityisiä oireita ilmaantuneen.
Lihansyöntisi ja selkäkipusi eivät tosiaankaan välttämättä ole syy-seuraussuhteessa toisiinsa, vaan taustalla voi aivan hyvin olla jokin muukin syy.
Ei maistu ihan sellaisenaan. Muuten ei mitään havaintoa.
Jatkuva heikotus, sydänoireet, syvä uupumus. Muutaman kerran meinasi lähteä taju. Piti harrastukset lopettaa ja elämä oli lepäämistä aamusta iltaan.
Lihoin 20 kiloa, iho meni huonoksi ja olo oli kokoajan hirveä ja väsynyt. Näin alkuun. Myöhemmin kun tottui takaisin lihaa niin oireet alkoi helpottaa ja iho-ongelmatkin loppui. Ainoastaan laihtumisen eteen joutui tekemään töitä ja vielä 7 kiloa jäljellä. Tietty se on todella yksilöllistä miten kroppa ja keho reagoi lihan syönnin aloittamiseen.
Mä söin pitkään kasvisruokaa. Käytin monipuolisesti erilaisia kasviproteiinin lähteitä. Mutta valitettavasti IBS rupesi oireilemaan ja jouduin lopettamaan palkokasvit ja sipulin. Lihaan palattuani kivut loppuivat KUIN SEINÄÄN. Kivut olivat siis tasoa että heräsin öisin helvetillisiin kipukramppeihin, jolloin oli pakko mennä pöntölle mutta mitään ei tullut ulos.
Lihaa olen syönyt pääproteiininlähteenä siitä asti. En mene enää takaisin. Syön sitä kojtuullisesti. Syön myös sisäelimiä koska mielestäni eläimestä täytyy syödä kaikki syötävä, ja varsinkin verituotteet on hyvä raudanlähde.
Vierailija kirjoitti:
Sun keholla vaan vähän "kasvukipuja" kun se alkaa korjaamaan itteensä. Punainen liha on ihmisen tärkeintä ravintoa. Ne jotka muuta väittää ei ymmärrä mistä puhuu.
Ihminen elää ja voi hyvin pelkästään syömällä rasvaista punaista lihaa. Millään muulla ravinnolla tällainen monodietti ei onnistu.
Naudan ja sian liha ei ole parasta ravintoa ihmiselle. Ihmisten suolisto ei ns. "tykkää" jalostettujen tuotantoeläinten proteiinista. Jos punaista lihaa haluaa syödä niin sitten kaikista mieluiten itse metsästettyä tai toisen metsästämää riistaa.
Kyllä se vatsassa vääntää jonkin aikaa. Kasvissyöjällä on ihan erilainen bakteerikanta vatsassa kuin lihansyöjällä ja kestää jonkin aikaa että vatsa tottuu uudenlaiseen ravintoon.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sun keholla vaan vähän "kasvukipuja" kun se alkaa korjaamaan itteensä. Punainen liha on ihmisen tärkeintä ravintoa. Ne jotka muuta väittää ei ymmärrä mistä puhuu.
Ihminen elää ja voi hyvin pelkästään syömällä rasvaista punaista lihaa. Millään muulla ravinnolla tällainen monodietti ei onnistu.
Naudan ja sian liha ei ole parasta ravintoa ihmiselle. Ihmisten suolisto ei ns. "tykkää" jalostettujen tuotantoeläinten proteiinista. Jos punaista lihaa haluaa syödä niin sitten kaikista mieluiten itse metsästettyä tai toisen metsästämää riistaa.
Voi että. Eläinproteiini sulaa lähes täydellisesti, maito silleen 100%sti. Kasviproteiini taas hädintuskin 50%sti sillä kasvisolujen seinämät eivät sula ihmisen ruuansulatuskanavassa oikeiden entsyymien puutteen takia. Kasvisolut kun pitää proteiinin sisällään, kasvisolut ovat selluloosaa ja ihmisen elimistö ei sulata selluloosaa koska ei ole tarvittavia entsyymesä sitä varten.
Vierailija kirjoitti:
Mä söin pitkään kasvisruokaa. Käytin monipuolisesti erilaisia kasviproteiinin lähteitä. Mutta valitettavasti IBS rupesi oireilemaan ja jouduin lopettamaan palkokasvit ja sipulin. Lihaan palattuani kivut loppuivat KUIN SEINÄÄN. Kivut olivat siis tasoa että heräsin öisin helvetillisiin kipukramppeihin, jolloin oli pakko mennä pöntölle mutta mitään ei tullut ulos.
Lihaa olen syönyt pääproteiininlähteenä siitä asti. En mene enää takaisin. Syön sitä kojtuullisesti. Syön myös sisäelimiä koska mielestäni eläimestä täytyy syödä kaikki syötävä, ja varsinkin verituotteet on hyvä raudanlähde.
Mulle sopi tosi hyvin ns. puhtaat kasvisruuat jonkin aikaa. Pavut, linssit ja kaikki joissa ei ole tuoteselostetta. Pari vuotta voin hyvin, jonka jälkeen alkoi väsymys. Tosin kasvissyönti alun alkaen vei kuukautiskivut, kivut polvien ja käsien nivelissä, ja päänsäryt hävisivät olemattomiin. Aiemmin mulla oli ikäviä migreeni kohtauksia.
Kun aloin käyttää ns. lihankorvikkeita proteiinintarvetta täyttääkseni, alkoi vatsan turvottelu. Olen myös pari vuotta kärsinyt jatkuvasta nälästä. Tai vatsassa en tunne nälkää, mutta keho huutaa jatkuvasti ruokaa. Olen syönyt valtavia määriä ruokaa ja napostellut pähkinöitä, hedelmiä ja leipää. Pääasiassa kuitenkin ihan perusterveellistä kotiruokaa. Myös herkkuja välillä.
Nyt on kuitenkin lisäravinteista huolimatta D, B12 ja rauta alhaisia. Väsyttää ja tuntuu ettei ajatus kulje kirkkaasti.
Musta tuntuu, ettei mulle sovi prosessoidut tuotteet ollenkaan, mutta en saa kaikkea mitä pitäisi ilman niitä. Hankala juttu..
Ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sun keholla vaan vähän "kasvukipuja" kun se alkaa korjaamaan itteensä. Punainen liha on ihmisen tärkeintä ravintoa. Ne jotka muuta väittää ei ymmärrä mistä puhuu.
Ihminen elää ja voi hyvin pelkästään syömällä rasvaista punaista lihaa. Millään muulla ravinnolla tällainen monodietti ei onnistu.
Naudan ja sian liha ei ole parasta ravintoa ihmiselle. Ihmisten suolisto ei ns. "tykkää" jalostettujen tuotantoeläinten proteiinista. Jos punaista lihaa haluaa syödä niin sitten kaikista mieluiten itse metsästettyä tai toisen metsästämää riistaa.
Voi että. Eläinproteiini sulaa lähes täydellisesti, maito silleen 100%sti. Kasviproteiini taas hädintuskin 50%sti sillä kasvisolujen seinämät eivät sula ihmisen ruuansulatuskanavassa oikeiden entsyymien puutteen takia. Kasvisolut kun pitää proteiinin sisällään, kasvisolut ovat selluloosaa ja ihmisen elimistö ei sulata selluloosaa koska ei ole tarvittavia entsyymesä sitä varten.
Kuitenkin 12 000 vuoden ajan ihmisen tärkein ravinto on ollut vilja ja juurekset jopa tätä pidempään. Luonnosta saa kerättyä syötäviä marjoja, hedelmiä, sieniä ja lehtiä. Esimerkiksi ihmisen neoliittinen ruokavalio oli hyvin kasvispainotteista. Liha alkoi yleistyä ruokana vasta 1800- ja 1900- luvulla kun köyhällä väelläkin oli varaa syödä lihaa muulloin kuin suurten juhlien aikaan.
26-27 vuotta ilman lihaa enkä ole kyllä kokenut siitä minkäänlaista "terveyden heikentymistä".
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sun keholla vaan vähän "kasvukipuja" kun se alkaa korjaamaan itteensä. Punainen liha on ihmisen tärkeintä ravintoa. Ne jotka muuta väittää ei ymmärrä mistä puhuu.
Ihminen elää ja voi hyvin pelkästään syömällä rasvaista punaista lihaa. Millään muulla ravinnolla tällainen monodietti ei onnistu.
Naudan ja sian liha ei ole parasta ravintoa ihmiselle. Ihmisten suolisto ei ns. "tykkää" jalostettujen tuotantoeläinten proteiinista. Jos punaista lihaa haluaa syödä niin sitten kaikista mieluiten itse metsästettyä tai toisen metsästämää riistaa.
Voi että. Eläinproteiini sulaa lähes täydellisesti, maito silleen 100%sti. Kasviproteiini taas hädintuskin 50%sti sillä kasvisolujen seinämät eivät sula ihmisen ruuansulatuskanavassa oikeiden entsyymien puutteen takia. Kasvisolut kun pitää proteiinin sisällään, kasvisolut ovat selluloosaa ja ihmisen elimistö ei sulata selluloosaa koska ei ole tarvittavia entsyymesä sitä varten.
Kuitenkin 12 000 vuoden ajan ihmisen tärkein ravinto on ollut vilja ja juurekset jopa tätä pidempään. Luonnosta saa kerättyä syötäviä marjoja, hedelmiä, sieniä ja lehtiä. Esimerkiksi ihmisen neoliittinen ruokavalio oli hyvin kasvispainotteista. Liha alkoi yleistyä ruokana vasta 1800- ja 1900- luvulla kun köyhällä väelläkin oli varaa syödä lihaa muulloin kuin suurten juhlien aikaan.
Kasvisruokahapatus alkoi vasta 1970-luvulla,mutta on ollut nyt pahinta 2000-luvulla. Ihmisiä yritetään pakottaa syömään pupunruokaa kuten salaattia, porkkanaa, kaalia ja perunaa. Ennen ihmiset saivat syödä rauhassa pelkkää lihaa ja silti oltiin terveitä.
Nyt alkoi juiliminen päässä. Ehdin jo unohtaa lihansyönnin huonot puolet kasvissyöjänä😭
Väri palasi iholleni, hiukseni muuttuivat katkeilevasta hamppukasasta taas terveiksi ja jaksoin työpäivänkin ilman sietämätöntä uupumusta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sun keholla vaan vähän "kasvukipuja" kun se alkaa korjaamaan itteensä. Punainen liha on ihmisen tärkeintä ravintoa. Ne jotka muuta väittää ei ymmärrä mistä puhuu.
Ihminen elää ja voi hyvin pelkästään syömällä rasvaista punaista lihaa. Millään muulla ravinnolla tällainen monodietti ei onnistu.
Naudan ja sian liha ei ole parasta ravintoa ihmiselle. Ihmisten suolisto ei ns. "tykkää" jalostettujen tuotantoeläinten proteiinista. Jos punaista lihaa haluaa syödä niin sitten kaikista mieluiten itse metsästettyä tai toisen metsästämää riistaa.
Voi että. Eläinproteiini sulaa lähes täydellisesti, maito silleen 100%sti. Kasviproteiini taas hädintuskin 50%sti sillä kasvisolujen seinämät eivät sula ihmisen ruuansulatuskanavassa oikeiden entsyymien puutteen takia. Kasvisolut kun pitää proteiinin sisällään, kasvisolut ovat selluloosaa ja ihmisen elimistö ei sulata selluloosaa koska ei ole tarvittavia entsyymesä sitä varten.
Kuitenkin 12 000 vuoden ajan ihmisen tärkein ravinto on ollut vilja ja juurekset jopa tätä pidempään. Luonnosta saa kerättyä syötäviä marjoja, hedelmiä, sieniä ja lehtiä. Esimerkiksi ihmisen neoliittinen ruokavalio oli hyvin kasvispainotteista. Liha alkoi yleistyä ruokana vasta 1800- ja 1900- luvulla kun köyhällä väelläkin oli varaa syödä lihaa muulloin kuin suurten juhlien aikaan.
Kasvisruokahapatus alkoi vasta 1970-luvulla,mutta on ollut nyt pahinta 2000-luvulla. Ihmisiä yritetään pakottaa syömään pupunruokaa kuten salaattia, porkkanaa, kaalia ja perunaa. Ennen ihmiset saivat syödä rauhassa pelkkää lihaa ja silti oltiin terveitä.
Oikeastaan kaali, peruna ja porkkanat ovat ainakin mulle olleet hyvää ravintoa. Taas nämä uudet lihan- ja maidon korvikkeet ovat prosessoituja, ja näin ollen eivät luonnollista ravintoa. Ei makkarat tai kebabkaan mitään terveysravintoa ole.
Ap
Olen aina ollut sekasyöjä, mutta noin kuuden vuoden ajan söin hyvin harvoin lihaa ja maitotuotteita. Aloin tietoisesti syömään enemmän lihaa, jotta saisin enemmän ravinteita. Mulla oli todella pieni ruokahalu, ja oli tosi vaikeaa saada tarpeeksi proteiinia päivän aikana. Kun aloin syömään enemmän lihaa puoli vuotta sitten, ruokahalu pieneni entisestään. Muuten on ihan yhtä hyvä olo ja niin edelleen.
Järki alkoi juosta paremmin. Tein pari keksintöä, joilla saaduilla tuotoilla sain melkein kokonaan talon ostettua.
Zinc
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sun keholla vaan vähän "kasvukipuja" kun se alkaa korjaamaan itteensä. Punainen liha on ihmisen tärkeintä ravintoa. Ne jotka muuta väittää ei ymmärrä mistä puhuu.
Ihminen elää ja voi hyvin pelkästään syömällä rasvaista punaista lihaa. Millään muulla ravinnolla tällainen monodietti ei onnistu.
Naudan ja sian liha ei ole parasta ravintoa ihmiselle. Ihmisten suolisto ei ns. "tykkää" jalostettujen tuotantoeläinten proteiinista. Jos punaista lihaa haluaa syödä niin sitten kaikista mieluiten itse metsästettyä tai toisen metsästämää riistaa.
Siis ihan puhdasta höttöä koko viesti. Jalostettujen tuotantoeläinten? Tajuatko että se liha mitä siellä tiskillä on on luomuinta tavaraa mitä Prismasta löydät niiden pakastemustikoiden lisäksi? Kaikki ne hedelmät ja vihannekset siellä on jalostettuja banaanista porkkanoihin ne on alkuperäisesti ollu paljon pienempiä vähäkalorisempia ja vitamiinipitoisempia. Ne on jalostettu sietämään paremmin myrkkyjä ja tuholaisia ja on helvetillisiä sokeripommeja useimmat. Niistä on luonnollisuus kaukana.
Liha taas on aina lihaa. Ei se jalostuksessa sen kummemmaksi muutu. Hieman heittää eri rasvojen suhteet ym. pikkujuttuja, mut ne on merkityksettömiä asioita. Enemmän sillä ravinnolla on vaikutusta mitä niille syötetään mutta sekin on Suomessa varsin hyvää. Ja mistä sä tiedät jos syöt vaikka Hirveä että kuinka paljon se on käynyt syömässä pelloilta teollisesti viljeltyä viljaa?
Hemoglobiini nousi.