Mikä on parasta suppilovahveroista?
Tulemme saamaan niitä tänä vuonna ainakin 10 l. Viime vuoden keitto epäonnistui. Miten saisi parhaat herkut niistä?
Kommentit (7)
Kuivaan ne ja teen niistä pitkin vuotta sitten kastikkeita.
Sanna Marinin suojelema Helsinki-pride...!
Keitto, kastike, risotto, piirakka, kaikki hyvää. Voi niitä tunkea vähän kaikkeen muuhunkin mutta mielestäni on niin hyvä sieni että kannataa pitää ruoka yksinkertaisena.
Sieni on luonnon oma natriumglutamaatti, "aromisuola". Lisää kaikkeen johon haluat lisää makua.
Tällainen tomaattimurskaan tehty suppilovahverokastike:
https://www.meillakotona.fi/reseptit/insinoorin-tomaattinen-suppilovahv…
Suppiksia voi käyttää hyvin moneen ruokaan ja monella tapaa.
Tuoreeltaan ne on herkullisia pannulla voissa paistettuina, jopa parempia, kuin kantarellit.
Kermainen herkkusienikeitto lienee tuttu, eli samalla reseptillä, mutta sieninä suppikset.
Itse laitan suppiksia lihamureketaikinaan, tai sitten täytettyyn lihamurekkeeseen esim. sipulin ja tuorejuuston kanssa.
Ne sopii vaikkapa suikalepaistista tehtyyn kastikkeeseen, moneen kiinalaistyyppiseen kastikkeeseen, jauhelihapihvien päälle sienikastikkeena. Maistuvat hyvältä myös pitsan päällä ja sämpylätaikinassa. Olen yleensä kuivannut keräämäni suppikset, säilönyt lasipurkkeihin ja sieltä niitä on helppo käyttää ruokiin pitkin talvea.
Mainio lisä suunnilleen mihin vaan. Kuivaa osa niin se on helppo jauhaa murusiksi ja lisätä esim kastikkeisiin.
M