Paras lettuohje, kun maitoa ei ole
On ruokakermaa ja vissyä, kananmunia, jauhoa, sokeria, suolaa
missä suhtessa laitat proletuntekijä ?
Kommentit (3)
2munaa
5dl kivennäisvettä
2½dl vehnäjauhoja
½tl suolaa
2-3 rklsokeria
2rkl voisulaa tai öljyä
Riko munat kulhoon ja vatkaa munien rakenne rikki. Vatkaa joukkoon neste, jauhot, suola, sokerit ja rasva. Anna taikinan turvota mieluiten ½ tuntia.
Paista pieniksi letuiksi tai isommiksi ohukaisiksi/räiskäleiksi.
Vierailija kirjoitti:
2munaa
5dl kivennäisvettä
2½dl vehnäjauhoja
½tl suolaa
2-3 rklsokeria
2rkl voisulaa tai öljyä
Riko munat kulhoon ja vatkaa munien rakenne rikki. Vatkaa joukkoon neste, jauhot, suola, sokerit ja rasva. Anna taikinan turvota mieluiten ½ tuntia.
Paista pieniksi letuiksi tai isommiksi ohukaisiksi/räiskäleiksi.
Jos laitan kuitenkin sen kerman niin laitanko 2 dl kermaa ja 3 dl vissyä ? vai mikä oisi paras mittasuhde ?
Viimeksi jotenkin mokasin tuon kerman ja vissyn määrän eikä tullut niin pitsireunaisia kuin maidolla. mutta, kun ei sitä käytetä niin en taas muistanut ostaa vain lettuja varten.