Juustojen ystävät, mikä on lempijuustosi?
Kommentit (42)
oi nam.. pitikin lukea tämä.. taidanpa siirtää huomisen kauppareissun tälle päivälle :)
irtomyynistä Närpiöstä enempää en juustosta tiedä, mutta sitä on pakko saada :)
mutta leivän päälle laitettavista juustoista sanon keskivahvan vuohenmaitogoudan (myydän irtona hyvinvarustetuissa juustotiskeissä). Muutkin vuohenjuustot ovat herkkua, paitsi se valkokuorinen "kiekko", jota nykyään laitetaan joka paikkaan.
Kypsä brie.
Jäätelönpehmeä, melkein makea italial. sinihomejuusto Dolcelatte.
St. Albray
Viinitarhuri
Brie de Meaux (jos saatavilla, hätätilassa käy joku ihan "tavis" brie.)
Aura
Lisäksi mulla on käsittämätön addiktio Creme Bonjour ruohosipulituorejuustoon :)
etten ole kovinkaan paljoa juustoja syönyt, mutta ainakin nämä kaikki olivat tuttuja :)
Meillä on usein viikon aikana kotona seitsemääkin juustoa kaapissa, parhaimpina päivinä löytyy 13... Punastus. Maksavat, mutta ovat oikeastaan ainoa "harrastus". Pecorino ihana, kovasti tykkäsin myös pestogoudasta... Ensi kerralla täytyy maistaa chiligoudaa :)
Sinihomeet on ainoita, joista en kovinkaan paljoa välitä. Mutta joskus niitäkin tulee silti maisteltua :)
lähipikkukaupan juustohyllyllä 5,50e kilo.
, jota saa Kauppahallin juustokaupasta on tän hetken suosikki.
Ainaissuosikki brie, kunhan se on tarpeeksi lämmennyt ta pehmennyt ennen tarjoilua.
Tosin maksaa 29.90/kg. Mutta on se makuelämys sen arvoinen.
olin juuri tulossa kirjoittamaan että olen Suuri juustojen ystävä ja rakastan erityisesti manchego-juustoja :) joku toinenkin ymmärtää hyvän päälle ;)
ne on espanjalaisia aika voimakkaita vuohenmaidosta tehtyjä tummakittisiä kovia juustoja. Olen tuonut useita erilaisia espanjanreissuilta kotiin ja suomestakin saa hyviä esim stockan juustotiskistä.
rakastan myös sinihomejuustoja, kunnon roquefort on namia samoin aura gold on myös ihanaa.
maalaisbrie kelpaa aina!
yritän saada päähäni yhden IIIIIhanan juuston "oikeaa nimeä, kutsutaan myös tuhkajuustoksi. Punertava kitti, punertavia raitoja massassa.
En tajua noita haisevia juustoja :(
Morbier koivuntuhkaraitajuusto ja laadukas parmesan.
Olen Juustoportin myymälän ehdoton vakioasiakas :). Manchego on vaan valmistettu lampaanmaidosta. Tai ainakin se mitä me syödään. Voihan niitä olla erilaisia.
Briestä tykkään tosi kovin, ja joskus olen hyvää goudaa maistanut. Jouluna mies toi Hakaniemen kauppahallista jotain uskomattoman hyvää kovaa juustoa, mutta se puupää ei muista mitä... Yritin kuvailla ja ostaa sitä Turun kauppahallissa, mutta ei ollut lähellekään vastaavaa.
Norjalaisen Tine-meijerin Gudbrandsdalsost.
pehmeä kirsikkajuusto ja viinijuustot on tällä hetkellä suosikkeja, mutta tokihan pehmeä juusto tarvitsee kovan kaverin.
on suosikkini, samoin 6-vuotiaan pojan.
goudaa, comtea, reblochonia, mustaleima emmentalia, beaufortia ymymym
Chaumes ja Saint Albray löytyvät usein jääkaapista. Aina kun jostain löydän niin ostan Munsteria ja ehdotonta suosikkiani Limburgeria. Tuota viimeksi mainittua en ole Tampereen seudulta kylläkään löytänyt. Varsin mainio juusto.