Jos ja kun laitat itse ruokaa
kuinka suuri osa valmistusaineista on jotain korvikkeita?
Kommentit (31)
Ei yhtään.
Tai no, liemikuutioita joskus.
Laitann sinappia ja ketsuppia kurkkuun.
Vierailija kirjoitti:
Mitä tarkoitat korvikkeilla?
Esim. kerman tilalla jotain muuta, lihaliemen sijaan kuutioita, voin tilalla margariinia yms.
Vierailija kirjoitti:
Ei yhtään.
Tai no, liemikuutioita joskus.
Valehtelet
Liemikuutiota käytän, ihan aitoa kermaa ja voita jne. Mitä sitten?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei yhtään.
Tai no, liemikuutioita joskus.
Valehtelet
Mulggu.
Kermaa se on kaurakermakin. Inhoan maitotuotteita eikä maha edes kestä niitä.
Vierailija kirjoitti:
Kermaa se on kaurakermakin. Inhoan maitotuotteita eikä maha edes kestä niitä.
HEHHEH
Vierailija kirjoitti:
Kermaa se on kaurakermakin. Inhoan maitotuotteita eikä maha edes kestä niitä.
Et ole tosissas.
Lihafondia käytän. Sekin on lisäaineeton tiiviste eikä natriumglutamaattia.
Leivän päällä beceliä koska lapsi ei tykkää voin kovuudesta ja leivonnassa juoksevaa margariinia välillä. Muuten ruuanlaitossa voita ja oliiviöljyä.
Muuta ei tule mieleen
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kermaa se on kaurakermakin. Inhoan maitotuotteita eikä maha edes kestä niitä.
Et ole tosissas.
Oletko vähän erityinen? Kaurakerma on 5/5 ei pieretä tai tule ripuli. Koostumus on sama kuin kermassa mutta maku parempi (subjektiivisesti tottakai, duh)
Liemien tilalla käytän fondia, jos jotain. Kerman ja maidon korvaan kauraversioilla, koska ne maistuu mun mielestä ruuassa paremmalla eikä pala pohjaan niin helposti.
Riisin korvaan osittain linsseillä tai kvinoalla. Lasketaanko se?
En tiedä mikä kaikki on korvike... mutta varmaan käytän niitä aika vähän. Käytän voita, munia, maitoa, kermaa... no joskus myös jotain kasvikermoja.. Mutta aika jännä kysymys, miksi tämä kiinnostaa sua?
Kesällä ja syksyllä kätäytän sesongin mukaisia kotimaisia kasviksia, mutta muutaman kuukauden ajan käytän pakastekasviksia. Niissä on ravintoaineet paremmin tallella kuin kaukaa lennätetyissä kasviksissa tai suomalaisissa nahistuneissa juureksissa.
Enkä näe hirveästi eroa siinä ostanko liemikuution vai mausteita kaupasta. En mä niitä pippureitakaan itse viljele, eivätkä ne hyppää pussiin itsestään ja käsittelemättä.
Vierailija kirjoitti:
Lihafondia käytän. Sekin on lisäaineeton tiiviste eikä natriumglutamaattia.
Leivän päällä beceliä koska lapsi ei tykkää voin kovuudesta ja leivonnassa juoksevaa margariinia välillä. Muuten ruuanlaitossa voita ja oliiviöljyä.
Muuta ei tule mieleen
Syötät lapselle sontaa, koska hän ei tykkää voin kovuudesta??
Oletko ihan viisas??
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kermaa se on kaurakermakin. Inhoan maitotuotteita eikä maha edes kestä niitä.
Et ole tosissas.
Oletko vähän erityinen? Kaurakerma on 5/5 ei pieretä tai tule ripuli. Koostumus on sama kuin kermassa mutta maku parempi (subjektiivisesti tottakai, duh)
Vaikka sinun ja minunkin vatsani kestää paremmin kaurakermaa kuin oikeaa kermaa, ei kaurakerma siltikään ole oikeaa kermaa, vaan korviketta.
Pyrin tekemään prosessoimattomista raaka-aineista, maitotuotteet täysrasvaista luomua, heviosasto kotimaisena ja tuoreena (marjat pakastettu itse).
Joskus sitten kalapuikot ja ranskikset uuniin ja heinziä päälle.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kermaa se on kaurakermakin. Inhoan maitotuotteita eikä maha edes kestä niitä.
Et ole tosissas.
Oletko vähän erityinen? Kaurakerma on 5/5 ei pieretä tai tule ripuli. Koostumus on sama kuin kermassa mutta maku parempi (subjektiivisesti tottakai, duh)
Vaikka sinun ja minunkin vatsani kestää paremmin kaurakermaa kuin oikeaa kermaa, ei kaurakerma siltikään ole oikeaa kermaa, vaan korviketta.
Mitä sillä korvataan? Molemmat on vaaleita koostumukseltaan sakeita sössöjä joilla saa ruokaan tietynlaista rakennetta, toinen vain maistuu minusta pahalle ja saa mahan sekaisin.
O%