Mitä tahansa ruoka-ainetta VOI savustaa
Savustin on hieman kuin leivinuuni, valmius pysyy tunteja. Helppokäyttöinen savustin toimii grilllihiilillä, hiilten päälle tulee savupuut, purut yms ja lisäksi laitoksessa on 15l vesisäiliö joka tuottaa hyvät höyrymäärät savustustilaan.
Savustimen viritys kestää parisen tuntia ja sen jälkeen savua ja höyryä tuottuu vähimmillään 8 tuntia.
Kun savustustilaan asettaa korillisen kirsikoita ja antaa savustus joitakin tunteja saa hämmästyttävän hillokkeen vohveleille. Aion kokeilla luumuilla liharuuan kastikkeeksi, savuluumukastike lampaalle kuulostaa hyvältä- tuo kirsikkakastike on hämmästyttävän ihanaa.
Savun määrää on helppo säädellä, täyssavulla olen tehnyt syntisiä Lumikin omenia; omena on kiiltävän musta, ehjä ja sisältä hutunpehmää, savuista omenahilloa.
Savusäiliön savupuuosaan voi laittaa erillisen kylmäsavulaitteen, sen joita myydään kympillä, silloin voi kylmäsavustaa ja kyllä, savustin voita!
Ihanaa hapankorpun kanssa!
Kommentit (5)
Savustetut mansikat on kivoja just lättyjen kanssa. Pielavedellä muummo teki kun muikkuja savustivat niin jälkisavuissa oli mansikat. Lapsina saatiin aamulla valtavat lättykeot ja sitten rantaan jossa savustin täynnä savumansikoita jotka oli kuin pehmeintää hilloa
Ällöttää savunmakuiset elintarvikkeet. Niitä ei edes oikeasti savusteta vaan ruiskutetaan jollain nesteellä. Sillä jota saadaan amiksen tupakkapaikalta siitä vettä täynnä olevasta tupakannatsojen peltipurkista.
Savuvoi hapankorpun kanssa kylmäsavustettu ja viinirypäleitä ja juustoa(savustettuna tietty)!. Savustin jopa viinilasia hetken! Ja aion kokeilla savusuklaata
Ap
Olen ope!