Ruuanlaitto on ihmeellinen asia.
Siis eihän se oikeasti mitään rakettitiedettä ole ja yleensä harjoitus tekee mestarin.
Miten siis on mahdollista että vuosikymmenissäkään ei kehity, vaan tulee täydellisiä epäonnistumisia aina vaan eikä koskaan oikein hyvää?
Kommentit (8)
Katso enemmän Gordon Ramsayta ja kumppaneita.
Salt, olive oil, siinäpä se. Niiden avulla kaiken saa toimimaan.
Mä oon kehitellyt yhtä reseptiä noin 8 kertaa ja nyt alkaa olla kohdillaan.
Riippuu aineista, valmistustavoista, -kestosta, -lämmöstä, reseptistä, maistamisesta jne.
Kemiaa.
Kokenutkin kokki voi polttaa ruoan pohjaan tai unohtaa suolan.
Vierailija kirjoitti:
Riippuu aineista, valmistustavoista, -kestosta, -lämmöstä, reseptistä, maistamisesta jne.
Kemiaa.
Kokenutkin kokki voi polttaa ruoan pohjaan tai unohtaa suolan.
...maUstamisesta...
Mä olen sitä mieltä, että maistaminen on yksi lahjakkuus. Kuten värisilmä tai nuottikorva. Lahjakkuuden täysi hyödyntäminen vaatii harjoittelua.
Joillain on lahjakkuus ruuanlaittoon. Itse olen sävelkuuro ja sisustamiseni on aika mielikuvituksetonta, mutta ruokaa osaan laittaa nyhjää tyhjästä --periaattella.
Jotkut onnistuu tärväämään hyvätkin raaka-aineet. Eivätkä osaa tehdä, vaikka kuinka seuraisivat ohjetta, lopputulos vaan ei ole koskaan erinomainen.
Minulle riittää se keskinkertaisen puoli-huono ruoka, jota osaan tehdä. Eipä sitä kenenkään muun tarvitse "nauttia".
Eineksiä mikrosta niin ei pala niin herkästi pohjaan.
No jos ei koskaan selvitä mikä meni pieleen, ei kehity.