Ihminen voi olla oikeasti allerginen punaiselle lihalle
Liha-allergian voi saada kahdella tapaa eli joko omaamalla maitoallergian jolloin on todella pieni todennäköisyys saada oireita myös lihasta tai sitten toinen vaihtoehto on saada tämä liha-allergia tartuntana punkin syljestä.
https://www.allergia.fi/allergia/ruoka-ja-juoma/allergiaa-aiheuttavia-r…
Kommentit (22)
No joo, mutta se on todella harvinaista. Yleensä voi olettaa että kukaan ei ole allerginen lihalle.
Lihalle ja maaidolle ei voi olla allerginen. Lihan suhteen kirjoitti täyttä puppua. Kyllä ihminen voi syödä lihaa, vaikka kilon pihvin joja päivä etkä siitä sairastu. maidolla Ap varmaan tarkoittaa laltoosi-intorelanssia joka on hyvin tavallinen ja yleinen vaiva mutta on vain itse ymmärtänyt sen väärin
Maidolle ja lihalle ei voi allergisoitua. Mistä näitä idiootteja sikiää ja tulee tänne palstalle?
Kannattaa jättää liha pois ja kokea itse se ihana, kevyt ja terve olo, mikä siitä seuraa. Lihansyöjillä ei ole siitä mitään käsitystä, mutta tietäjät tietää.
Vierailija kirjoitti:
Lihalle ja maaidolle ei voi olla allerginen. Lihan suhteen kirjoitti täyttä puppua. Kyllä ihminen voi syödä lihaa, vaikka kilon pihvin joja päivä etkä siitä sairastu. maidolla Ap varmaan tarkoittaa laltoosi-intorelanssia joka on hyvin tavallinen ja yleinen vaiva mutta on vain itse ymmärtänyt sen väärin
Maitoallergiassa oireita aiheuttaa maidossa oleva proteiini, jota kroppa ei osaa käsitellä oikein. Siihen ei ole olemassa mitään pilkontapillereitä, jolloin pillerin kanssa maitoproteiinin syönti onnistuisi oireetta. Oireina voi olla mm. paha ihottuma ja vatsaoireet, kuten muillakin allergisoivilla ruuilla.
Laktoosi-intoleranssissa taas oireita aiheuttaa maitosokeri, eli laktoosi. Oireilevilta ihmisiltä puuttuu laktoosia pilkkova entsyymi, jolloin laktoosi kulkee koko ruuansulatusjärjestelmän läpi kokonaisena. Oireina mm. ripuli, vatsan turvotus, ilmavaivat, vatsakivut. Laktoosin läpimenoaika on pisimmillään kaksi viikkoa, eli herkimmät voivat yhdestä maitolasillisesta ripuloida vatsakivuissa kaksi viikkoa. Siksi herkkyyttä tai allergiaa epäiltäessä pois sulkevaa dieettiä tulisi noudattaa vähintään kaksi viikkoa, jotta vaikutukset voitaisiin nähdä.
Maitoallergia ja laktoosi-intoleranssi ovat kaksi eri asiaa. Maitoallerginen ei voi nauttia laktoosittomia tuotteita, vaan oireilee niistäkin. Laktoosi-intolerantikko voi nauttia maitoa, jonka laktoosi on valmiiksi pilkottu. Maitoproteiinia ei maitotuotteista saada poistettua, joten ainoa keino allergisella on vältellä maitotuotteita täysin.
Tuoksuyliherkkyys ja liha-allergia, pään sisäinen sairaus.
Tuttavani ei voi kuulemma syödä naudanlihaa, koska maha tulee kipeäksi. Sikaa ja muuta lihaa hän syö kyllä. Hänellä on myös todella paha laktoosi-intoleranssi, tai maitoallergia, ja epäilee, että näillä asioilla on yhteys.
Maitoproteiinille voi ihminen olla allerginen. Se on eri asia kuin laktoosi-intoleranssi.
Itse en ainakaan pysty syömään punaista lihaa. En tiedä onko kyse allergiasta vai siitä että ei vaan sovi mun suolistolle, mutta mieluummin jätän punaisen lihan pois ruokavaliosta kuin kärsin jatkuvasta ummetuksesta, vatsakivuista ja suolitukoksen pelosta.
Kyllä. Myös sähköyliherkkyys ja 5G allergia on todellista.
Vierailija kirjoitti:
Itse en ainakaan pysty syömään punaista lihaa. En tiedä onko kyse allergiasta vai siitä että ei vaan sovi mun suolistolle, mutta mieluummin jätän punaisen lihan pois ruokavaliosta kuin kärsin jatkuvasta ummetuksesta, vatsakivuista ja suolitukoksen pelosta.
Ei tietenkään ole kyse allergiasta.
Tähänkö ketjuun ei saa kirjoittaa tieteellisiä todisteita liha-allergian olemassaolosta?
Yritän keksiä, mikä sana tekstissäni aiheutti kommentin hylkäämisen, kun jokainen voi googlata AGS:n
Vierailija kirjoitti:
Tuoksuyliherkkyys ja liha-allergia, pään sisäinen sairaus.
Sulla on vilkas mielikuvitus.
Vierailija kirjoitti:
Jos on allergia niin sitten siedätyshoitoa.
siedätyshoito ei ole mikään taikasana,ei se käy kaikkeen
Vierailija kirjoitti:
Kannattaa jättää liha pois ja kokea itse se ihana, kevyt ja terve olo, mikä siitä seuraa. Lihansyöjillä ei ole siitä mitään käsitystä, mutta tietäjät tietää.
Vegaanit piereskelee koko ajan kun suolessa möyryää pavut ja viljat puolisulaneina 🤢.
Vierailija kirjoitti:
Lihalle ja maaidolle ei voi olla allerginen. Lihan suhteen kirjoitti täyttä puppua. Kyllä ihminen voi syödä lihaa, vaikka kilon pihvin joja päivä etkä siitä sairastu. maidolla Ap varmaan tarkoittaa laltoosi-intorelanssia joka on hyvin tavallinen ja yleinen vaiva mutta on vain itse ymmärtänyt sen väärin
Tän vitsin jakamisen vois oikeesti lopettaa, kun liian moni uskoo. Maitoallergia ja laktoosi-intoleranssi on kaksi eri asiaa.
Muuta Afrikkaan. Siellä syödään palvilihaa.
Tätä sokerimolekyyliä molekyyliä löytyy useimmista eläimistä, joiden lihaa syödään, mutta ei kaloista, linnuista, liskoista tai ihmisistä, sitä löytyy myös tietyn tyyppisten punkkien syljestä ja pureman saatuaan ihminen voi allergisoitua punaiselle lihalle. Tosin kaikki liha-allergiat eivät johdu punkin puremasta vaikka se on yleisin syy.
Ystävälleni kävi näin punkin pureman ja borrelioosin jälkeen ja hänet on tutkittu muualla kuin Suomessa ja allergia on todettu.
Jos on allergia niin sitten siedätyshoitoa.