Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Mikä kaupasta ostettava leipä on parasta VHH-ruokavaliota noudattavalle...

Vierailija
29.07.2020 |

siis jokin täysjyvä ruis- tai keuraleipä ilmeisesti.
Haluaisin saada kuituja leivästä, vaikka hiilareita en halua kohtuuttomasti syödä.

Kommentit (18)

Vierailija
1/18 |
29.07.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Missä on hitaimmat hiilarit.

Vierailija
2/18 |
29.07.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Osta ranskanleipää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/18 |
29.07.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ylellä oli tänään ohjelma aiheesta, oli ihan mielenkiintoisia juttuja. Noin klo 19.00 se alkoi ja tulee varmaan  uusintana lähipäivinä.

Vierailija
4/18 |
29.07.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ylellä oli tänään ohjelma aiheesta, oli ihan mielenkiintoisia juttuja. Noin klo 19.00 se alkoi ja tulee varmaan  uusintana lähipäivinä.

Juu, siitä tämä kysymys lähtikin. Haluaisin syödä jatkossa vain "hyviä" hiilaireita ja kuituja. 

Vierailija
5/18 |
29.07.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ylellä oli tänään ohjelma aiheesta, oli ihan mielenkiintoisia juttuja. Noin klo 19.00 se alkoi ja tulee varmaan  uusintana lähipäivinä.

Juu, siitä tämä kysymys lähtikin. Haluaisin syödä jatkossa vain "hyviä" hiilaireita ja kuituja. 

Jos olet vhh-ruokavaliolla, unohda leipä kokonaan - niissä kaikissa on ihan liikaa hiilaria.

Vierailija
6/18 |
29.07.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Rostenin siemennäkkileivät, 24-26 g/hh per 100 g. Esim. Vaasan Ruispaloissa on 43 g.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/18 |
29.07.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

100 % ohutta kaurarieskaa saa ainakin Oulun seudulla. On myös hyvää maultaan. Putaan pulla valmistaa.

Vierailija
8/18 |
29.07.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei mikään.

Normaali-ihmisten ei tarvitse puputtaa leipää jatkuvasti. Se on vain "helppo ylimääräisten kaloreiden kuljetusalusta".

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/18 |
29.07.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Katsoin dokkarin ja olisin halunnut tietää konkreettisesti mitä ne hyvät hiilarit on! Juuriselleri ja kurpitsa joka näytti myskikurpitsalta mutta oli suomennettu kesäkurpitsaksi? Valkoiset ja beiget ruoat pois. Vau miten tieteellistä. Jotain peräaukon kuvaamista näytettiin enemmän kuin niitä ruokia, syömisiä, ohjeita?!

Vierailija
10/18 |
29.07.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ne leivänpäälliset voi kuitenkin syödä. Kääri vaikka rullalle ja ääntä kohti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/18 |
29.07.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minusta se oli aika jännittävää, että jäähdyttäminen muuttaa niin paljon hiilariruokia vähemmän haitalliseksi, samaten pakastaminen.

Vierailija
12/18 |
29.07.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tästä on puhuttu jo vuosikymmen ellei pidempäänkin.

Karppaus, VHH, HH-tietoinen ruokavalio.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/18 |
29.07.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä olen pitkän ja kirjavan lihomis-laihdutushistorian jälkeen tehnyt rauhan hiilarien kanssa. VHH:lla tulin todella kipeäksi, eikä painon putoaminen ollut sen arvoista.

Nyt olen pysynyt normaalipainon puolella kohta 10 vuotta. Syön oikeastaan mitä haluan, mutta periaatteessa terveellisesti eli otan aterialla yhden perunan tai vähän pastaa, paljon kasviksia ja kevyttä proteiinia yleensä, rasvaksi yleensä oliiviöljyä salaattiin tai nokare voita. Usein voi ruokana olla tietysti vaikka  keittoa (sen kanssa pala leipää) jne.  Annoskokojen opettelu pienemmiksi on auttanut. Hyvin harvoin oikeastaan mitään huonoa hiilaria kuten sokerista tai vataavaa tekee edes mieli ja jos niin käy, niin sitten syön pienen annoksen kakkua tai jotain.

Tämä aika on ollut aika miellyttävää syömisen kannalta, mikään ei ole kiellettyä ja mielihalut tulee tyydytettyä ihan normaalilla terveellisellä ruualla. Määristä se vain on kiinni.

Vierailija
14/18 |
29.07.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei mikään.

Normaali-ihmisten ei tarvitse puputtaa leipää jatkuvasti. Se on vain "helppo ylimääräisten kaloreiden kuljetusalusta".

Jep, mutta kysymys oli, mikä leipä olisi parasta hiilareiden suhteen. Kokonaismäärä ja laatu kuitenkin ratkaisee.

Tarkoitus ei ole puputtaa leipää jatkuvasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/18 |
29.07.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ei mikään.

Normaali-ihmisten ei tarvitse puputtaa leipää jatkuvasti. Se on vain "helppo ylimääräisten kaloreiden kuljetusalusta".

Jep, mutta kysymys oli, mikä leipä olisi parasta hiilareiden suhteen. Kokonaismäärä ja laatu kuitenkin ratkaisee.

Tarkoitus ei ole puputtaa leipää jatkuvasti.

Se tuntuu olevan makuasia mitä kukakin pitää laadukkaana hiilarina. Kaikissa leivissä hiilari on tärkkelystä, joka taas koostuu glukoosimolekyyleistä eli sokerista. 

Vierailija
16/18 |
23.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minihiilari kaura

Vierailija
17/18 |
23.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hapankorppu, max. 2 kpl/päivä

Vierailija
18/18 |
23.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joku siemenpitoinen leipä, joka on leivottu ilman lisättyä siirappia/ sokeria?

Kannattaa etsiä täysjyväleipää, jossa on mahdollisimman lyhyt lista eri lisäaineita.