Kuuluuko työpaikkalla olla jääkaappi?
Kyse on myyntityöstä.
Minun työpaikallani on mikroaaltouunilla varustettu taukotila ( n. 1 m²), muttei jääkaappia.
En osaa sanoa kuuluuko sellainen olla, mutta hiukan ihmetyttää.
Teen perheelle ruokaa yleensä melko suuren määrän, josta voisin itsekin loppuviimeksi syödä töissä vaikkapa 3 päivää, mutta vaikka olisi maidoton kasvisruoka, ei sitä voi jättää mihinkään pöydälle lojumaan.
Kyllä, kyllä, laitan ruuan omaan jääkaappini ja otan siitä rasiaan päivittäin, mikäli aamukiireessä muistan varsinkin sitten, kun koulut taas alkavat.
Kommentit (14)
Olen ollut monessakin paikassa töissä joissa ei ollut jääkaappia. Parissa paikassa ei ollut minkäänlaista keittiötä, vettä jos halusi se piti käydä hakemassa vessasta.
Vierailija kirjoitti:
Johonkin eväät pitää laittaa.
Niinhän ne pitää.
Minä laitan pöydälle.
Usein otan pakastettua ruokaa mukaan, ettei heti pilaantuisi, koska se 1 m² komero on myös melko lämmin kesäisin.
ap
Töitä sinne mennään tekeen, eikä viihtyy. Mitää jääkaappeja tarvita.
Ei ole varmaan mun lähistön rakennusmaan miehillä mitään jääkaappia, kun ostavat aina vaan äkkiä syötäviä pasteijoita, karjalanpiirakoita tms.
Vierailija kirjoitti:
Töitä sinne mennään tekeen, eikä viihtyy. Mitää jääkaappeja tarvita.
Jep, ja työnantaja maksaa sitten sairauslomista, kun saa ruokamyrkytyksen.
Sitten kaikki viihtyvät, erityisesti se, jonka ei tartte mennä töihin!
Mikä taukotila on yksi neliömetriä?
Jos kyseessä on toimisto- tms. tila, siellä voi ihan hyvin olla jonkinlainen jääkaappi.
Jos työpaikalla ei yleisesti ottaen ole omaa lounasta tarjolla, niin oletus on että henkilö tuo omat eväät. Muistan kun työsuojelusta kerran vierailtiin jollain työpaikallani ja keskustelun keskiössä oli se, että tilassa tulee olla jääkaappi ja mikroaaltouuni, jotta työntekijä voi halutessaan syödä kunnollisen aterian työpäivän aikana. Ei siis mitään leipää tai salaattia tms. joutavaa vaan sellaisen lounaan, joka lämmitetään ja jonka ohessa on myös lisukkeita (joita täytyy säilyttää kylmässä). Pikaeväätkin vaativat jääkaappia kuten rahkat ja jogurtit ja jotkut juomat.
Ei kukaan viitsi syödä vuodesta toiseen leipää ja hedelmiä. Eivät juustot ja kinkutkaan pysy leivän päällä pitkään kunnollisina.
https://www.tyosuojelu.fi/tyoolot/tyoymparisto/henkilostotilat
Henkilöstötilat ovat palautumista ja puhdistautumista varten.
Työpaikalla tai sen välittömässä läheisyydessä pitää olla
asianmukaisesti varustettuja käymälöitä
riittävästi kelvollista juomavettä
ruokailua varten varattu ja sisustettu tila
jääkaappi ja mikroaaltouuni työntekijöiden mukanaan tuoman ruoan ja juoman säilyttämistä ja lämmittämistä varten
helppopääsyinen tila vaatteiden vaihtoa vaihtoa sekä tarvittaessa kuivausta varten
lukittava paikka vaatteiden ja henkilökohtaisten tavaroiden säilyttämiseen (esim. lukollinen kaappi)
kunnollista pesuvettä ja peseytymislaitteita, tai
erityisolosuhteiden vaatiessa tarvittava määrä peseytymis- ja kuivaamisvälineitä tai
lämmitettävä pesuhuone tai sauna, jossa on suihku tai muutoin lämmintä pesuvettä
jos erityiset olosuhteet niin vaativat, lepohuoneita tai oleskelutilaa lepoa sekä taukojen ja odotusaikojen viettämistä varten, jos lepo- ja odotusaikoja ei ole mahdollista viettää työhuoneessa.
Kaikissa olosuhteissa ei kyllä ole mahdollista, esim. jos olet jossain metsähakkuulla tms.
Meillä ei ole lukittavia kaappeja, mutta taukotiloihin näkee kaikki työpisteeltään eikä sinne asiakkaat, joita käy harvakseltaan, pääse. Vaatteiden vaihtoon ei kyllä sitten ole kunnollista suojaa, pitää vaihtaa vessassa, joka on pieni.
Voisitko ehdottaa työnantajalle, että jonkinlainen jääkaappi hommattaisiin?
Jos ei onnistu, osta itsellesi pieni termoskassi ja pari kylmäkallea sekä ala katsella uutta työpaikkaa.
Kylmälaukku ja kylmäkallet on keksitty.
Vierailija kirjoitti:
Töitä sinne mennään tekeen, eikä viihtyy. Mitää jääkaappeja tarvita.
Tauot on kyllä ihan sallittuja työaikana.
Vierailija kirjoitti:
Ei ole varmaan mun lähistön rakennusmaan miehillä mitään jääkaappia, kun ostavat aina vaan äkkiä syötäviä pasteijoita, karjalanpiirakoita tms.
Kyllä sieltä sosiaalitiloista yleensä aina jääkaappi, useampikin sellainen löytyy, ja liuta mikroja. Monella on vain sen verran liikkuva työ, etteivät välttämättä aamulla tiedä miltä työmaalta illalla lähdetään kotiin, usein on helpompi vain kipaista marketista lihis tai roiskeläppä kuin ottaa aamulla kotoa oikea ruoka, ja ruokatunnilla muistella että minkähän työmaan taukotupaan se eväsreppu aamulla jäi.
Johonkin eväät pitää laittaa.