Onko tonnikala salaatti liian arkinen ruoka häihin?
Jos sekaan tulisi salaattia, tomaattia, säilyketonnikalaa, leipäpaloja, kanamunaa ja valkosipulikastiketta. Olisi helppo ja halparuoka..lisukkeena olisi leipää, päällisiä, juomia yms..
Kommentit (20)
Ei ole. Sopivan kevyt, mutta ruokaisa
Sehän riippuu ihan teidän häidenne luonteesta. Jos ne ovat hyvin rennot puutarhapippalot tai vastaavat niin mikäpä ettei.
Jos ei muuta ole, ni on. Mutta yhtenä ruokaisana salaattina ok
Miksei tonnikala salaatissa ole säilyke tonnikalaa ja valkosipuli kastiketta?
Vierailija kirjoitti:
Ei ole. Sopivan kevyt, mutta ruokaisa
kyllä sopivan kevyt ja ruokaisa iltapalaksi kotona, mutta liian arkinen juhlatarjoiluun!
Miten olisi makaroonilaatikko, eikä mikään kaupunkihippisalaatti. 200g per henkilö.
Riippuu ihan vieraistasi. Omille vieraille riittäisi kun on kotimaista järvikalaa eri muodoissa - suurin osa on kovia kalahenkilöitä. Ei ne muuta syökään.
Kalaa ja valkosipulia? En koskis koko sapuskaan. Varoita vieraita että ottavat omat eväät mukaan ettei tartte mököttää ja lähteä kesken juhlien pois ja snagarille.
Toisaalta muistaapahan vieraat käyneensä sinun häissäsi.
Kutsuun: Oma säilyketölkki mukaan.
Ei ole. Jokainen hääpari itse päättää tarjottavat.
Nykyisin monet häät ovat menneet överiksi, kun on alkuruuat ja muut sörsselit, ihan kuin olisi kilpailut, kuka keksii tai kenellä on vara tarjota runsaimmat tarjottavat. Ja lähes aina se on yhtä sähläämistä.
Häissä tärkeintä on tunnelma, ei tarjottavat.
Muutama viikko olin häissä ja siellä tarjottiin ainoastaan hääkahvit. Joka oli todella mukava yllätys, kun sekin aika mikä olisi käytetty ruuan kanssa sähläämiseen , käytettiin jutteluun ja kuulumisten vaihtoon.
Itse en tykkää häistä, jossa suurin osa ajasta käytetään ruokailuun. Ja hääjuhlat muistuttavat lähinnä ruokailua, ihan kuin kutsuvieraat eivät saisi kotonaan ruokaa ja jos ruokaillaan pitkän kaavan mukaan, siihen tärväytyy monta tuntia ja yleensä kutsuvieraat keskittyvät vain syömään, eikä juuri vapaata seurustelua synny vieraiden kesken. Ehkä se sopii suomalaisille tuppisuille.
Mikään salaatti ei ole juhlaruokaa.
Vierailija kirjoitti:
Ei ole. Jokainen hääpari itse päättää tarjottavat.
Nykyisin monet häät ovat menneet överiksi, kun on alkuruuat ja muut sörsselit, ihan kuin olisi kilpailut, kuka keksii tai kenellä on vara tarjota runsaimmat tarjottavat. Ja lähes aina se on yhtä sähläämistä.
Häissä tärkeintä on tunnelma, ei tarjottavat.
Muutama viikko olin häissä ja siellä tarjottiin ainoastaan hääkahvit. Joka oli todella mukava yllätys, kun sekin aika mikä olisi käytetty ruuan kanssa sähläämiseen , käytettiin jutteluun ja kuulumisten vaihtoon.
Sinulla on sama logiikkaa kuin meillä työpaikan retken järjestäneellä. Päivä alkoi klo 8, kahvit saatiin yhdeksältä, keittoa klo 11.30 ja loppuaika olikin sitten ohjelmaa ja vapaata seurustelua. Klo 20 kurvattiin paluubussi kaupunkiin.
Ihan teidän päätettävissä mitä tarjoatte häissänne. Nizzan salaatti on vähän juhlavampi versio tonnikalasalaatista ja ruokaisampi, perunaa ja vihreitä papuja. Lisäksi patonkia ja pari erilaista levitettä (tuorejuustoa ja vaikka hummusta, itse tehtynä edullista).
Itse ehkä tarjoisin jotain muuta vielä lisänä. Mutta olen myös sitä mieltä että häät ei ole mikään rikkaiden etuoikeus, ei tarvitse olla mitään ihmeellistä pröystäilyä. Tärkeintä on että aviopari on tyytyväinen ja pääsevät hyvillä mielin naimisiin.
Purkkitonnikalan voisi vaihtaa savuloheksi, joka on suunnilleen samanhintaista.
On.