Mitä muuta broilerin koipireisistä kuin paistaa sellaisenaan tai tehdä keitto?
Alkaa kyllästyttää broileri riisi-/kasvis-/perunapedillä tai peruskeitto, mutta pakasteessa olisi vielä muutama paketti koipireisiä
Kommentit (4)
No siis mitä vain. Thaimaalainen karamellisoitu kana on viime aikojen lempparini. Muita ovat tex mex kanakeitto, johon tulee kermaa, maissia, paprikaa, chiliä jne. Tomaattimurskassa, punaviinissä ja yrteissä haudutetut koivet ovat herkkua. Tai paista koivet, irrota lihat ja tee niistä broilerpiirakka tai vaikka uuniperunan täyte.
Nuo nyt tuli ekana mieleen, mutta potentiaalisia reseptejä on tuhansia.
Nyhtökanaa. Tulee tosi hyvää koivista tehtynä, kun annat oikein kypsyä ylikypsäksi että liha suorastaan tippuu irti luista. Sen voit sitten vaikka käyttää nyhtökanatacoihin, tortilloihin, wrappeihin, nachoihin...
Itse teen näin:
Teen tomaattimurskasta, viipaloiduista sipuleista ja viipaloidusta punaisesta paprikasta muhennoksen, jonka maustan runsaasti mustapipurilla ja yrteillä (oregano ja basilika kuivattuina käyvät hyvin), valkosipuli tuoreena (5 kynttä, viipaloituina).
Irrotan koivet ja reidet toisistaan, ruskistan palat ja lisään ne tuohon kasvismuhennokseen. Nostelen muhennosta peitoksi palasille. Ei tarvitse peittää kokonaan, nestettä muodostuu kypsymisen aikana. Kansi päälle ja anna hiljaa poreilla kypsäksi.
Tarjoan nauhamakaronin kanssa.
Ei sitten mitään marnoituja roiskun koipireisiä, se marinadi on pahaa. Jos ei muita ole, huuhtele marinadi kylmällä vedellä pois ja kuivaa, ennenkuin ruskistat.
Kun seuraavan kerran teet, saatat haluta lisätä mustia kivettömiä oliiveja pataan ennen kypsymistä. Muista oliivien, ette tule liian suolaista.
Hyvää ruokahalua!
Tee vaikkapa mulligatawnykeittoa. Järjettömän herkullista.
https://www.simplyrecipes.com/recipes/chicken_mulligatawny_soup/