Teetkö koskaan japanilaista ruokaa?
Kommentit (18)
Teen toisinaan. Niinkuin kiinalaista, meksikolaista, ranskalaista, italialaista, suomalaista jne. Olisi aika tylsää syödä vain nakkikastiketta ja pottua.
Ruokani on suoraan Pohjois-Korealaisen keittiön mukaan, eli hirveää mutta onneksi hyvin vähän.
Nigiriä ainakin kahdesti viikossa.
Te senkin kulturellin omijat. Rassístit. BLM!
Teen, merenelävistä mm. terv. Japanilainen mies
Sushia on tullut tehtyä paljon. Joskus misokeittoa. Misoa käytän myös lohen marinointiin. Viimeksi tein japanilaista perunasalaattia ja katsu sando ja tamago sando -leipiä.
Usein. Rakastan nuudeleita, eniten kylmiä soba-nuudeleita kesäisin. Ja paksuja udoneita. Tykkään tempurasta nuudeleiden kanssa.
Misoa, teriyakia lähinnä. Nuudelikeittoja. Sushia en syö
Toki, lähinnä Ramen-keittoa ja sushia. Ramen on suosikkini.
Joskus teen. Suosikkejani ovat kareeraisu, tonkatsu ja sushi.
En juurikaan
Pari kertaa miettinyt, mutta mutta mutta
A) Puuttuu ainesosia aika paljon, se raaka lohi kädenlämpöisen riisin kanssa ei ole mikään suuri houkutus
varmaan jollain voi korvata näitä ainesosia, mutta moniakaan EI. Ehkä. Ehkä ja Ehkä
Mereneläviä ei korvata hauella, rehuja ei korvata suomalaisella salaatilla, käyttävät kaikkea suolaista yms. ja sieniä ei korvata kaupan herkkusienillä jne..
B) Puuttuu reseptit, olen miettinyt etsisikö jostain keittokirjoja. Kirjakaupoista ei löydy kuin samat pilipalikirjat kuin 20 vuotta sitten, joka on tylsistyttävää
Siinä nyt varmaan suurimmat syyt.
Zinc
Vierailija kirjoitti:
En juurikaan
Pari kertaa miettinyt, mutta mutta mutta
A) Puuttuu ainesosia aika paljon, se raaka lohi kädenlämpöisen riisin kanssa ei ole mikään suuri houkutus
varmaan jollain voi korvata näitä ainesosia, mutta moniakaan EI. Ehkä. Ehkä ja Ehkä
Mereneläviä ei korvata hauella, rehuja ei korvata suomalaisella salaatilla, käyttävät kaikkea suolaista yms. ja sieniä ei korvata kaupan herkkusienillä jne..
B) Puuttuu reseptit, olen miettinyt etsisikö jostain keittokirjoja. Kirjakaupoista ei löydy kuin samat pilipalikirjat kuin 20 vuotta sitten, joka on tylsistyttävää
Siinä nyt varmaan suurimmat syyt.
Zinc
Hauki ei ehkä ole ykkösvaihtoehto japanilaiseen reseptiin, mutta esim. siika käy aivan hyvin jonkun japanilaisen kalan tilalle.
Sienistä esim. shiitake on runsaassa käytössä, sitä nyt ainakin luulisi löytyvän peruskaupasta? Rehupuolelta ihan meilläkin myytävä valkoinen retikka on japanilaisten suosikki, samoin porkkanaa ja sipulia käytetään paljon. Erikoisempia lajeja ei tietenkään löydy, mutta aika usein nämä pystyy korvaamaan jollain tai jättämään pois ongelmitta.
Netissä on hyviä ohjeita, esim. justonecookbook. com on täynnä toteutuskelpoisia reseptejä.
Gyuudonia ja katsudonia tulee tehtyä eniten, muutenkin donburit on lemppareita. Kareeraisu tai katsukaree on meillä kans ihan perusruoka. Joskus kun oikein jaksaa väkertää niin kokkaan okonomiyakia mutta se on sen verran sottaista kun tekee peruspannulla ettei sitä usein jaksa😅 Sushista ja merenelävistä en pahemmin välitä.
Juuri eilen tehtiin vaimon kanssa goyza-nyyttejä. Kokeillaan muutenkin paljon kaikkia erilaisia ruokakulttuureja toteuttaa kotioloissa ja jopa ihan hyvin onnistutaan.
Tonkatsua ja sushia teen toisinaan, joskus japanilaisia pannukakkuja riisikeittimellä.
Hauki on kala.
Tonnikala on kallista 40e / kilo
Zinc
Ramenkeittoa joskus tehdään. On hyvää.