Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Teetkö koskaan japanilaista ruokaa?

Vierailija
04.07.2020 |

Millaista? Ja jos et niin mikset?

Kommentit (18)

Vierailija
1/18 |
04.07.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ramenkeittoa joskus tehdään. On hyvää.

Vierailija
2/18 |
04.07.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teen toisinaan. Niinkuin kiinalaista, meksikolaista, ranskalaista, italialaista, suomalaista jne. Olisi aika tylsää syödä vain nakkikastiketta ja pottua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/18 |
04.07.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruokani on suoraan Pohjois-Korealaisen keittiön mukaan, eli hirveää mutta onneksi hyvin vähän.

Vierailija
4/18 |
04.07.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nigiriä ainakin kahdesti viikossa.

Vierailija
5/18 |
04.07.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Te senkin kulturellin omijat. Rassístit. BLM!

Vierailija
6/18 |
04.07.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teen, merenelävistä mm. terv. Japanilainen mies

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/18 |
04.07.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Misokeittoa teen usein

Vierailija
8/18 |
04.07.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sushia on tullut tehtyä paljon. Joskus misokeittoa. Misoa käytän myös lohen marinointiin. Viimeksi tein japanilaista perunasalaattia ja katsu sando ja tamago sando -leipiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/18 |
04.07.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Usein. Rakastan nuudeleita, eniten kylmiä soba-nuudeleita kesäisin. Ja paksuja udoneita. Tykkään tempurasta nuudeleiden kanssa. 

Vierailija
10/18 |
05.07.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Misoa, teriyakia lähinnä. Nuudelikeittoja. Sushia en syö

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/18 |
05.07.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Toki, lähinnä Ramen-keittoa ja sushia. Ramen on suosikkini.

Vierailija
12/18 |
05.07.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joskus teen. Suosikkejani ovat kareeraisu, tonkatsu ja sushi. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/18 |
05.07.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

En juurikaan

Pari kertaa miettinyt, mutta mutta mutta

A) Puuttuu ainesosia aika paljon, se raaka lohi kädenlämpöisen riisin kanssa ei ole mikään suuri houkutus

varmaan jollain voi korvata näitä ainesosia, mutta moniakaan EI.  Ehkä. Ehkä ja Ehkä

Mereneläviä ei korvata hauella, rehuja ei korvata suomalaisella salaatilla, käyttävät kaikkea suolaista yms.  ja sieniä ei korvata kaupan herkkusienillä jne..

B) Puuttuu reseptit, olen miettinyt etsisikö jostain keittokirjoja. Kirjakaupoista ei löydy kuin samat pilipalikirjat kuin 20 vuotta sitten, joka on tylsistyttävää

Siinä nyt varmaan suurimmat syyt. 

Zinc

Vierailija
14/18 |
05.07.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En juurikaan

Pari kertaa miettinyt, mutta mutta mutta

A) Puuttuu ainesosia aika paljon, se raaka lohi kädenlämpöisen riisin kanssa ei ole mikään suuri houkutus

varmaan jollain voi korvata näitä ainesosia, mutta moniakaan EI.  Ehkä. Ehkä ja Ehkä

Mereneläviä ei korvata hauella, rehuja ei korvata suomalaisella salaatilla, käyttävät kaikkea suolaista yms.  ja sieniä ei korvata kaupan herkkusienillä jne..

B) Puuttuu reseptit, olen miettinyt etsisikö jostain keittokirjoja. Kirjakaupoista ei löydy kuin samat pilipalikirjat kuin 20 vuotta sitten, joka on tylsistyttävää

Siinä nyt varmaan suurimmat syyt. 

Zinc

Hauki ei ehkä ole ykkösvaihtoehto japanilaiseen reseptiin, mutta esim. siika käy aivan hyvin jonkun japanilaisen kalan tilalle. 

Sienistä esim. shiitake on runsaassa käytössä, sitä nyt ainakin luulisi löytyvän peruskaupasta? Rehupuolelta ihan meilläkin myytävä valkoinen retikka on japanilaisten suosikki, samoin porkkanaa ja sipulia käytetään paljon. Erikoisempia lajeja ei tietenkään löydy, mutta aika usein nämä pystyy korvaamaan jollain tai jättämään pois ongelmitta. 

Netissä on hyviä ohjeita, esim.  justonecookbook. com on täynnä toteutuskelpoisia reseptejä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/18 |
05.07.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Gyuudonia ja katsudonia tulee tehtyä eniten, muutenkin donburit on lemppareita. Kareeraisu tai katsukaree on meillä kans ihan perusruoka. Joskus kun oikein jaksaa väkertää niin kokkaan okonomiyakia mutta se on sen verran sottaista kun tekee peruspannulla ettei sitä usein jaksa😅 Sushista ja merenelävistä en pahemmin välitä.

Vierailija
16/18 |
05.07.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juuri eilen tehtiin vaimon kanssa goyza-nyyttejä. Kokeillaan muutenkin paljon kaikkia erilaisia ruokakulttuureja toteuttaa kotioloissa ja jopa ihan hyvin onnistutaan.

Vierailija
17/18 |
05.07.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tonkatsua ja sushia teen toisinaan, joskus japanilaisia pannukakkuja riisikeittimellä. 

Vierailija
18/18 |
05.07.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hauki on kala.

Tonnikala on kallista 40e / kilo

Zinc

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi kuusi seitsemän