Kaveri lahhoitti minulle about 30 kiloa hirven lihaa. En vain keksi että mitä vääntäisin siitä!!?
Laitoin pakkaseen.
Perunaa meillä on myös monta kiloa. Eli mitä tekisin hirvestä ja perunasta? En keksi mitään muuta, kuin keitettyjä perunoita ja hirvipaistia uunissa. Lisää ehdotuksia?
Kommentit (23)
Voisko sitä pakastaa? 30 kg lihaa on aika paljon tai sitten teitä on iso perhe.
Myy lihat hyvällä voitolla salatut elämät sarjaan niin Sievisen Lasse vääntää siitä hirvipaistit parin viikon välein.
Sen täytyy olla jo kohta vuoden vanhaa. Ei ole metsästyskausi. Toivottavasti kaverisi oli jo pakastanut sen viime syksynä😀
Lihapataa, laita possun kassleria mukaan. Lihakeittoa. Niinku joku jo sano, käytä niinkuin nautaa. Mulla aina osa jauhelihana, siitä lasagnea, jauhelihakastiketta jne.
Voi sua onnellista, lähes 1500 eurolla lihaa! Olen aina haaveillut että olisi varaa ostaa mutta 48e/kg on vaan liikaa.
Mun herkkua on esim patapaisti ja lasagne (lisää possun jauhista) hirvestä tai jos on leivinuuni niin yön yli haudutettu
Kukaan ei lahjoita 30 kg. hirvenlihaa ainakaan semmoselle, joka ei tiedä mitä siitä tekee.
Vierailija kirjoitti:
Sen täytyy olla jo kohta vuoden vanhaa. Ei ole metsästyskausi. Toivottavasti kaverisi oli jo pakastanut sen viime syksynä😀
Tai salaa kaadettua, jos se nyt oli sulaa. Kummassakin tapauksessa niin pahaa, että syötä koiralle. Kummassakin tapauksessa on pahaa ja metsästäjän oma koira lähtee karkuun, kun kuulee pakastinta avattavan.
Viime syksynä hyvin pakastettu säilyy kyllä pitkään. Mutta metsästäjän oma koira ei sitä enää halua syödä. Oikeasti hirvenlihassa on se ongelma, että jos koko perhe on hirviporukassa, lihaa tulee todella paljon. Niillä on vaikea tai peräti mahdoton saada sitä, jos ei ole tuttuja metsästäjiä.
Reseptejä kyllä löytyy. Yksi suosikki meillä on pataruoka, jossa ensin paistetaan hirveä uunissa pieneksi paloiteltuna niin että lihat ruskistuvat, sillä aikaa kuoritaan sipulit, perunat ja juurekset, jotka lisätään pataan. Vettä vain sen verran, että ruoka ei kuivu ja unohdetaan uuniin niin pitkäksi aikaa, että liha on kypsää. Tähän käy mikä tahansa luuton liha.
Kai sinä hirvikäristystä osaat tehdä, jos siinä on paistia tai lapaa. Keittoon käy mikä liha tahansa, myös luiset. Jauheliha voi käyttää samalla tavalla kuin nautajauhelihaa.
Muuten hirvenlihasta voi tehdä kaikkea samaa mitä poron ja naudan lihasta.
Oi kamala, itse en pidä yhtään hirvenlihasta. En oikein välitä muusta lihasta kuin broilerista ja kaloista. 30kg riittäisi loppuelämäksi :D
Vierailija kirjoitti:
Voi sua onnellista, lähes 1500 eurolla lihaa! Olen aina haaveillut että olisi varaa ostaa mutta 48e/kg on vaan liikaa.
Mun herkkua on esim patapaisti ja lasagne (lisää possun jauhista) hirvestä tai jos on leivinuuni niin yön yli haudutettu
Missä noin kallista lihaa on? Oman paikkakunnan metsästysseura myy 25 €/kg, mutta minimiostos on puolikkaan vasan lihat.
Tein hirvenlihasta erittäin hyvää suikalepataa, johon lisäsin mm. porkkanoita, tuoreita herkkusieniä, kermaa ja punaviiniä. Suosittelen!
Vierailija kirjoitti:
Kukaan ei lahjoita 30 kg. hirvenlihaa ainakaan semmoselle, joka ei tiedä mitä siitä tekee.
Mies metsästää ja meilläkin vielä tosi paljon lihaa pakkasessa. Ollaan niitä jaettu ja ihan kaikki osaavat googlata hyviä ohjeita. Kokonaista paistia uunissa, palapaistia, karjalanpaisti tyylistä pata, lihakeittoa, jauhelihasta keittoa, burgerpihvejä, lihapullia...
Voi hyvänen aika :D.
Miten uusavuton voi olla??
Tee, vaikka lihaperunasoselaatikko pakasta loput laatikosta eli tee runsaasti, hirvikeittoa, hirvipiirakkaa ja vaikka mitä..