Kerro 1-2 esimerkkiä ruokakauppaostoksistasi ilman, että se tyssää hintaan?
Eli ostos jonka elämäntilanteesi nyt sallii vs aika joskus muulloin.
Appelsiinimehu jonka esim.Prisman heviosaston kone puristaa kokonaisista hedelmistä, liki 5€/plo (0,95l) ja ostan sellaisen 1-2x/vkossa sekä esim.kalatiskiltä kuhafileet (35-40€/kg).
On ollut aikoja ettei olisi nuo kärryyn päätyneet, hintansa vuoksi.
Kommentit (18)
En koskaan katso hintoja yleensä ruokakaupassa ellei samasta vastaavasta tuotteesta ole joku alennus, niin sitten osten sen alennetun tuotteen.
Ei tule muuta mieleen kuin että joitakin vuosia sitten en olisi kuvitellutkaan ostavani aitoa vaniljaa (niitä tankoja siis) leipomisiin. Vieläkin hinta hirvittää mutta lopputulos nyt vaan on niin paljon parempi!
Mulla meni lähemmäs 10 vuotta opiskelujen päätyttyä ennen kuin annoin itselleni luvan ostaa tuoreita marjoja, tiskiltä kalaa jonka kilohinta oli yli 10€ ja paljon muutakin... Hölmöä, tiedän, mutta se penninvenytys istui niin tiukassa.
Nyt ostan aina mustikoita, mansikoita tai vastaavaa jos on tarjolla. Ja voin ostaa myös aloittajan mainitsemaa kuhaa tiskiltä, mätiä tai jopa jotain vielä kalliimpaa jos mieli tekee. Silti se kitupiikkiopiskelija muistuttelee olemassaolostaan takaraivossa.
En katso juurikaan hintoja. Ruokaostokset tehdään kyllä yleensä lähimmässä S-marketissa, joten mitään peurapaisteja tai tuoreita rapuja sieltä ei nyt ostellakaan. Ja aika järkevää perusruokaa muutenkin ostetaan. Sitä vaan menee paljon, kun on kaksi kasvavaa teinipoikaa perheessä. Enemmän tulee mietittyä, mitä kannattaa ravintosisällön puolesta ostaa, ei niinkään hinnan.
Vierailija kirjoitti:
En katso juurikaan hintoja. Ruokaostokset tehdään kyllä yleensä lähimmässä S-marketissa, joten mitään peurapaisteja tai tuoreita rapuja sieltä ei nyt ostellakaan. Ja aika järkevää perusruokaa muutenkin ostetaan. Sitä vaan menee paljon, kun on kaksi kasvavaa teinipoikaa perheessä. Enemmän tulee mietittyä, mitä kannattaa ravintosisällön puolesta ostaa, ei niinkään hinnan.
Mä mietin lisäksi, että mitä voi tehdä vähintään kahdeksi päiväksi. Kotona jo täysikänen tyttö ja poika ja mieskin on ollut nyt korona-aikana ja kaksi ruokaa pitää olla päivässä. Ei jaksa joka päivä tehdä kahta ruokaa alusta asti.
Kala mikä vain, kahvi, marjat mitkä vain, yrtit.
Palvelutiskiltä leivänpäällys kinkut
No joskus nuorempana ei ollut varaa ostaa mereneläviä esim kampasimpukoita tai rapuja. Nykyään ostan sitä mitä mieli tekee, hinnasta viis. Huvittaa esimerkiksi 60-luvulla syntynyt äitini, joka kesäisin päivittelee mansikkalaatikoiden hintoja ja kiertää kaupungin kaikki pisteet etsimässä sen halvimman laatikon... Älytöntä, kun kyseessä on kuitenkin ihan keskipalkkainen toimihenkilö.
Sanopa se 5!
Ruokaan todella uppoaa rahaa, kun perheessä teinimiehiä, esim.nyt Koronan aikaan, kun hoitivat lukionsa kotoa käsin, niin kuukausittainen summa mitä ruokiin upposi kasvoi huomattavasti, puhutaan useammista sadoista euroista kymppien sijasta.
Enkä siis mitään hanhenmaksapalleroita lounaaksi tehnyt vaan pitkälti peruskotiruokaa, mutta sitä vain menee määrällisesti, jokin kg lohifilee ei ole kovinkaan paljoa tai bolognes-kastikkeeseen uppoava paistijauheliha. Plus hevi-osaston anti.
Meillä pojat siis 17v ja pian 19v.
Ap
Silloin, kun Stockan herkku vielä oli, niin ostin hedelmäjuustosalaatia, sitruuna-savulohi-perunasalaatia, puolukkarahkaa ja katkarapusalaattia.
Nyt näitä ei saa enää rahallakaan mistään.
Hintojen katsominen.
Ennen piti funtsia tarkkaan, pystyikö ostamaan vaikka juustoa tai muuta yksittäistä tuotetta, jolla hintaa yli 5€.
Nykyään ei mitään väliä, prismassa ei edes myydä mitään sellaista mihin ei pinkka antais myöten.
Vierailija kirjoitti:
Palvelutiskiltä leivänpäällys kinkut
Miksi tiskiltä?
Mä en osta ikinä tiskiltä mitään.
Aikoinaan oli ihan normaalia, kun pakatuissa eineksissä, leikkeleissä , lihoissa lähestyi viim. käyttöpäivä, ne purettiin irtomyyntiin.
Kolmessa eri kaupassa olin töissä ja näin toimittiin.
Eihän ne pilaantuneita toki ollut, mutta ällötti kuitenkin kauppiaiden ahneus, yhtään hävikkiä ei saanut tulla😣
Juu, en kyllä osta irtotiskistä koskaan mitään. Se ei ole sen fiinimpää vaan oikeasti epähygieenistä ja huonosti säilyvää, usein jo valmiiksi lämmennyttä, ei suojakaasuja eikä mitään. Täytyy käyttää samana päivänä, kun taas tehdaspakatuissa on monta päivää käyttöaikaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Palvelutiskiltä leivänpäällys kinkut
Miksi tiskiltä?
Hyvältä lihatiskiltä saa parempaa kinkkua :)
Voi olla, en huomaisi sokkotestissä hyvän muoviinkäärityn ja lihatiskikinkun eroa, mutta tästä höpsötyksestä maksan itsekkin vähän extraa
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Palvelutiskiltä leivänpäällys kinkut
Miksi tiskiltä?
Hyvältä lihatiskiltä saa parempaa kinkkua :)
Voi olla, en huomaisi sokkotestissä hyvän muoviinkäärityn ja lihatiskikinkun eroa, mutta tästä höpsötyksestä maksan itsekkin vähän extraa
Kiitos. Terveisin kauppias😁
Mulla ei ole hintarajoja ruokakaupassa. Mä ostan sitä mitä haluttaa. En oikein osa keksiä esimerkkejä.
Ei kai ruokakaupoissa niin hirveän ökyhintaisia ruokia ole, ettei niitä pystyis ostamaan, jos haluaa?
Käydään myös ulkona syömässä, jos haluttaa.