Siis mikä toi ravitsemus ja matkailualan koulutus oikein on?! Opokaan ei osannut selittää
Kommentit (21)
Joo eikö se just tota ole? Että susta tulee hyvinvoinnin ammattilainen joka vetää retkiä?
Minäkin haluaisin tästä tietoa. Kun koulu itse ei osaa kertoa niin en sitten tiedä.
Vanhanajan hovimestari varmaan kuvastaisi parhaiten, esimiestyöt ja lomakohteen tai ravintolan "elämyspäällikkö", lakiasiat saattaa myös kuulua työnkuvaan... oliskohan ne jotain tällaisia?
oppii keittämään nuotiolla puuroa kiinaturistille lapissa ehkä?
Keittiö ja kassaihminen, jokapaikan höylä.
Hotelli- ja ravimtola-alan työntekijä. Tarjoilija, vastaanotto virkailija, hovimestari jne jne
Laita uusi kysymys opolle. Kerro, että jäi epäselväksi ja kysy, voisitko saada lisätietoa.
Vuoropäällikkö ravintolaan/kuppilaan/yökerhoon, ravintolapäällikkö, hotelliin esimiestehtäviin, matkailuyritykselle esimiestehtäviin jne.
Vierailija kirjoitti:
Hotelli- ja ravimtola-alan työntekijä. Tarjoilija, vastaanotto virkailija, hovimestari jne jne
Aloittaja mainitsi AMK, noita sinun mainitsemiasi valmistuu ammattikoulusta. Ammattikorkeasta valmistuu restonomeja.
Mikä siinä on epäselvää? Ammattikorkeakoulujen sivuilla on yleensä hyvin kuvailtu urapolkuja ja opintoja. Esimerkiksi Jyväskylä https://www.jamk.fi/fi/Koulutus/Matkailu-ja-ravitsemisala/restonomi/
Ja Laurea https://www.laurea.fi/koulutus/palvelualat/restonomi-amk/
Eri oppilaitoksissa voi olla hieman erilaisia painotuksia opinnoissa, joten niihin kannattaa perehtyä, jos on jotain omia toiveita. Oppilaitoksiin voi olla myös yhteydessä, jos on jotain kysymyksiä. He osaavat vastata niihin ehkä paremminkin kuin opo.
AMK:sta valmistuu tuolle alalle restonomeja.
Opiskelussa voi suuntautua erilaisille kohteille,
Koulusta ei valmistu tarjoilijaksi, kokikisi eikä mihinkään muuhunkaan tuollaiseen ammattiin, niillä on lyhyemmät koulutukset, alemmissa asteissa.
Jos ala kiinnostaa hae ihmeessä, suuntatumis vaihtoehtojen perusteella, voi sijoittua mitä erilaisempiin tehtäviin hotelli- ja matkailualalla, tietenkin myös esimies esimiestehtäviin.
Osaamiton opo on, jos ei ole kyennyt sinua auttamaan tässä asiassa.
Se ei ole ravitsemus, vaan ravitsemisala. Ihan eri asia. Sieltä valmistuu esimiehiä mara-alalle.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Hotelli- ja ravimtola-alan työntekijä. Tarjoilija, vastaanotto virkailija, hovimestari jne jne
Aloittaja mainitsi AMK, noita sinun mainitsemiasi valmistuu ammattikoulusta. Ammattikorkeasta valmistuu restonomeja.
Ihan noita samoja hommia restonomitkin tekee. Heitä kun on kaksitoista tusinassa, niin ei ihan kaikille löydy pikkupomojen tehtäviä. Restonomi on koulutusnimike, ei ammatti (= elinkeino, jolla yksilö hankkii toimeentulonsa).
Opot on aivan turhia kuluja kouluissa. Mihinkään ne ei osaa vastata, mutta pahimmillaan pilavat ihmisen elämän neuvomalla väärin. Omana aikanakaan opo, eikä lopo, osannut kertoa teknillisestä korkeakoulusta oikeastaan yhtään mitään. Jotain esitteitä jakeli, eikä silloin ollut mitään nettiä, mistä tietoa etsiä.
Vierailija kirjoitti:
Se ei ole ravitsemus, vaan ravitsemisala. Ihan eri asia. Sieltä valmistuu esimiehiä mara-alalle.
Ei ole muuten eri asia, vaan näitä nimiä käytetään rinnakkain samoista koulutuksista eri kouluissa.
Tätä ketjua ei pysty lukemaan, koska ihmiset eivät osaa kirjoittaa. Peruskoulu itkee.
Se on hotelli-, ravintola- ja suurtalousalan esimieskoulutus.
Ravintola-ala on maanpäällinen helvetti!
Yhdistetystä ravitsemus- ja matkailualan koulutuksesta tulee mieleen joku wellness-ohjaaja, joka vetää jotain raakaruoka+jooga-retriittejä ulkomailla. :D