Miten raenjuustot saadaan kerättyä ilman että ne rikkoutuu?
En tiedä tarkkaan, mutta nehän varmaan kerätään jostain puskasta. Miten ne saadaan poimittua niin, että se tyynymäinen rakenne ei säry?
Kommentit (14)
Ne on äidinmaidossa pyöritettyjä sissijuustipalleroita.
Näin tänään lehdessä jutun uudesta raenjuusto keräily koneesta. Iso juttu, tais olla seiskassa. Käy lukemassa.
Älä viitti. Kaikki tietää, että ne lypsetään suoraan vanhasta lehmästä.
Tämäkään poimintatyö ei kelpaa suomalaisille.
Onko se raenjuusto vähän samanlaista kuin jauhenliha?
Ne kerätään jauhenlihatikkujen avulla.
Raenjuustoa saadaan, kun lehmää lypsetään hitain ottein tai muuten vaan väsyneenä. Vähän nopeammin lypsäen tulee kokkelinpiimää, ja kiireessä tai tarkoituksella nopeasti lypsäen maitoan.
Raenjuustopo-imuri helpottaa hommaa. Nilfisk ja Hoover on perinteikkäitä po-imuroiden toimittajia, nykyään suosittuja on myös erilaiset robotti po-imurit.
Miten ihmiset voi olla näin tietämättömiä? Raenjuustot on emmentaljuuston reikiä tai siis oikeastaan niitä kohtia, jotka valmiissa juustossa on reikiä. Juustonvalmistuksen alkuvaiheessa maidon valkoiset osat eli rakeet asettuvat lähekkäin ja keltaiset lähekkäin, valkoiset rapisevat sitten juustokoneen alla olevalle viiralle (samanlainen kuin paperikoneessa) ja ne kerätään siitä ihan koneellisesti. Aikoinaan ne nostettiin sellaisella siiviläntapaisella pienellä lapiolla juustomuotin pohjalta.
Up