Suosikkiruoka tähän aikaan vuodesta, mitä teette kotona?
Parvekkeella auringossa maistuu meillä
Lohisalaatti
Tuliset ja freesit texmexit
Grillimakkara + oma perunasalaatti
Grillijuustot + vihreät salaatit
Kommentit (17)
Kotimaista kesäkaalia odotellessa syön paljon unkarilaista varhaiskaalia. Välillä ihan sellaisenaan salaattina.
Vuodenaikaan katsomatta suosikkiruokani on ilmainen ja lämmin.
Korvasienimuhennos, savukala, nokkoskeitto, raparperikiisseli
Tällä hetkellä on parasta se kuinka paljon Suomen luontoa voi hyödyntää ruuanlaitossa. Grillatun kanan ja kalan seurana maistuu mm. paahdetut horsmanversot, villiyrttisalaatti, villiyrttijugurttikastike.
Nokkoslettuja ja -vohveleita on tehty myös useamman kerran. Niiden kanssa suolainen täyte.
Raparperiäkin saa jo , joten ollaan myös tehty raparperikiiseliä ja raparperipiirakkaa sekä raparperihyvettä.
Pakastin pitää tyhjentää kesän satoa varten, joten siellä vielä olevia marjoja on käytetty ruuanlaitossa paljon hyväksi myös. Ihan vain marjoina puuron päällä, vispipuurona , piirakoissa jne.
Savulohi, erilaiset salaatit ( erityisesti panzanella), grillattu broileri karibialaisen papusoosin ja chimichurrin kanssa, kesäkeitto, kaalilaatikko, gnocchi primavera tai alla trapanese.
Kaalilaatikko ja lohta tankoparsan kanssa.
Hyrskypottuja ja fetasalaattia seuraksi.
Melonisalaattia, grillattua halloumia sekä avokadomoussea (avokadoa, chiliä, valkosipulia sekä ruokajogurttia)
Uudesta kaalista tehty keitto. Mukaan myös varhaisperunaa ja -porkkanaa, jos sattuu olemaan tarjolla. Liemeksi maitoa. Tämä oli herkkua jo lapsena ja on sitä edelleen. Potut ja porkkanat voi jättää poiskin, jolloin kyseessä on oikea maitokaali, jota jossakin päin nimitetään kaalimaidoksi. Ja onhan se tietysti aina herkkua, kun saa lämminsavulohta, varhaisperunoita ja sipulinvarrella terästettyä munakastiketta sekä salaattia tuoreista tarpeista.
Parsakausi meneillään. Pekoniin käärittynä, risottona tai paahdetun fetan kanssa.
Spagettia parsan ja parmesanin kanssa, ehkä myös pekonia hieman.
Korvasienirisotto.
Minä haen ja käsittelen korvasienet, mies valmistaa sen jälkeen risoton. Tällä työnjaolla on menty joka kevät ja tuntuukin, että korvasienirisotto ja hyvä valkoviini, avaavat meillä valoisteniltojen valvomiset, pitkät keskustelut, hyvän musiikin kuuntelun ja joka keväisen uudelleen rakastumisen.
Nyt kun saatiin lohen hinta tippumaan alas niin lohiruoat ehdottomasti ennen hintojen nousua.
Kreikkalaista salaattia ja sen kanssa paistettua broileria, lohta tai pihvi.
Siankylkirullia, varhaiskaalia ja varhaisperunoita. Jälkiruokana raparperikiisseliä.
Tungen basilikanlehtiä, tomaatteja ja mozzarellaa joka paikkaan