Meal prepping
Onko muita äitejä jotka tekee monen päivän ruuat kerralla tietoisesti joko jääkaappiin tai pakastimeen? Olen saanut vähän iĥmetystä, että teen viikon ruuat kerralla ĵoka sunnuntai. Kuulema amerikkalainen tapa.
Kommentit (12)
Vierailija kirjoitti:
Lopeta nuo typerät amerikanapina-avaukset
Mikä sun ongelma on? Taidat sekottaa mut johki toiseen.
Helpottaa arkea jos vähän ennakoi. Viikko on kyllä aika paljon :D
Varsinkin nyt- kun on ollut tämä etäopiskelu, niin on helpointa tehdä iso satsi kerralla ruokaa ja syödä pari päivää. En jaksa miettiä kerralla viikon ruokia.
Olen sinkku mutta teen sunnuntaisin aina muutaman ruokalajin valmiiksi ja osan pakastan. On aina töihin valmiina lounas ja kotiin tullessa iltaruoka. Viikolla en kokkaile oikeastaan ollenkaan. Pakkaseen kertyy aina muutama rasia eri ruokia niin ei tarvitse välttämättä syödä samaa ruokaa koko viikkoa kun voi valkata mieluista pakkasen valikoimasta.
Usein perjantai- ja lauantai-iltaisin tulee kokkailtua sitten sellasia ruokia jotka eivät ehkä ole hyviä pakastukseen.
Vierailija kirjoitti:
Olen sinkku mutta teen sunnuntaisin aina muutaman ruokalajin valmiiksi ja osan pakastan. On aina töihin valmiina lounas ja kotiin tullessa iltaruoka. Viikolla en kokkaile oikeastaan ollenkaan. Pakkaseen kertyy aina muutama rasia eri ruokia niin ei tarvitse välttämättä syödä samaa ruokaa koko viikkoa kun voi valkata mieluista pakkasen valikoimasta.
Usein perjantai- ja lauantai-iltaisin tulee kokkailtua sitten sellasia ruokia jotka eivät ehkä ole hyviä pakastukseen.
TÄMÄ! Eikä mitään annosten punnitsemista tai kaloreiden laskua.
No eikö tuo aika amerikkalainen tapa ole? Käytät siitä itsekin näemmä englanninkielistä termiä. Ei kai siinä mitään pahaakaan ole. En ole itse perehtynyt asiaan sen kummemmin. Teen yleensä parin päivän satsin ruokaa kerralla ja sitä syödään sit se kaksi päivää. Mies tekee seuraavan parin päivän satsin ja viikonloppuna kokkaillaan sitten mitä huvittaa ja usein toki jotain sellaista mitä voi pistää pakkaseen myös. Maanantaisin syödään melkein aina viikonlopun jämiä.
^ Eli tavallaan toimit tietoisesti näin. Eihän siinä pahaa olekaan, vaan Suomessa on totuttu tekemään joka päivä ruokaa. Siksi omassa ystäväpiirissä on ihmetelty. Tämä on ilmisesti tottumiskysymys, mutta en näe mitään syytä olla käyttämättä tätä ideaa joka helpottaa arkea. Kyse on vain ennakoinnista, moni mielummin elää hetkessä.
Ap
Teen parina päivänä viikossa ruokaa ja kerralla enemmän.
Äiti+ 1 koululainen
Lähes joka päivä tulee kokattua ainakin yksi ateria, yleensä syödään jämät sitten seuraavana päivänä lounaalla. Ei meillä taida olla edes niin isoja pannuja ja kattiloita, että viikon ruuat saisi tehtyä. Enkä ainakaan jaksaisi montaa ruokaa peräkkäin kokata, johan siinä menisi pienessä keittiössä ikuisuus kaikkine välisiivouksineen.
Meal prepping... Miksi pitää käyttää englanninkielisiä termejä ja avauksia? Tämä on Suomi ja suomen kieli on katoavaista. Tue siis suomen kieltä ja tee avaukset suomeksi!
Wannabe vähän cool niinkö O.o
No en. Mitä mä sit muina päivinä tekisin? Odottaisin että tulee aika lämmittää jääkaapin makuinen pottumuusi ja vehkeenmakuiset lihapullat? Hyi hitto jotain päiviä jääkaapissa muhineita broilereita! Harva ruoka paranee uudelleen lämmitettäessä. Tulee mieleen ainoastaan kaalilaatikko ja karjalanpaisti. Ja koska ei tekisi mieli syödä niitä tähteitä, heittäisin ne viikon lopulla pois ja olisin viikon elänyt jugurtilla ja voileivillä? Entä jos maanantaina iskee noro tms. siinä sitä on kaappi täynnä ruokaa, jota ei voi taudissa syödä kun muutenkin etoo. Taas meni haaskuuseen. Kyllä sen verran pitää aikaa olla, että edes tuoretta ruokaa saa aikaiseksi.
Lopeta nuo typerät amerikanapina-avaukset