Apua! Laitoin sämpylätaikinan
Kohoamaan moneksi tunniksi, tein pihalla hommia ym ja nyt illalla oli tarkoitus alkaa tehä sämpylöitä.
No otin pöytäliinan pois, pyyhkäisin rätillä ja kumosin taikinan pöydälle.
Hetken kuluttua alkoi haisemaan voimakas desinfioitiaineen haju.
En ymmärrä missä sitä olisi nyt ollut, mutta jos näin olisi käynyt että esim joku olisi joskus desinfioinut vaikkka plydän ja nyt siitä olisi tarttunut taikinaan, niin onko tää nyt kokonaan pilalla??
Eihän kai taikina voi ruveta noin haisemaan vaikka onkin koko päivän ollut kohoamassa??
Kommentit (10)
kyllä käyneessä,nousseessa taikinassa on ominaishaju
Taikinasta se haju lähti ja ei maistunut hyvälle, joten heitin menee. Harmin paikka.
Nyt mietin tekisinkö sitten jotain muuta :(
Ap
Miksi kphotit noin kauan?
Hiivalla jos teit, niin puoli tuntia on kohotusaika.
Olisit vaan paistanut, tuskin oli pilalla. Pitkään nostattamalla sämpylöistä tulee "happamamman" makuisia, vähän kuin juuritaikinasta tehtyjä. Mä nostatan usein 4-5 tuntia huoneenlämmössä tai 8-12 tuntia kylmiössä.
ei se ainakaan raakana hyvältä maistu.miten se voisi olla pilalla uuniin tietysti!
Päätin tehdä sitten mokkapaloja. Niitähän lapset oli aiemmin pyytänytkin.
Ap
En enää kohottele mitään taikinoita näin kauan. Tuosta lähti niin selvä desinfiointi aineen haju, että en ottanut riskiä että siinä olisikin sitä ollut ja olisin toisille sitä syöttänyt.
Mies on joskus tätä pöytää putsannut sillä aineella joten ajattelin että sitä on nyt mennyt taikinaan. Tai sitten ei, mutta pois heitin :(
Keksit syyttää miestä vaikka itse kusit homman 👌
Taikinastako se haju tulee? Vai siitä pöydästä?