Vinkkejä kakun koristeluun, kun pitää olla kaiketon?
Pohja ei ole ongelma, sen osaan tehdä. Mutta mitä päälle, kun ei suklaata, ei soijaa, maitotuotteita, eikä hedelmiä, ei mantelia, ei mansikoita. Jotain sokerimassaa varmaan jää jäljelle, mutta mitä koristeeksi? Miten tekisi kivan koristelun kun kädentaitoja tehdä mitään hienoa sokerimassasta ei ole. Kun teen normaalisti, ilman rajotiteita, ripottelen päälle vain jotain karkkimuruja tai pähkinöitä, mutta nyt ei löydy sellaista, mikä kävisi kaikille.
Kommentit (31)
Käykö kaurakerma? Kauravispiä on monella eri valmistajalla.
Kaurakermasta vaahto ja päälle esimerkiksi syötäviä kukkia kuten orvokkeja.
Täällä on kivoja vinkkejä
https://www.anninuunissa.fi/syotavat-kukat-kakkujen-koristelussa/
Mä tekisin hyytelösokerilla vadelmakuorrute
tai sokermassasta ihan mitä vaan
Tai onnistuisiko nakukakku? Ei varsinaista kuorrutusta, ja koristeet voivat olla aika minimalistiset?
p.s. toi hyytelösokeri on tosi helppo
Tee semmone mikä näyttää ihan hampurilaiselta. Sokerimassalla ja väreillä.
Aidot kukat, orvokki, krassi, kehäkukat. Ei niitä tarvi kilokaupalla syödä, mutta koristeena voi.
Vadelma ja mustikka käy, mutta niitä ajattelin väliin hillona. Mustikka sotkee koristeena. Voisin kokeilla noita orvokkeja hyytelöä, kiitos, tai sitten sitä kaurakermaa, mutta en oikein osaa pursottaa, joten jotain kivaa koristetta päälle. Jospa niitä orvokkeja sitten.
Kauravispit maistuu sellaisenaan tai sokeroituna aika tunkkaisilta, eli tavalliseen kermaan tottunut kyllä kaipaa siihen jotain maustamista. Kauravispipohjainen vadelmamousse voisi esimerkiksi toimia kakun täytteenä ja kuorrutteena.
Mustikka sopii kyllä hyytelösokerikiilteeseen, ei sotke, ja on tosi helppo tehdä
Vierailija kirjoitti:
Kauravispit maistuu sellaisenaan tai sokeroituna aika tunkkaisilta, eli tavalliseen kermaan tottunut kyllä kaipaa siihen jotain maustamista. Kauravispipohjainen vadelmamousse voisi esimerkiksi toimia kakun täytteenä ja kuorrutteena.
Minusta ne taas maistuvat raikkaammalle kuin tavallinen kerma. Vieraatkin ovat sanoneet samaa. Ollaankin siirrytty siihen juhlissa, niin saadaan kaikille erikoisruokavalioille sopivat kakut kerralla.
Miten olisi marenki? Italialainen ja sveitsiläinen marenki tehdään niin, että valkuaiset kypsyvät jo vatkausvaiheessa, joten siitä ei tarvitse huolehtia erikseen.
Vierailija kirjoitti:
Miten olisi marenki? Italialainen ja sveitsiläinen marenki tehdään niin, että valkuaiset kypsyvät jo vatkausvaiheessa, joten siitä ei tarvitse huolehtia erikseen.
https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/nain-onnistut/nain-teet-sveitsilaisen…
https://www.iltalehti.fi/pippuri/a/201706022200181968
https://www.meillakotona.fi/reseptit/sitruunainen-marenkikakku
Ei tarvitse edes osata pursottaa.
Laita päälle orvokinkukkia.
En tiedä onko krookuksen kukat syötäviä. Muistaakseni kasvi on sukua sahramille ja kukat kelpaa jänöjusseille.
Kaurakermaa ja jotain muita marjoja kuin mansikoita?