Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

SIMA-APUA KAIVATAAN - mistä tietää onko pullotusvalmista?

Vierailija
25.04.2020 |

Teen ensimmäistä kertaa elämässäni simaa, ollut nyt jo yli vuorokauden huoneenlämmössä ja vain ihan pieniä kuplia nousee pintaan hitaasti. Hädin tuskin huomaa mitään. En tiedä, onko tämä normaalia vai pitäisikö vielä laittaa lisää hiivaa ja antaa käydä huomiselle? En siis tiedä miltä siman kuuluu pullotusvaiheessa näyttää :( Sitrunaankuorisiivut kyllä ovat nousseet pintaan, mutta ei tuohon mitään kuplia tai vaahtoa ole tullut. En mitannut nesteen lämpötilaa, voi olla että hiiva kuoli kun tein simaa eilen? Maistaessa en huomaa juurikaan eroa eiliseen, ei siis ole tullut hapokkuutta tai muuta.

Kiitos simakonkareille jos kerrotte mitä nyt kannattaa tehdä!

Kommentit (19)

Vierailija
1/19 |
25.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ohjeissa sanotaan vrk huoneenlämmössä. Eli nyt pullotat (muista rusinat) ja viileään tekeytymään.

Vierailija
2/19 |
25.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sun pullot räjähtää !

Zinc

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/19 |
25.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä, nyt kylmään.

Tekeytyy vappuun mennessä hyväksi.

Vierailija
4/19 |
25.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko tarpeeks sokeria ja hiivaa?

Vierailija
5/19 |
25.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tein Hesarin ohjeen mukaan, 5 litraa vettä ja 4 dl tavallista sokeria ja 4 dl fariinisokeria. Hiivaa laitoin pienen nokareen kuten ohjeessa sanotaan. Aloin vain epäillä, että olikohan mulla liian kuumaa se neste kun hiivan lisäsin... En omista lämpömittaria niin jäi sitten mittaamatta. Pitäisikö vielä lisätä hiivaa? Mielestäni kuplaton sima on kamalaa, sehän on pelkkää sokerilientä. Haluan kuplia!

-ap

Vierailija
6/19 |
25.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miten te laitatte sitruunanmehu ja laitatteko kuortakin? Itse olen vain puristanut mehut ja hyvää on tullut.

Ohis

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/19 |
25.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pulloon tänään ja annan tekeytyä kolme päivää huoneen lämmössä ja sitten jääkaappiin. Viikossa valmistuu jääkaapissa. Näin ymmärsin fariinisokeripussin kyljestä.

Vierailija
8/19 |
25.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Fariinisokeripussin kyljessä on maininta että pullon korkkia ei saa sulkea tiukasti jälkikäynnin takia. Mitä se käytännössä tarkoittaa? Eli korkki päälle mutta ei kierretä kiinni – vai? Pelkään että kaikki kuplat häviää jos on liian löyhällä korkki, toisaalta en halua että pullo räjähtää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/19 |
25.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Älä lisää hiivaa jos kerran jo kuplii.

Hiiva syö sokerin jos sitä on liikaa.

Käy vielä kylmässäkin.

Teen ohjeen mukaan eli kuorta mukaan ja hedelmäliha viipaleina.

Vierailija
10/19 |
25.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei liity suoranaisesti pullotusvaiheeseen, vaan sitä seuraavaan. 

Kun 9-12 simapulloa räjähtää järkyttävällä voimalla ympäri opiskelija-asunnon keittiötä yltäen olohuoneeseen asti, ja 'valmis' tuote kuorruttaa kaikki pinnat kattoa myöten - siitä tietää, että se oli valmista.

Tai olisi ollut jos ei olisi autodestruktoinut. Kyllä, keittiöön paistoi aurinko. Ei, ei olisi pitänyt jättää sinne niitä. Tiedän nyt tämän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/19 |
25.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

löysin tällaiset kuvat ja minun simani ei todellakaan näytä tuollaiselta kun tuossa kuvassa "sima 12h kuluttua"! Ei siis ole mitään vaahtoa muodostunut pinnalle, pieniä kuplamuodostelmia näkyy sitruunaviipaleiden kyljessä ja siinä se. Hemmetti, harmittaa kun en yhtään ole nyt varma mitä tämän kanssa tekisin, menee vielä simat hukkaan koska eihän sellaista laimeaa sokerilientä kukaan halua juoda :(

-ap

Vierailija
12/19 |
25.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja vielä se linkki kuviin: 

http://smetana.fi/2009/sima/

-ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/19 |
25.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyvää siitä tulee kun laitat sen nyt vaan kylmään, älä laita korkkeja tiukasti kiinni.

Vierailija
14/19 |
25.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

ja vielä se linkki kuviin: 

http://smetana.fi/2009/sima/

-ap

En mä muista et meilläkään se olis näyttänyt ihan samalta. En muista kuplia tms... Itse odottelisin ehkä puoli vuorokautta vielä ja sitten pullottaisin? Tosin ei ole hirveän kova luotto mun simataitoihin muutenkaan, olen yllä postannut simaterroristi... Mut luulis et niille voi sit antaa ylimäärästä aikaa pullotusvaiheessa jos se vähän paikkais tota niiden mahdollista liian aikaista pullotusta? En tiiä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/19 |
25.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kun laittaa kiehuvaa ja kylmää vettä puolet ja puolet, tulee aika sopiva lämpötila hiivalle. Hommaa joku mittari ens kerralle, tarvitset sitä myös leipomisessa. Itse mittaan kinkun paistomittarilla. 1-2 vrk ämpärissä, sitten pulloon. Kun rusinat nousee pintaan, on valmista. Älä stressaa, ei epäonnistu kovin herkästi. Jos kuitenkin epäonnistuu, haet kaupasta.

Vierailija
16/19 |
25.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Älä lisää hiivaa. Minä erehdyin kerran tekemään niin, kun hiiva tuntui vähän vanhalta. Tuloksena oli sima, joka maistui niin pahasti kiljulta, että sitä ei voinut juoda.

Vierailija
17/19 |
25.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Muistithan sekoittaa sen sokerin, ettei ole nyt klönttinä astian pohjalla?

Vierailija
18/19 |
25.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

lämpötilan voi mitata puhtaalla kädellä.

siis hiivaa laittaessa.ruumiinlämpö on n. 37,eli ainakin kädenlämpöistä tai vähän enenmän 40-42 asteista voi arvioida.

 noudata ohjetta nesteen lämpötilan suhteen ,jos aiot saada simaa.

ei liian kuumaa .ettei hiiva tuhoudu.

Vierailija
19/19 |
25.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tunnetko ketään Juhaa?

Hän voisi auttaa tekemään Juhannussimaa. Ei kyllä ehdi enää Vapuksi.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi kaksi yhdeksän