Osaatteko neuvoa? Haluaisin leipoa seuraavista aineksista ilman sokeria, hunajaa tai muuta makeaa:
Kaurajauhot, kuivahiiva, kauramaito, psyllium
Mitä näistä saisi? Tarvitaanko mitä muuta?
Kommentit (15)
Suolaa tietenkin voin käyttää. Mutta saisiko näistä jotakin ilman makeuttajia. Muistelen joskus jotain sämpylöitä tehneeni, mutta nyt en löydä ohjetta.
Vierailija kirjoitti:
noista aineksista saat esim lettuja
Totta. Mutta haluaisin käyttää pian vanhenevan kuivahiivan pois. Mihin voisin sen käyttää?
tee sämpylöitä
onko öljyä, tee ciabattaa
patonki
Tee peltileipä. Eli teet niinkuin sämpylätaikinan, löysähkön, mutta laitat sen pellille levyksi. Mä tein taannoin ylipäivätystä kuivahiivasta pullaa ja hyvin toimi kyllä, olisiko ollut jotain 1 kk yli.
Makeutta saa taikoinoihin lisäämällä sinne vaikka yhden banaanin.
Ei suoraa sokeria vaan hedelmäsokeria.
Vierailija kirjoitti:
tee sämpylöitä
onko öljyä, tee ciabattaa
patonki
Löytyy öljyä. Löytyykö noihin ehdottelemiisi ohjeita, joissa ei käytettäisi mitään makeaa?
Vesi ja hiiva ja suola sekaisin
Jauhot sekaan ja ripaus psylliumia
Kohota
Nosta isolla lusikalla Pellille
Vierailija kirjoitti:
Makeutta saa taikoinoihin lisäämällä sinne vaikka yhden banaanin.
Ei suoraa sokeria vaan hedelmäsokeria.
Ongelmani on siis se, että en halua mitään makeaa, mutta kaikissa ohjeissa käytetään hunajaa/siirappia/sokeria.
ei se makeuttaja niissä resepteissä tee muuta kuin makeuta ja vähän ruokkii hiivaa. Mutta hiiva saa kyllä tarpeeksi hiilaria siitä jauhosta, kohota vaan rauhassa. Jätät vaan sen pois ihan sama minkä reseptin mukaan teet. EI ole vaikeaa
Onko banaani liian makeaa? Banaani kauraletut on hyviä.
Sämpylöitä voisi varmaan tehdä noilla aineksilla. Laittaisin 40 asteista vettä /kaurajuomaa noin 3,5 dl. Siihen suolaa, psylliumia ja puoli pussia kuivahiivaa. Siten lisäisin kaurajauhoja kunnes taikina paksun puuron tapaista. Vatkaisin koneella tai sekoittaisin käsin. Sitten lusikalla sämpylöitä taikinasta leivinpaperille ja liinan alle nousemaan. Paistaisin 225 asteessa kypsäksi (noin 20 min).
En ole tehnyt ihan tuolla ohjeella mutta mututuntumalla tekisin noin pienen erän ja seuraavaan voisin muutella aineksia kokemuksen mukaan.
Vierailija kirjoitti:
Vesi ja hiiva ja suola sekaisin
Jauhot sekaan ja ripaus psylliumia
Kohota
Nosta isolla lusikalla Pellille
Tämä kuulosti hauskan simppeliltä. Kannattaisikohan kohottaa kerran vai tuplasti?
Jos on lisäksi öljyä ja suolaa, niin kaurasämpylöitä. Ne ovat uunituoreina aina hyviä.
Blogini: https://ilouutinen.blogspot.fi/
Isot kiitokset kaikille! Huomenna olen rohkeasti luova ja leivon soveltaen. :)
noista aineksista saat esim lettuja