Vakuumipakattu kylmäsavulohi
Piti saamani ruokatilauksessa kolmisensataa grammaa kylmäsavulohta. Oli pienten erien saatavuudessa puutteita ja tulikin kilon mötikkä.
Kylmäsavulohi on vakuumipakattu. Voinko pakastaa siitä loput?
Kommentit (10)
Voit kun otat pois vakuumista.
Zinc
Voipi tulla muuten botuliinia siihen
Voit hyvin pakastaa, itse olen pakastanut monta kertaa kun ei kaikkea ole tullut käytettyä kerralla. Pakasteesta olen laittanut sitten pastaan tai kalakeiton sekaan, pienempikin määrä antaa todella hyvän maun.
Jos siinä on päivämäärää runsaasti jäljellä, ettei ole ylihuomenna viimeinen myyntipäivä.
Ongelma on kyllä sen sulatuksen kanssa, pitäisi käyttää heti sitten?
Itse en pakastaisi.
Mitä sanoo Marthaförbundet.
Mistä toi botuliini tulee? Olen nimittäin pakastanut vakuumin kanssa eikä mennyt pilalle, ihan hyvää oli.
Kalarasvat härskiintyy pakkasessakin, joten pakasta miieluummin 1kk kuin max 3kk.
En ole elintarvikebiologi, mutta kokemukseni mukaan voit. Ei kuitenkaan kovin pitkäksi aikaa, lohen rasvaa muuttaa makuaan pakkasessakin. Lohi on laadukasta ruokaa, nyt sitä leivälle, laatikoksi, pastakastikkeeseen jne. Laita pienempinä osina pakkaseen.
Vierailija kirjoitti:
Mistä toi botuliini tulee? Olen nimittäin pakastanut vakuumin kanssa eikä mennyt pilalle, ihan hyvää oli.
Botuliiniaei tule pakkkasessa vakuumikalaan. Botuliinia voi syntyä, vakuumipakattu kala (tai liha) lämpenee yli 6 lämpöasteen. Botuliinin syntyminen hapettomassa vakuumipakkauksessa vie yleensä vähintään 12-24 tuntia tällaisessa liikalämmössä.
Unohdin kerran pakkaseen yhden lohifileen 9kk:ksi. Oli silti ihan hyvän makuinen kun tein siitä uunilohta. Hyvä tietysti olisi käyttää kala 3kk:n sisällä.
Voit pakastaa.