Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Vakuumipakattu kylmäsavulohi

Vierailija
14.04.2020 |

Piti saamani ruokatilauksessa kolmisensataa grammaa kylmäsavulohta. Oli pienten erien saatavuudessa puutteita ja tulikin kilon mötikkä.

Kylmäsavulohi on vakuumipakattu. Voinko pakastaa siitä loput?

Kommentit (10)

Vierailija
1/10 |
14.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voit pakastaa.

Vierailija
2/10 |
14.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voit kun otat pois vakuumista.

Zinc

Voipi tulla muuten botuliinia siihen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/10 |
14.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voit hyvin pakastaa, itse olen pakastanut monta kertaa kun ei kaikkea ole tullut käytettyä kerralla. Pakasteesta olen laittanut sitten pastaan tai kalakeiton sekaan, pienempikin määrä antaa todella hyvän maun.

Vierailija
4/10 |
14.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos siinä on päivämäärää runsaasti jäljellä, ettei ole ylihuomenna viimeinen myyntipäivä.

Ongelma on kyllä sen sulatuksen kanssa, pitäisi käyttää heti sitten?

Itse en pakastaisi.

Mitä sanoo Marthaförbundet.

Vierailija
5/10 |
14.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos, olette ihania! -ap

Vierailija
6/10 |
14.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mistä toi botuliini tulee? Olen nimittäin pakastanut vakuumin kanssa eikä mennyt pilalle, ihan hyvää oli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/10 |
14.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kalarasvat härskiintyy pakkasessakin, joten pakasta miieluummin 1kk kuin max 3kk.

Vierailija
8/10 |
14.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

En ole elintarvikebiologi, mutta kokemukseni mukaan voit. Ei kuitenkaan kovin pitkäksi aikaa, lohen rasvaa muuttaa makuaan pakkasessakin. Lohi on laadukasta ruokaa, nyt sitä leivälle, laatikoksi, pastakastikkeeseen jne. Laita pienempinä osina pakkaseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/10 |
14.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mistä toi botuliini tulee? Olen nimittäin pakastanut vakuumin kanssa eikä mennyt pilalle, ihan hyvää oli.

Botuliiniaei tule pakkkasessa vakuumikalaan. Botuliinia voi syntyä, vakuumipakattu kala (tai liha) lämpenee yli 6 lämpöasteen. Botuliinin syntyminen hapettomassa vakuumipakkauksessa vie yleensä vähintään 12-24 tuntia tällaisessa liikalämmössä.

Vierailija
10/10 |
14.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Unohdin kerran pakkaseen yhden lohifileen 9kk:ksi. Oli silti ihan hyvän makuinen kun tein siitä uunilohta. Hyvä tietysti olisi käyttää kala 3kk:n sisällä.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme viisi neljä