Meillä ei ole uunia. Mitä voin tehdä vehnäjauhoista?
Asutaan tosiaan kämpässä jossa ei ole kunnon uunia. Halpa sähköuuni on, mutta siinä ei onnistu mitkään leipomukset. Miten voin hyödyntää vehnäjauhoja vai heitänkö suosisti roskiin? Saatiin niitä ruoka-apukassin mukana enkä kehtaa antaa niitä eteenpäin, kun pussissa lukee että ne on ruoka-apua.
Kommentit (31)
Kyllä siinä huonossakin uunissa pannukakku onnistuu.
Lättyjä voi tehdä hellanlevylläkin.
Ja kaikella todennäköisyydellä pitsanpaisto onnistuu myös, mutta se on VÄHÄN vaativampaa.
Tee jotain pannulla paistettavia sämpylöitä? Itse olen joskus tehnyt sellaisia hunajaleipiä. Lätistetään sen pyörittämisen jälkeen, että paistuvat paremmin.
Mikä vika siinä halvassa sähköuunissa on? Onko se lämpö jotenkin huonompaa?
Lettuja, kastiketta, nuotiolla tikkupullia.
Itse tein pannulla rieskoja, pottumuusia lisäksi taikinaan.
Olen myös pitsaa paistanut. Tortilloja.
suolaset letut, makeat letut, okonomiyaki (kasvipihvit), pasta, kastikkeen suurustus
Mä olen tehnyt naan-leivän tyyppisiä lättyleipiä pannulla. Ihan tavallinen leipätaikina tai halutessaan siihen voi laittaa vaikka jogurttia tai valkosipulia tai yrttejä sekaan. Pyörittelen pitsapohjan tyyppisiä mutta paksuhkoja lättyjä ja paistan kuivalla pannulla. Kypsyy hyvin muutamassa minuutissa. Sitten dippaan niitä curryyn tai syön sellaisenaan.
Opettele käyttämään sitä uunia. Siinä ei ole mitään vikaa. Terveisin vuokraisäntä.
Voiit myydä sen kokaiiinina katukaupasssa.
Vierailija kirjoitti:
Mikä vika siinä halvassa sähköuunissa on? Onko se lämpö jotenkin huonompaa?
En ole ap mutta meillä on sellainen ”huono, halvin mahdollinen” sähköuuni mökillä. Sen ongelma ei ole siinä, että lämpö sinänsä olisi erilaista, mutta sen määrät vaihtelevat jollain vinkeällä satunnaisotannalla joka ei välttämättä ole kovin selvässä suhteessa termostaatista valittuun lukemaan. Lisäksi se lämpenee tosi hitaasti, ainakin uunin sisältä. Ulkopuolelta kyljestä lämpenee kyllä hyvin...
Mutta kyllä siinäkin pitsan paistaa ja ranskanperunat. Vaatii vain tavallista tiiviimpää vahtimista, ettei paistu yli ja sit kärsivällisyyttä jollei olekaan valmis vielä ajan päättyessä.
(Ja joo, se ei ole edes vanha. Toi ulkopuolelta lämpeneminen johtuu kuulemma jostain eu-määräyksestä, jonkamukaan laadukkaammissa liesissä olevaa eristystä ei välttämättä tarvita, eikä siksi laiteta halpisliesiin)
Vierailija kirjoitti:
Voiit myydä sen kokaiiinina katukaupasssa.
Ja ostaaa uunin.
Olen kerran tehnyt kakkua mikrossa. Sekoitat kakkutarpeet vuokaan ja laita täydellä teholla n. 20 minuutiksi mikroon.
Tosin mulla kakku syttyi palamaan, mutta voi olla että sulla onnistuu ihan hyvin.
Jos sinulla on mikro niin tee mikrossa kuppikakkuja
Reseptejä löydät netistä yksi alla
https://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/513812/Mukikakku../
Lettuja, amerikkalaisia pannukakkuja,
https://www.kinuskikissa.fi/pula-ajan-kanelikakku/
https://www.soppa365.fi/reseptit/aamiaiset-valipalat-suolainen-leivonta…
Olen paistanut keksejä paistinpannulla, hyviä tuli vaikka ulkomuoto oli kuin minipannukakuilla.
Lättyjä