Ohrarieskat, neuvoja
Teen rieskoja joissa on sekä ohrajauhoa että vehnäjauhoa. Vehnäjauhoja enemmän, suhteessa noin 3/4 vehnäjauhoja ja 1/4 ohrajauhoja. Silti niistä tulee kovia. Jos käytän enemmän ohrajauhoja, rieskoista tulee syömäkelvottomi kiviä. Mitä teen väärin? Haluan onnistua tässä :/
Kommentit (12)
Teet ehkä liian kovan taikinan tai alustat sitä liikaa? Kokeile vähentää jauhoja. Jauhojen tarve voi vaihdella suuresti riippuen siitä, miten kuivia jauhot ovat.
Niinkuin pullissa: kun taikina on niin pehmeää, että menee hermo käsitellessä, tulee parasta pullaa. :)
Minuakin kiinnostaisi. Itsellä oli myös ongelmaa kun kokeilin, mietin paistoinko liian pitkään tms.
Taikinan pitää olla löysää. Niin löysää, että pitää kauhalla nostella pellille. Ja ainekset vain sekoitetaan hyvin, ei vaivata. On hieman sottaista ja tarttuu käsiin taputteluvaiheessa. Näin tulee pinnalta rapea ja sisältä pehmeä. Onhan lämpöä tarpeeksi uunissa, 250 astetta.
Kylmä taikina, uuni mahdollisimman kuuma ja paison jälkeen älä jätä pöydälle vaan jonkun liinan alle jotta pehmeämpänä pysyy.
-Aito ja alkuperäinen, (valitettavan) vähän käytetty yksilö-
Vierailija kirjoitti:
Taikinan pitää olla löysää. Niin löysää, että pitää kauhalla nostella pellille. Ja ainekset vain sekoitetaan hyvin, ei vaivata. On hieman sottaista ja tarttuu käsiin taputteluvaiheessa. Näin tulee pinnalta rapea ja sisältä pehmeä. Onhan lämpöä tarpeeksi uunissa, 250 astetta.
Ok. Tässä sitten varmaan tehnyt väärin. Uuni on ollut 250. Kiitos. Ap
Käytättekö leivinjauhetta rieskoihin pehmeyttä tuomaan?
Mites rasva ja öljy? Onhan taikinassa jompaa kumpaa.
Vierailija kirjoitti:
Mites rasva ja öljy? Onhan taikinassa jompaa kumpaa.
Ei. Paljonko pitäisi olla? Ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Taikinan pitää olla löysää. Niin löysää, että pitää kauhalla nostella pellille. Ja ainekset vain sekoitetaan hyvin, ei vaivata. On hieman sottaista ja tarttuu käsiin taputteluvaiheessa. Näin tulee pinnalta rapea ja sisältä pehmeä. Onhan lämpöä tarpeeksi uunissa, 250 astetta.
Ok. Tässä sitten varmaan tehnyt väärin. Uuni on ollut 250. Kiitos. Ap
Hei, anteeksi tämä ohje koski perunarieskoja. En tiedä miksi käsitin, että niistä oli kyse. Mutta suosittelen kokeilemaan, tulee ainakin syötäviä.
https://esaimaa.fi/uutiset/lahella/a96aae15-7726-4c1a-a414-a26ad0c8c31b
Toimiiko linkki? Siinä yksi ohje.
kukaan?