croissanteille täyte!
pitäisi juhliin (tai "juhliin" koska korona) taikoa täytettyjä croissantteja. En ole ennen tehnyt, enkä syönytkään poislukien joku abc:n takeaway croissant. Googlettelin vähän ja useimmat ohjeet olivat sellaisia tyyliin salaatti+kinkkuviipale+jtn. Haluaisin ennemmin ns töhnänäisen täytteen. Vinkkejä? Saa olla lihaa, kala ei ole ykkössuosikki, mutta joku lohi voisi toimia myös (tonnikala ei, eikä katkaravut).
Kommentit (7)
Lohta tuorejuustoon sekoitettuna, mausta tilillä ja pippurilla. Äläkä täytä kovin paljon etukäteen ettei lötkisty.
Kylmäsavulohta, tuorejuustoa, sipulia ja notkista majoneesilla. Sama tonnikalasta. Voit laittaa mössön sekaan kurkkua tai kesäkurpitsaa. Kesäkurpitsalla ei tule niin vetinen.
Sama savuporosta tai metvurstista.
Ei töhnäinen, mutta mansikoita, brietä tai mozzarellaa ja salaatinlehtiä
Teen ranskalaista täyteversiota elipaistanut pannussa voissa karamellisoitua sipulia (ohutta sipuliviipaletta, vähän sokeria, suolaa balsamiviinietikkaa, mustapippuria, joutuu paistaa 15-20 minuuttia jos pari isoa sipullia) ja laittanut sitä sekä brie-juustoa croissantin väliin.
vuohenjuusto ohuina viipaleina + aurinkokuivatut tomaatit + rucola täytteeksi ja ensin levitetään vähän pestoa sinne croissantin sisään.
Ja siis lisään vielä että ns tuore täyte, eli ei leivottavaksi sinne croissantin sisään.