Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miksi tehdä (kaura)puuro kattilassa, eikä mikrossa?

Vierailija
07.04.2020 |

Sellaista olen ihmetellyt, että miksi vielä nykyään keitetään perheelle kaurapuuro kattilassa?

Mikrossa tekeminen on niin nopeaa (ja tulee oikein hyvää, kun laittaa oikean määrän vettä ja oikean ajan), vähän isommat lapset osaavat valmistaa mikrossa ilman palamisvaaraa itsekin - siihen aikaan kun kenelläkin se aamu- tai iltapuuron aika ja nälkä on. Eihän kaikilla ala koulutunnit yms. samaan aikaan. Lisäksi voi tehdä valinnan mukaan esim. neljän viljan tai ruishiutalepuuroa, jos ei kaura maistu. Eikä tule likaista kattilaa, eikä puuro jäähdy :-)
Toki riisipuurot ja muut haudutettavat maitopuurot ovat asia erikseen.

Toki jokainen tekee kuten tykkää, mutta ajattelin uteliaisuuttani vihdoin kysellä tätä ehkä maailman mittakaavassa vähemmän supertärkeää asiaa: miksi hiutalepuuro kattilalla eikä nopsasti puurolautanen mikroon, onko sillä kattilahommelilla jokin lisäarvo joka jäänyt itseltäni hoksaamatta?

Kommentit (36)

Vierailija
1/36 |
07.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kattilassa tulee parempaa.

Vierailija
2/36 |
07.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos on suuri porukka ja halutaan syödä aamupuuro samaan aikaan. Mikkorra puuroruokailuun tulee 2 minuutin ajolähtö.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/36 |
07.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Enpä tiedä. Itse en tosiaan ole tehnyt vuosiin muualla kuin mikrossa.

Vierailija
4/36 |
07.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Koska se kattilassa keitetty on satakertaa parempaa, ei pelkkiä kuumennettuja käsiteltyjä kaurahiuteleita.

Vierailija
5/36 |
07.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos syöjiä on 3 tai enemmän niin sitten on ihan hyvä syy tehdä kattilassa.

Vierailija
6/36 |
07.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Koska se kattilassa keitetty on satakertaa parempaa, ei pelkkiä kuumennettuja käsiteltyjä kaurahiuteleita.

Siitä saa mikrossa tehtyä täsmälleen samanlaista. Et vain osaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/36 |
07.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yksi tapa tehdä kaurapuuroa on laittaa aineet illalla leveäsuiseen termokseen ja antaa hautua rauhassa yön yli. Mikä maku!

Vierailija
8/36 |
07.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kattilassa tehty puuro on todella paljon parempaa. Töissä teen mikrossa ja puuro muuttuu liisterimäiseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/36 |
07.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Maku.

Vierailija
10/36 |
07.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse teen hybridiversion, eli ensin hiutaleiden päälle kiehuvaa vettä ja sen jälkeen mikroon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/36 |
07.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käytän kattilaan jääneen puuronjämät illalla sämpylä- tai leipätaikinaan. Happanee sopivasti päivän mittaan.

Vierailija
12/36 |
07.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja sekaan tietysti raijuustoa ja voita niin saatanasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/36 |
07.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minulla:

a) ei ole perhettä

b) ei ole mikroaaltouunia

c) on mieltymys ajan kanssa keitettyyn puuroon

Vierailija
14/36 |
07.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kattilassa tehty puuro on todella paljon parempaa. Töissä teen mikrossa ja puuro muuttuu liisterimäiseksi.

Samoista hiutaleista?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/36 |
07.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kattilassa tehty on sata kertaa parempaa kuin mikrossa.

Vierailija
16/36 |
07.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Koska se kattilassa keitetty on satakertaa parempaa, ei pelkkiä kuumennettuja käsiteltyjä kaurahiuteleita.

Tavallisen ja pikakaurahiutaleen ero on pelkästään hiutaleen paksuudessa. Paksumpi hiutale vaatii pidemmän kypsennyksen, mitään erilasita käsittelyä niissä ei ole.

t. Mylläri

Vierailija
17/36 |
07.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

En halua syödä niitä litistettyjä esikypsytettyjä pikahiutaleita, vaan teen puuron oikeista ryyneistä ja se puuro tehdään kattilassa tai uunissa. Sata kertaa parempaa puuroa.

Vierailija
18/36 |
07.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teen kaurapuuroa vain viikonloppuisin, jos silloinkaan. Kokkaaminen on minulle harrastus. Tykkään tehdä viikonloppuna "brunssia" ja se tekeminen itsessään tuottaa mielihyvää. Ei minulla ole kiire saada valmista, päinvastoin.

Ja olen kyllä samaa mieltä edeltävien kanssa siitä, että kattilassa tehdyn puuron rakenne ja sitä kautta maku on miellyttävämpi.

Arkisin ymmärrän tarpeen saada nopeasti valmista. samoin jos on viikonloppuna jonnekin menoa, mutta monesti tuntuu että kiireen tunne on vain jotain, mitä itse ylläpidetään silloinkin, kun ei oikeasti ole kiirettä minnekään. Aamiaisen tai brunssin tekeminen voi olla nautinto, vastapainoa etenkin ajatustyölle, jossa konkreettisia tuloksia ei näe heti.

Vierailija
19/36 |
07.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuulun mikropuuron kannattajiin. Siinä on myös se etu, että voi tehdä maitoon, eikä ole pohjaanpalamisvaaraa. Maitoon tehtynä puurot on paljon parempia kuin veteen.

Vierailija
20/36 |
07.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kattilassa tehty on sata kertaa parempaa kuin mikrossa.

Jos niitä 2minuutin hiutaleita kiehauttaa mikrossa tai kattilassa, niin en oikein jaksa uskoa että makuun tulisi satakertainen ero.

Pidemmän kypsytyksen hiutaleista tulee karkeampi puuro ja se on lähinnä maku asia että kummasta tykkää enemmän.

Itse käytän pikahiuteleita helppouden vuoksi. Hiutaleet lautaselle, vesi päälle ja 2 minuuttia mikrossa ja sitten mehu tai marjat sekaan ja syömään.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän neljä seitsemän