Mitä piimästä voi leipoa?
Kommentit (23)
Mun lemppari on piimään tehdyt letut! Olinkin jo unohtanut nämä ihan parhaat letut.
Piimäpiirakkaa. Marjoja tai raparperiä.
Tai sitten voi tehdä piimävelliä, etelä-pohjalaista herkkua.
Piimäkakkua, siis kuivakakku, jossa piimää. Todella hyvää!
Kuivakakkuja. Tulee parempia piimää käytettäessä.
Paras ruoka piimästä on irlantilainen soodaleipä.
Pannurieska ohraryyneistä, on hyvää.
Piimärieska.
Yleensä mitä vaan, jos haluaa makua leipään. Tulee hieman hapahkoa.
Lisää piimää sämpylätaikanaan (hiukan).
Nam
Vaikka mitä. Kait nyt netistä löydät vinkkejä, hullua kysellä täältä kun tieto on vain pari napautuksen päässä.
Vierailija kirjoitti:
Piimäkakkua, siis kuivakakku, jossa piimää. Todella hyvää!
Sen kyllä voi tehdä myös vanhentuneeseen kermaan. Äitini osti aikoinaan tarkoituksella punalaputettuja kermoja kakkuja varten.
Omena- tai mustikkapiirakkaa olen tehnyt.
Siitä tulee ihan paras marjapiirakan pohja. Samoin siitä saa ihanan rahkapiirakan (pohja+pintaan murua).
Voi rulauttaa myös salaatin sekaan. Tai ainakin minä voin.
Vierailija kirjoitti:
Piimäkakkua, siis kuivakakku, jossa piimää. Todella hyvää!
Piimäkakku on ihan parasta!
Mä tein piimäkakkutaikinasta ennen aina kakkupohjan, kun kananmuna-allerginen ei voinut syödä tavallisia sokerikakkupohjia. Sitä ei vaan saa kostuttaa.
Piimäkakkupohja on myös hyvä mokkapaloina. Ja niin helppo tehdä, se pohja, ei tarvii vatkata mitään. Pellilliseen
6 dl jauhoja
2 tl soodaa sekoitetaan jauhoihin
3 dl sokeri sekoitetaan edellisiin
kaadetaan sekaan 3 dl sulatettua margariinia tai voita ja 3 dl piimää
Sekoitetaan tasaiseksi, ei vatkata.
Piimän kanssa ei käytetä leivinjauhetta kohottamiseen vaan ruokasoodaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Piimäkakkua, siis kuivakakku, jossa piimää. Todella hyvää!
Sen kyllä voi tehdä myös vanhentuneeseen kermaan. Äitini osti aikoinaan tarkoituksella punalaputettuja kermoja kakkuja varten.
Milloin oli aikoinaan, niitä punaisia lappuja ei ole kauhean aikoinaan ollut ja silloin meni paljon ruokaa roskiin.
Sämpylää tai leipää.