Naudan ulkopaisti, tuleeko 100 c tai alle mureaa vai sitkeää?
Hmm tästä lihasta tosi vaikeeta saada mureeta ilman laittamatta sitä veteen hautumaan.
Yritän kuitenkin silti. Monet sanoo että 125 celciius ja 2 tuntia. Mutta epäilen että kerkee tulla mureeta tuossa ajassa. Mitä veikkaatte? Jos laitan 100 astetta ja 2,5h niin tuleeko mureempaa vai sitkeempää?
Kommentit (10)
Vierailija kirjoitti:
Siis mitä olet tekemässä?
Paistia. Uuniin vaan vihanneksien kera ja uuniperunoiden kanssa
Oleellisinta on että tarkkailet sen sisälämpötilaa. Jos se kypsyy liikaa se menee yksinkertaisesti pilalle.
Vierailija kirjoitti:
Oleellisinta on että tarkkailet sen sisälämpötilaa. Jos se kypsyy liikaa se menee yksinkertaisesti pilalle.
Niinhän se menee. Kumpaa suosittelet 125 celcius ja 2h vai 100 c ja pidempään mutta tarkkailen sisälämpötilaa?
Vai pitäiiskö vielä alle?
Naudan ulkopaisti on todella todella sitkeää. Tosi vaikeeta saada mureeksi kokonaisena tolleen uunissa vaan
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Oleellisinta on että tarkkailet sen sisälämpötilaa. Jos se kypsyy liikaa se menee yksinkertaisesti pilalle.
Niinhän se menee. Kumpaa suosittelet 125 celcius ja 2h vai 100 c ja pidempään mutta tarkkailen sisälämpötilaa?
Vai pitäiiskö vielä alle?
Naudan ulkopaisti on todella todella sitkeää. Tosi vaikeeta saada mureeksi kokonaisena tolleen uunissa vaan
En ole valmistanut paistia niin usein että voisin sanoa onko sillä edes väliä.
Miksei 8 tuntia? Ja jätä vihannekset pois! Niistä tulee mössöä!
Naudan ulkopaistia ei kuulu kypsentää kokonaisena uunissa, vaan leikata kuutioiksi ja tehdä pitkään haudutettavaa pataruokaa tai kastiketta, stroganoffia tms.
Tai 3h. Mittaan ajan siitä kun liha on reilussa 60 asteessa, eli joku 62 yms. Tuolla 125c ja 2h se tulee juuri tuohon