Onko pakastevihannekset terveellisiä?
Syön wokkivihanneksia ja pahaa on, mutta kai nää sentään terveellisiä on? Saako vitamiineja?
Kommentit (15)
Ei nää kovin herkulta maistu. Parsakaalia, kukkakaalia, keltaista porkkanaa (hyi!), papuja ja mitä lie vesikastanjaa.
Parempi niitä on syödä kuin aina vaan perunaa. Voisit toki syödä kasviksia monipuolisemminkin.
Vierailija kirjoitti:
Ei nää kovin herkulta maistu. Parsakaalia, kukkakaalia, keltaista porkkanaa (hyi!), papuja ja mitä lie vesikastanjaa.
Pakastevihannekset joko keitetään suolavedessä tai paistetaan runsaassa oliiviöljyssä. Syödään basmatiriisin kanssa joka on keitetty suola, vesi ja öliiviöljy liemessä hitaasti valmistettuna jolloin riisi imee sen öljynkin itseensä. Vihannekset alkaa maistumaan hyvältä kun sokerin ja limpparien käyttö lopetetaan. Pilaavat kielen makuaistin.
On ne terveellisiä, terveellisempiä kuin liian pitkään kuljetuksessa ja kaupan hyllyissä olleet tuoreet. Pahan makuisia kyllä, mistä syystä en itse ussein syö muuta kuin pakasteherneitä tai pakaste-palkopapuja joskus.
Vierailija kirjoitti:
Wokkiwihanneksissa ei ole oikein vihanneksia millä olisi erityisemmin mitään terveysvaikutuksia tai kovin hyvät ravintoarvot. On enemmänkin herkuttelu/roskaruoka. Pakastettu parsakaali on ehtaa tavaraa ja vihreät pavut.
Kaikki vihannekset on terveellisiä ja niitä on hyvä syödä paljon ja monipuolisesti. Esim. liiallinen kaalien syönti koska ne on olevinaan superterveellisiä voi johtaa kilpirauhasen toiminnan häiriöihin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Wokkiwihanneksissa ei ole oikein vihanneksia millä olisi erityisemmin mitään terveysvaikutuksia tai kovin hyvät ravintoarvot. On enemmänkin herkuttelu/roskaruoka. Pakastettu parsakaali on ehtaa tavaraa ja vihreät pavut.
Kaikki vihannekset on terveellisiä ja niitä on hyvä syödä paljon ja monipuolisesti. Esim. liiallinen kaalien syönti koska ne on olevinaan superterveellisiä voi johtaa kilpirauhasen toiminnan häiriöihin.
Toisilla vihanneksilla on paremmat ravintoarvot kuin toisilla siitä ei pääse mihinkään. Parsakaalissa on runsaasti sinkkiä, magnesiumia ja C vitamiinia (enemmän kuin appelsiineissa). Se myös laskee kehossa huonon estrogeenin määrää. Sisältää myös runsaasti kuitua. Onko lähdettä tuolle kilpirauhasen toimintahäiriöön? Ei suomalaisia linkkejä. Kekkoslovakia tieto ei kiinnosta.
Pakastaminen ei tuhoa mitään ravintoaineita, joten sinänsä ovat yhtä terveellisiä ellei terveellisempiä kuin tuoreet. Pakastevihannekset kuitenkin yleensä kypsennetään tai pitää yleensä kypsentää, mutta tuoreet maistuvat usein raakanakin. Kypsentäminen tuhoaa ravintoaineita, eli raakojen vihannesten syöminen olisi tärkeää.
En ota kantaa noihin wokkivihanneksiin kun en tiedä mitä sisältävät, mutta vihannekset ovat terveellisiä, ja pakastaminen on ravinteiden säilymisen kannalta jotakuinkin paras ruoan säilöntämuoto, joten kyllä — pakastevihannekset ovat terveellisiä.
Wok-vihanneksiin on tarjolla kaikenlaisia maistuvia kastikkeita kaupan valmiskastikehyllyssä. On paljon parempaa sellaisten kanssa, oma suosikkini on hapanimelä kastike, myös satay on hyvää.
Vierailija kirjoitti:
Ei nää kovin herkulta maistu. Parsakaalia, kukkakaalia, keltaista porkkanaa (hyi!), papuja ja mitä lie vesikastanjaa.
Vesikastanja on herkkuani. Nyt on pakko mennä tekemään wokkia. Basmatiriisiä ja broilerinsuikaleita lisäksi.
Vierailija kirjoitti:
Pakastaminen ei tuhoa mitään ravintoaineita, joten sinänsä ovat yhtä terveellisiä ellei terveellisempiä kuin tuoreet. Pakastevihannekset kuitenkin yleensä kypsennetään tai pitää yleensä kypsentää, mutta tuoreet maistuvat usein raakanakin. Kypsentäminen tuhoaa ravintoaineita, eli raakojen vihannesten syöminen olisi tärkeää.
Ei kypsentäminen tuhoa kovinkaan paljon esim. vitamiineja. Raaoista kasviksista saa kyllä kuitua, mutta esim. porkkanaan A-vitamiinin esiasteet imeytyvät kypsennetystä porkkanasta (lisäksi tarvitsee vähän rasvaa samalla syöntikerralla). Ei sen tarvitse olla lötköksi keitetty vaan vähän pehmeämpi kuin raaka.
Monet vihannekset ovat suorastaan myrkyllisä raakana, kuten peruna, lähes kaikki linssit ja pavut.
Ja monelta vatsavaivaiselta jäisi ne vihannekset kokonaan syömättä, jos vain raakoja pitäisi syödä.
Kyllähän niissä vitamiinit säilyy mutta on ne kamalia:( Sellaista masentavaa lötköä kaikki! Maissia ja soppajuureksia käytän pakkasesta mutta en mitään muuta. Pidän kasviksista hieman al dente. Niiden pilkkomiseen menee muutama minuutti.
Vierailija kirjoitti:
Wokkiwihanneksissa ei ole oikein vihanneksia millä olisi erityisemmin mitään terveysvaikutuksia tai kovin hyvät ravintoarvot. On enemmänkin herkuttelu/roskaruoka. Pakastettu parsakaali on ehtaa tavaraa ja vihreät pavut.
Wokkivihanneksia on monenlaisia. Jotkut sekoitukset sisältävät sitä parsakaaliakin. Vihanneksia kannattaa syödä monipuolisesti eikä mitään pelkkää parsakaalia.
Wokkiwihanneksissa ei ole oikein vihanneksia millä olisi erityisemmin mitään terveysvaikutuksia tai kovin hyvät ravintoarvot. On enemmänkin herkuttelu/roskaruoka. Pakastettu parsakaali on ehtaa tavaraa ja vihreät pavut.