Miten teet munakokkelin?
Hotelleissa ja ravintoloiden brunsseilla nuo kokkelit maistuvat niin herkulliselta, että miten ne on tehty?
Kommentit (7)
Höyryttämällä tehdään hotelleissa, käsittääkseni. Minä teen ihan vaan paistinpannulla. Muutama kananmuna, loraus maitoa ja mausteita maun mukaan ensin kulhossa sekaisin, sitten pannulle nokare voita ja paistan munamassan sekoitellen, kunnes se on sopivan kypsää.
Kananmunat kulhoon, mukaan kermaa/maitoa/vettä noin ruokalusikallinen per muna. Rikotaan rakenne haarukalla kevyesti vispaten. Maustetaan suolalla ja ripauksella pippuria.
Seos kaadetaan kuumaan pannuun, jossa on öljyä/voita. Sekoitetaan lastalla ja pienennetään lämpöä. Sekoitetaan varovasti kunnes hyytyy ja rakenne on kuohkea.
Päälle silputaan tuoreita yrttejä (persiljaa, basilikaa, ruohosipulia tms)
Hotelleissa tehdään uunissa. Munakokkelia sekoitetaan useamman kerran ja kokkeli otetaan uunista pois ennen kuin se muuttuu kumikokkeliksi.
Halvimmissa hotelleissa, laivojen halpisbuffassa ja monen ravintolan brunssilla tarjottava munakokkeli tehdään valmisjauheesta.
Vatkataan sotku veteen, isoon vuokaan ja höyry-uuniin kypsymään.
Tulee tasaista laatua, helposti ja nopeasti.
Mutta ei se kyllä maistu oikealle munakokkelille millään.
Minusta se on pahaa, enkä sitä suostu syömään, mutta ehkä tämä on se mitä sitä pidän niin hyvänä?
Itse valmistan munakokkelin kunnolla kuumalla paistinpannulla.
Munat ja hiukan mausteita ensin sekaisin keskenään , seos kannattaa vatkata hiukan ilmavaksi.
Pannulle tasaiseksi ohueksi kerrokseksi ja koko ajan teräslastalla sekoittaen ja käännellen, että tulee kokkelia eikä munakas.
Kun kypsyys on passeli, pannu pois liedeltä, ruokalusikkallinen jääkaappikylmää smetanaa sekaan aateloimaan annos ja pysäyttämään kypsyminen, reipas sekoitus ja siirto tarjoiluastiaan. Ai että, tulee herkkua!
Paistan munat ja vedän naamaan kokkelin.
Paras on tullut vesihauteessa