Ravintola- ja kahvila-ala tarvitsee kiireesti 10 000 uutta työntekijää
Työvoimapula! Lähinnä siis ekstraajia nollasopparilla joista Suomessa on nyt huutava pula. Tavoitteena on löytää sellaisia työntekijöitä jotka on aina valmiita tulemaan töihin kutsuttaessa ja tekemäänsä valittamatta sen määrän töitä kuin heille on ravintola-alalla tarjota. Palkkaa saa vain minimin tehdyistä työtunneista.
Kommentit (13)
Voisin mennä ravintolapäälliköksi. Muuten en enää alalle mene.
Lisää liksaa niin johan löytyy työntekijöitä
Sopparit kuntoon niin löytyy tekijöitä.
Vierailija kirjoitti:
Ravintolatyö on raskasta ja palkka onnetonta.
Ekstraajana työtä saattaa olla hyvässälykyssä vain 10 tuntia kuukaudessa. Tämä plus huono palkka niin ei mikään ihme, ettei työ houkuttele edes lukioikäisiä.
Mitään pulaa ei olisi, jos alalla maksettaisiin oikeita palkkoja ja työsuhteet olisivat normaaleja.
Mutta kun eiväthän ne ole. Työnantajatkin sen hyvin tietävät.
Ala on työnantajan paratiisi!
Nykyaikaista orjameininkiä pahimmillaan.
Kyllä mä menisin noihin hommiin sillä tessin paskalla palkallakin, jos kyse olis kokopäivätyöstä samassa toimipisteessä. Keikkailu 15 eri pisteellä nollasopparilla sen sijaan on sellaista pelleilyä, että siihen en lähde
Ongelmana on lisäksi se, että suurin osa ravintoloista sijaitsee kaupunkien keskustoissa, joissa baarityöntekijän palkalla ei pysty asumaan. Ja kun työvuoro päättyy vaikka kahdelta/kolmelta yöllä, on kotiinpääsy vaikeaa. Harvalla on varaa ajokorttiin ja autoon, ja varsinkin viikolla lähiöihin ei kulje öisin mitään busseja. Viikonloppuisin saattaa hyvällä tuurilla mennä busseja sopiviin aikoihin. Ravintolatyö on myös fyysisesti raskasta, joten monen kilometrin kävely tai pyöräily työvuoron jälkeen ei houkuta.
Puhumattakaan siitä, että yötöissä etenkin naiset saavat "lisäbonuksena" kestää kaikenlaisten örveltäjien ja örkkien limaisia lähentely-yrityksiä.
Hyi helvetti!
9€-14€ tunnissa erittäin raskaasta työstä jonka arvostus ja ymmärrys on Suomessa huonoa. Olisi edes kunnon tippikulttuuri joka motivoisi juoksemaan ja palvelemaan.
Olen itse alalla työnantajana ja alan rakenne ja asennemaasto kauttaaltaan on aika epäinnostava. Yritän kyllä parhaani.
Onneksi sain alalta potkut koronan takia.
Tulen jatkossa olemaan vain asiakkaana.
En enää koskaan tekisi kyseistä työtä.
Tuntipalkka 10-11euron välillä.
Vierailija kirjoitti:
Ongelmana on lisäksi se, että suurin osa ravintoloista sijaitsee kaupunkien keskustoissa, joissa baarityöntekijän palkalla ei pysty asumaan. Ja kun työvuoro päättyy vaikka kahdelta/kolmelta yöllä, on kotiinpääsy vaikeaa. Harvalla on varaa ajokorttiin ja autoon, ja varsinkin viikolla lähiöihin ei kulje öisin mitään busseja. Viikonloppuisin saattaa hyvällä tuurilla mennä busseja sopiviin aikoihin. Ravintolatyö on myös fyysisesti raskasta, joten monen kilometrin kävely tai pyöräily työvuoron jälkeen ei houkuta.
Olin jo älähtämässä että työnantajan kuuluu maksaa taksi näissä tapauksissa, mutta sepä ei taidakaan päteä muihin kuin vakituisiin työntekijöihin?
Ravintolatyö on raskasta ja palkka onnetonta.