Laskiaispulla vs. Runebergin torttu
Kumpi parempi? Vaiko molemmat? Vai eikö maistu kumpikaan?
Kommentit (24)
Molemmat, mutta jos pitää valita niin laskiaispulla hillolla :) en oikein ymmärrä miksi molempia saa jo kaupoista :/
Ehdottomasti Runebergin torttu. On ihan paras leivonnainen.
Runikka.
Aiemmin pidin laskiaispullasta enemmän, nykyisin tosiaan Runebergintortusta.
Aiemmin myös pidin enemmän mantelimassapullasta kuin hillopullasta. Nykyisin hillopulla maistuu enemmän...mutta vain jos se on vadelmahilloinen (joita on vaikea löytää). Mansikkahillopulla on mielestäni pahaa. Tai no yhdentekevää.
Runebergin torttuu pitäis saada koko vuoden.
Tottakai Laskiaispulla, runsaalla kermavaahdolla ja ihan ohut hipaisu hilloa!
Laskiaispulla vadelmahillolla ja kermavaahdolla mutta mantelimassakin menee.
Yksi molempia per vuosi. Ja laskiaispulla ehdottomasti mantelimassalla
Runeberg, mutta en muista kenen valmistama oli se, josta pidin. No, ihan sama, en taida ostaa.
Vähäsokerinen Runebergin torttu, ei liikaa kosteutta mutta ei kuivakaan. Ei liikaa rommin makua.
Kuohkea laskiaispulla hillolla ja kermalla.
Vierailija kirjoitti:
Laskiaispulla vadelmahillolla ja kermavaahdolla mutta mantelimassakin menee.
Juurikin näin.
Hyvin tehty ja tuore Runebergin torttu on ihan yhtä hyvä kuin hyvin tehty ja tuore laskiaispulla hillolla. En oikeasti osaa valita, riippuu päivästä mitä tekee mieli. Laskiaispulla mantelimassalla jää viimeiseksi.
Jos ihan pakko valita niin Runebergin torttu koska niissä laatu ei vaihtele läheskään yhtä paljon kuin laskiaispullissa eivätkä ole yhtä sotkuisia. Laskiasipullia löytyy niin paljon huonolaatuisina.
Laskiaispulla vadelmahillolla on ykkönen. Runebergien suutuntuma on jotenkin raskas ja rasvainen.
Runeberi on pahaa, mutta itse tehty Laskiaispulla karvasmantelilla on parasta.
1. Laskiaispulla mantelimassalla
2. Runebergin torttu
3. Laskiaispulla hillolla
Vierailija kirjoitti:
Hyvin tehty ja tuore Runebergin torttu on ihan yhtä hyvä kuin hyvin tehty ja tuore laskiaispulla hillolla. En oikeasti osaa valita, riippuu päivästä mitä tekee mieli. Laskiaispulla mantelimassalla jää viimeiseksi.
Jos ihan pakko valita niin Runebergin torttu koska niissä laatu ei vaihtele läheskään yhtä paljon kuin laskiaispullissa eivätkä ole yhtä sotkuisia. Laskiasipullia löytyy niin paljon huonolaatuisina.
Vähän samasta syystä ekaksi tulee mieleen että ottaisin mieluiten Runebergin tortun. Liikaa huonoja laskiaispullia tullut syötyä. Vaikka tuore ja hyvä laskiaispulla oliskin yhtä hyvä (kerma kuin kotitekoista, ei teollista, sämpylä tuore ja ilmava, ei kuiva). Ihan kuin Runebergin torttu parhaan kun on kostea ja hillo peittää koko tortun, ei vain tippaa keskellä.
Onpa turha kysymys. Laskiaispulla:
Sama ongelma kuin kaikissa pullissa. Materiaali on joko kuivakkaa mautonta höntsyä, mitä nyt hampaan rusauttaa välillä johonkin mausteensiruun. Tai betonimaisen kiinteää tahdasta johon meinaa tukehtua vaikka ottaisi suuhunsa teelusikallisen kerrallaan.
Se että pullan päältä leikataan millin siivu ja väliin pistetään joko pullan muhjuttavaa imelää hilloa tai tahmeankuivaa mantelimassaa ei tod. auta. Kaiken kruunaa turha kermavaahto jonka ainoa tarkoitus on tursua joka suuntaan haukatessa, tarttua naamaan ja käsiin ja häpäistä syöjänsä julkisella paikalla.
Runebergin torttu on ihan ok.
Tuolle ihmettelijälle, että miksi jo nyt kaupassa on molempia. Runebergin päivä on tuossa reilun viikon päästä, 5.2. ja eipä siihen laskiaiseen ole kuin yksi poronkusema. Mämmiäkin olen jo nähnyt kaupoissa, pääsiäinen reilun kahden kuukauden päästä, kyllä ne simatkin kohta kaupoissa ovat.
Laskiaispulla hillolla on parempaa. Ainakin kaupan Runebergin tortut on jotenkin liian kosteita ja tahmeita. Joskus olen tehnyt niitä itse ja silloin on parempia, mutta en enää viitsi ostaa kokonaista hillopurkkia pelkkää torttujen tekoa varten. Muuten meillä ei käytetä hilloa mihinkään.
Laskiaispulla hillotäytteellä.