Te jotka syötte aamupalaksi puuroa ja marjoja!
Mitä ne teidän marjat käytännössä on? Hilloja, kiisseliä vai pakastemarjoja? Suomesta kun ei saa talvella tuoreita marjoja tai ovat todlla kalliita. Ulkomaisia pakastemarjoja on vähän riskiä käyttää keittämättä ja muutenkin aina se sulattelu.
Kommentit (23)
Kaupasta saa kyllä ihan kotimaisiakin pakastemarjoja. Tällä hetkellä meiltä löytyy (kaupan) pakastemarjoina niin mansikkaa, vadelmaa, mustikkaa, lisäksi olen nähnyt pakastealtaassa puolukkaa ja tyrniä, mustaherukoita ja jotain sekoitusta jossa oli ainakin mustaherukkaa. Kaikki kotimaisia siis.
Kotimaisia pakastemarjoja kuuman puuron sekaan . Sulaa siellä puuron seassa ja puurokin on sitten syöntilämpöistä.
Mä en pysty syödä pakastemarjoja sellaisenaan, ne on ihan liian kirpeitä, eikä se puuro kyllä yhtään auta asiaa. Mutta kiisselinä ja hillona taitaa kyllä hävitä sitten ne halutut terveellisyysvaikutukset
Itsepoimittuja metsämustikoita, pensasmustikoita, metsävadelmia, puna-, valko- ja mustaherukkaa, karpaloa, mansikkaa (kasvatettua, ei metsämansikkaa sentään). Ai niin, tyrniä kasvaa tuossa pihalla myös eli sitäkin. Joo, on kokopäiväharrastus tämä marjankeruu ja monta pakastinta on pitänyt hankkia, että sato saadaan täysimittaisesti talteen.
Vierailija kirjoitti:
Mä en pysty syödä
AAAARGH
Vierailija kirjoitti:
Mä en pysty syödä pakastemarjoja sellaisenaan, ne on ihan liian kirpeitä, eikä se puuro kyllä yhtään auta asiaa. Mutta kiisselinä ja hillona taitaa kyllä hävitä sitten ne halutut terveellisyysvaikutukset
Siis se pakastaminenko niistä marjoista tekee kirpeitä? Pakastemarjat voi olla vaikka mansikoita tai mustikoita, jotka ei kai ole kirpeitä? Puolukat ja viinimarjat voi ollakin. Ja jos on liian kirpeää, voithan pistää sekaan vaikka teelusikallisen hunajaa. Sitäpaitsi lapsillakin kestää 20 maistamiskertaa tottua uusiin makuihin. Aikuisena ihmisenä voit myös totutella uusiin makuihin, myös siihen kirpeyteen ja sokerittomuuteen.
Vierailija kirjoitti:
Mä en pysty syödä pakastemarjoja sellaisenaan, ne on ihan liian kirpeitä, eikä se puuro kyllä yhtään auta asiaa. Mutta kiisselinä ja hillona taitaa kyllä hävitä sitten ne halutut terveellisyysvaikutukset
Jep. Missä olit aäidinkielentunnilla kun verbejä opeteltiin?
Itse kerättyjä pakastemustikoita. Sekoitan ne kuuman puuron sekaan suoraan pakastimesta, sinne ne sulavat.
Ostan torilta ison määrän puolukkaa syksyllä ja pakastan itse. Kestää yleensä talven yli kun syön reilu ruokalusikallisen päivässä. Välillä ostan kaupasta muita kotimaisia pakastemarjoja.
Suomalaisia pakastemarjoja kaupasta ja itse poimittuja metsämustikoita.
En tykkää sokerisista hilloista enkä kiisseleistä.
Suomalaista mansikkaa, mustikkaa, vattua pakasteena tai sitten laitan tyrnihilloa.
Keräsin kesällä 30 litraa mustia viinimarjoja pakkaseen. Niitä laitan aamulla puuron sekaan. Lisäksi ostan pakastettuja kotimaisia mustikoita, joita laitan jälkiruuaksi kuppiin, loraus maitoa päälle ja mikroon 30 sekunniksi. Marjat sulavat, mutta maito ei lämpene - mustikkamaito ripauksella hunajaa on herkkua.
Pakastemarjoja niin itsekerättynä, anopin kuin äidinkin keräämänä. Itse pidän eniten sekoituksesta, johon tulee mustikoita ja eri herukoita. Teen niistä oman sekoituksen pakastuksen jälkeen, kun kypsyvät vähän eri aikaan. Isoon karkkirasiaan vain sekaisin kaikkea ja takaisin pakkaseen. Mansikat tykkään laittaa puuroon soseena (tuoreet marjat soseutetaan, lisätään vähän sokeria ja pakastetaan), niiden koostumus ei ole niin kiva sulatettuna muuten.
Marjat heitän valmiin puuron päälle jäisinä. Mikropuuroa saatan sen jälkeen mikrottaa 20 sekuntia, jottei puuro kylmene liikaa. Laitan aika paljon marjoja aina sekaan.
Käytän jogurttiin tai puuroon itse poimittuja tai pakastealtaasta ostettuja kotimaisia marjoja. Mansikoita, mustikoita, mustaviinimarjoja, vadelmaa, tyrnejä, karpaloita... Sulattelu ei ole iso homma. Marjat voi ottaa illalla sulamaan ja aamulla ne ovat valmiina.
Syön viikonloppuisin aamuisin kattilassa keitettyä puuroa, johon laitan pellavansiemenrouhetta ruokalusikallisen ja teelusikallisen chia -siemeniä. Sitten päälle tilkka maitoa ja pakastimesta kaupasta ostettuja kotimaisia mustikoita. Arkena syön tuorepuuroa, jonka teen illalla valmiiksi ja laitan saman setin, mutta lisäksi jogurttia ja aamulla tuorepuuro on valmiina.
Ei nää maut sovo yhteen!! Hyi! Marjoja ei saa kuin 200gr pussissa. Kallista.
Mä laitan puuroon vähän voita ja parmesaani raastetta, ai että on hyvää!!
Sulatan pakastemarjat ja soseutan ne, koska en juuri tykkää syödä marjoja sellaisenaan. Sokeria en lisää.
Vierailija kirjoitti:
Ei nää maut sovo yhteen!! Hyi! Marjoja ei saa kuin 200gr pussissa. Kallista.
Mä laitan puuroon vähän voita ja parmesaani raastetta, ai että on hyvää!!
Mustikkaa ja puolukkaa saa vaikka 1 kg pussissa, mansikkaa 500 g, mutta muuten kyllä suurin osa on 200 - 250 g pusseissa. Nämä siis Pakkasmarjan kotimaisia marjoja.
Suomalaisia pakastemustikoita ja -puolukoita. Sulavat kuumassa puurossa.