En keksi terveellistä kotiruokaa
Yritän välttää kovaa rasvaa (ruokakerma, voi, palmuöljy) sekä suolaa. Suola on helppo jättää pois, mutta kerman pois jättäminen vaikuttaa jo rakenteeseen. Tekisin myös mieluummin kala- tai kasvisruokaa kuin ainaista lihaa. Keksittekö reseptejä näillä spekseillä?
Kommentit (5)
Ruokakermaa pitääkin välttää, mutta käytä aitoa kuohukermaa.
No vaikka pastakastike, jossa on jauhelihaa ja tomaattimurskaa. (Tai mikä tahansa kastike, jossa on tomaattimurska pohjana.)
Täysin suolatonta ruokaa en itse tekisi, mutta miettisin, tuleeko piilosuolaa. Eli tykkäätkö suolaisista tuotteista, kuten leikkeleistä, oliiveista, maustekurkuista jne. Tai jos ruoassa on jo suolaa, laitatko vielä ketsuppia ja maustekastikkeita päälle. Miettisin myös, voiko ruokia maustaa muuten ja saada siten makua.
Se vielä piti mainita, että salaatit ei oikein käy kun pienet taaperot ei niitä suostu oikein syömään, niitä ei voi pakastaa eivätkä muutenkaan säily hyvin.
Uunijuurekset ja lohi, kirkas lohikeitto, lohi- tai kanasalaatti.