Mitä kaikkea voi tehdä itse? Tein likööriä jouluksi ja nyt aion tehdä kombuchaa
Myös oluen paneminen ollut pitkään mielessä, mutta koen sen jo vaikeammaksi ja tilaa vieväksi niin en ole vielä uskaltanut koittaa.
Kommentit (18)
Vierailija kirjoitti:
Kiljua ja se on helppoa
Kiljua jouluksi? 🤔 suorastaan voi kuulla lumihangen kutsuvan 👂🏻
Hilloja, mehuja, etikkasäilykkeitä, umpioituja säilykkeitä, hapankaalia ja muita hapatettuja vihanneksia. Leipominen onkin varmaan itsestäänselvää. Pastaa voi tehdä myös itse. Kasviksia, yrttejä ja sieniä voi myös kuivattaa ja käyttää sellaisenaan tai tehdä vaikka omaa yrttisuolaa. Olutta, siideriä ja kotiviiniä. Juustoja, jugurttia, viiliä. Makkaroita. Kannattaa hakea kirjastosta vaikka joku 40-50-luvun keittokirja, niistä saa paljon vihjeitä!
Vierailija kirjoitti:
Hilloja, mehuja, etikkasäilykkeitä, umpioituja säilykkeitä, hapankaalia ja muita hapatettuja vihanneksia. Leipominen onkin varmaan itsestäänselvää. Pastaa voi tehdä myös itse. Kasviksia, yrttejä ja sieniä voi myös kuivattaa ja käyttää sellaisenaan tai tehdä vaikka omaa yrttisuolaa. Olutta, siideriä ja kotiviiniä. Juustoja, jugurttia, viiliä. Makkaroita. Kannattaa hakea kirjastosta vaikka joku 40-50-luvun keittokirja, niistä saa paljon vihjeitä!
Mitenkä muuten tuo hapankaali on verrattuna kimchiin? Kimchi eli siis hapatettu kiinankaali jossa chiliä on rankattu maailman terveellisimmäksi ruuaksi.
Vierailija kirjoitti:
airaggia / kumissia
Kiitos vinkistä, mutta maitojutut ei nappaa. Yöks..
Ap
Ajattelin tehdä ydinreaktorin. Kenttätykki olisi hauska sorvata ja lannoitepommeja voisi myös väsäillä.
Kebab-lihaa ja suolattua pekonia.
Vierailija kirjoitti:
Kebab-lihaa ja suolattua pekonia.
Ei ollut tarkoitus pitää elikkoja sentään
Tee leipäjuuri ja opettele juurileivontaa, se on hienoa, jos sen saa onnistumaan.
Olen tässä miettinyt panohommien aloittamista uudestaan. Koitin joskus tehdä myös joskus nuorena lonkeroa, mutta se taisi mennä enempi kiljun puolelle ;)
Oluesta oma suosikkini on Bitter. Kannattaa kokeilla, ei ole vaikeata.
Zincciz
Mistä saa kombucha -sienen, että voi aloittaa teon?
Vierailija kirjoitti:
Mistä saa kombucha -sienen, että voi aloittaa teon?
Ainakin Ruohonjuuresta: https://www.ruohonjuuri.fi/kombucha-aloituspakkaus-goodgu-6430070650043
Vierailija kirjoitti:
Olen tässä miettinyt panohommien aloittamista uudestaan. Koitin joskus tehdä myös joskus nuorena lonkeroa, mutta se taisi mennä enempi kiljun puolelle ;)
Oluesta oma suosikkini on Bitter. Kannattaa kokeilla, ei ole vaikeata.
Zincciz
Lonkero = greippimehu + sooda + gini. Miten tuosta saa kiljua?
Vierailija kirjoitti:
Mistä saa kombucha -sienen, että voi aloittaa teon?
Muilta alan harrastajilta saa, todennäköisesti myös ilmaiseksi
Vierailija kirjoitti:
Mistä saa kombucha -sienen, että voi aloittaa teon?
Minä kasvatin valmiista kombuchasta.
Minä tein inkiväärilimua. Siinä raastettiin inkivääriä ja laitettiin se veteen sokerin kanssa ja jätettiin lämpimään. Joka päivä lisättiin sokeria ja inkivääriä, ja viikossa se alkoi kuplimaan. Osan siitä saattoi ottaa "juureksi" limulle, johon lisättiin sokeria ja haluttuja makuaineita. Tein vanilijalimua, joka oli tosi hyvää.
Kiljua ja se on helppoa