Miksi paistetussa kananmunassa on enemmän kaloreita kuin keitetyssä vaikka kummassakaan olisi mitään rasvaa käytetty?!
Fineli hämää kauheasti. Eihän ne nyt itsestään niitä kaloreita voi tulla kun paistaa kananmuna ilman rasvaa? Kananmunassa on 70kcal, miten se paistaeessa muuttuu 120kcal?? Edelleenkin ilman öljyä ja rasvaa.
Kommentit (13)
Joo mutta se on silti se yksi muna. Jos raakana siinä on 70kcal, kun sen paistaa sehän vaa tiivistii pienemmäksi.
No laitapa linkki siihen sivuun jota ihmettelet, niin katsotaan.
Fineli ilmoittaa aina per 100 g, ei per kappale.
Siinä keitetyssä tai paistetussa on enemmän kaloreita *per 100 grammaa* kuin raa'assa kananmunassa.
Ei energiaa ole maagisesti tyhjästä syntynyt lisää, vaan se paistettu tai keitetty on tiiviimpää.
Pari lähes-oikein vastausta on jo tullut, joten yhdistän ne:
Jos mittayksikkö on yksi muna, niin sen sisältämä energiamäärä on aivan sama, keittääkö sen vai paistaa (ilman rasvaa).
Mutta jos mittayksikkö on paino, esim. 100g kypsää munaa, niin paistetussa munassa on enemmän energiaa painoa kohden, koska siitä on paistettaessa haihtunut vettä.
Masentaa että AP:kin saa äänestää.
Vierailija kirjoitti:
Fineli ilmoittaa aina per 100 g, ei per kappale.
Sieltä voi valita myös per kappale.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Fineli ilmoittaa aina per 100 g, ei per kappale.
Sieltä voi valita myös per kappale.
Sekin on painon mukaan. Yksi keskikokoinen 55g.
Jos on esim. 60 g keitetty tai 60 g paistettu, on kalorimäärä eri, koska kuten joku jo yllä totesikin, on paistetusta haihtunut vettä. Tuo paistettu kananmuna on siis tässä tapauksessa alunperin ollut isompi kuin tuo keitetty, jos ne noin eri tavoin kypsytettynä ovat samanpainoisia.
Finelistä voi valita myös vaihtoehdon kuorineen punnittu kananmuna, jolloin saa sen alkuperäisen painon raakana (voi sitten halutessaan vaikka verrata kypsän painoon).
Vierailija kirjoitti:
Joo mutta se on silti se yksi muna. Jos raakana siinä on 70kcal, kun sen paistaa sehän vaa tiivistii pienemmäksi.
Ei ole kun monta, että saadaan se 100 g. Paistettu on kevyempää, kun vesi haihtuu.
Tukekaa ne munat vaikka perssiisseen, kuhan lopetatte tuon pilkun nussimisen.
Vierailija kirjoitti:
Pari lähes-oikein vastausta on jo tullut, joten yhdistän ne:
Jos mittayksikkö on yksi muna, niin sen sisältämä energiamäärä on aivan sama, keittääkö sen vai paistaa (ilman rasvaa).
Mutta jos mittayksikkö on paino, esim. 100g kypsää munaa, niin paistetussa munassa on enemmän energiaa painoa kohden, koska siitä on paistettaessa haihtunut vettä.
En ole edes kysyjä, mutta KIITOS tästä selkeästä vastauksesta!
Paistaessa siitä haihtuu vettä -> ravintopitoisuus ikäänkuin tiivistyy. Keittäessä ei haihdu, koska kuori estää haihtumisen.