Suosittele punaviiniä
Helppoa juotavaa liharuuan kanssa ja tämän jälkeen illan mittaan siemailtavaksi.
Itse pidän cabernet sauvignon -tempranillo -viineistä.
Onko esim. Hardy's
Black tower smooth red
Crocodile creek
Jacob's creek
Myös valkkarista saa antaa vinkkiä kun joku sitä haluaa kuitenkin juoda.
Kommentit (30)
Viina on viisasten juoma, Ap ei sovi sinulle eikä ystävillesi.
Aussilainen Jacob's Creek on minun suosikki.
Jotain tanniinista, rotevaa ja voimakasta.
Riippuu siitä, miten liharuoka on maustettu.Voimakkaat mausteet vaativat voimakkaan viinin ja päinvastoin. Cabernet Sauvignon Kaliforniasta voisi olla yksi.Shiraz tai Syrah on voimakkaan makuinen rypäle, mausteinen (pippuri). Niitäkin on eri maista vaikka Australia.
Valkoviini voisi olla Sauvignon Blanc, puolikuiva. (mustaherukan lehden aromi)
Kyykky viinit on ihan hyviä. Italialaiset Ciantit on mun suosikkeja, Aussi viinien ohella.
Kolmen litrat tonkat on ihan hyviä. Tynnyri ois paras.
Casa Silva punaviinilasi ja valkoviineistä hyviä ovat ranskalaiset kuivat rieslingit.
Ottaisin mitä vain Rioja tai Ribera punkkua lihan kanssa. Takuuvarma valinta.
Vierailija kirjoitti:
Riippuu siitä, miten liharuoka on maustettu.Voimakkaat mausteet vaativat voimakkaan viinin ja päinvastoin. Cabernet Sauvignon Kaliforniasta voisi olla yksi.Shiraz tai Syrah on voimakkaan makuinen rypäle, mausteinen (pippuri). Niitäkin on eri maista vaikka Australia.
Valkoviini voisi olla Sauvignon Blanc, puolikuiva. (mustaherukan lehden aromi)
Viimeksi kun kysyin Alkossa voimakasmausteiselle ruualle viiniä, siellä neuvottiin kevyttä viiniä voimakkaan seuraksi. sain suosituksen tästä
https://www.alko.fi/tuotteet/911947/Villa-Valentina-Sangiovese-Organic-…
Jacob's Creek on todella hyvä ruokajuomaksi.
Vierailija kirjoitti:
Casa Silva punaviinilasi ja valkoviineistä hyviä ovat ranskalaiset kuivat rieslingit.
punaviinksi, ei punaviinilasi
Vierailija kirjoitti:
Ottaisin mitä vain Rioja tai Ribera punkkua lihan kanssa. Takuuvarma valinta.
Riojaviinit ovat minullekin mieleisiä.
En ole vielä huonoa Riojaa juonut. Ja voi, kun niitä saisi samalla hinnalla kuin Saksassa asuessamme.
Väärin neuvottu. Voimakas lihamauste peittää kevyen viinin maun.
Ja päinvastoin voimakas tanniininen viini peittää kevyesti maustetun ruoan maun. Makujen tulee olla tasapainossa.
Vierailija kirjoitti:
Jotain tanniinista, rotevaa ja voimakasta.
Tanniinista tulee tukka kipeäksi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jotain tanniinista, rotevaa ja voimakasta.
Tanniinista tulee tukka kipeäksi.
Totta, se laukaisee joillain ihmisillä migreeniä.
Itse kärsin aurallisesta migreenistä myös, mutta tanniininen punaviini ei minulla aiheuta sitä.
Vierailija kirjoitti:
Aussilainen Jacob's Creek on minun suosikki.
Varsinkin stone cellar
Vierailija kirjoitti:
Sorbus.
Valitettavasti sitä ei enää saa. Mutta saako Ruskaa??
Villa Antinori