Graavilohen reunoilla tummaa? Onko pilalla?
Kommentit (12)
Ruokamyrkytystä aiheuttavia bakteereita et näe, haista tai maista. Jos maistuu hyvältä ei ole pilaajabakteereita vielä suuria määriä. Olisko kuivunut, siis tummaa oranssia laidoilla?
Saattaisin tehdä kuumennettavaa ruokaa jos epäilyttää,
Siis tummaa väriä reunoilla, ei tumman oranssia.
AP
Vierailija kirjoitti:
Siis tummaa väriä reunoilla, ei tumman oranssia.
AP
Siis et nyt tietenkään tarkoita sitä harmaata lihaa jota siinä nahkapuolella on niissä leikatuissa siivuissa? Et varmaankaan. Vaikea vain nyt ymmärtää millaista sulla on, siivuja vakuumissa/muuten valmista vai itse tehty pala tms.
Itse tehtyä graavilohta. Perjantaina suolasin ja lauantaina siivutin rasiaan valmiita siivuja. En muista oliko jo tuolloin sitä tummaa väriä. No aion syödä sitä vielä tänään, oli miten oli.
AP
Siis se tumma ei ole siellä nahassa kiinni? Eikä ole tummempaa oranssia fileen ulkoreunalla?
No, terveelle ihmisellehän listeriat jne. eivät niin hirveä riski ole, jos ei ole raskaana.
Semmoista harmaatahan monesti siinä nahkan puolella on, se sellainen kolmio.
Luulin, että ap tuli (oksentamisen jne jälkeen) lähettämään viimeisen tervehdyksensä vielä vauvapalstan lukijoille, kun näin ketjun pompanneen yhtäkkiä pinnalle kuin fisu lammikosta. 😁
Ei se lohi oo enään nahassa kii, vaan oon viipaloinu sen lauantaina ja laittanu viipaleet rasiaan. Eli joissain niissä viipaleissa on sitä tummaa väriä :D
AP
No nyt tajusin. Menin kattoon niitä hemmetin graavilohi viipaleita ja hoksasin, että se tumma väri on niiden lohiviipaleiden alapuolella eli kun se lohi on ollu siinä nahassa kii niin tuo tumma väri on ollu nahkaosaa vasten, eli kun oon viipaloinu niin tullu sitä tummempaa osiota mukaan. Päältä (mihin on siis suolat laitettu) niin väri on ihan normaali.
Pakko kai sen asian on noin olla :D
T: tyhmä ap
Vierailija kirjoitti:
Ei se lohi oo enään nahassa kii, vaan oon viipaloinu sen lauantaina ja laittanu viipaleet rasiaan. Eli joissain niissä viipaleissa on sitä tummaa väriä :D
AP
Lohen lihan ja nahan välissä on kerros hivenen eri väristä lihaa. Sen väri vaihtelee hailakan harmaasta jopa tumman ruskeaan. Eli höyläsitkö leikatessasi ne viipaleet ihan nahkaa myöden? Ja oliko se värjäymä niissä viipaleissa jo silloin vasta leikattunakin?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei se lohi oo enään nahassa kii, vaan oon viipaloinu sen lauantaina ja laittanu viipaleet rasiaan. Eli joissain niissä viipaleissa on sitä tummaa väriä :D
AP
Lohen lihan ja nahan välissä on kerros hivenen eri väristä lihaa. Sen väri vaihtelee hailakan harmaasta jopa tumman ruskeaan. Eli höyläsitkö leikatessasi ne viipaleet ihan nahkaa myöden? Ja oliko se värjäymä niissä viipaleissa jo silloin vasta leikattunakin?
Tuossa on ylempänä mun aikasempi viesti, eli kaikki ok :D
AP
Se on neekeroitunut.