Kotimaisesta naudanlihasta luopuminen, ei vaikutusta ilmastoon
Kommentit (5)
Yllätti kenet? Nyt voidaan syyllistyä joulukuusista vielä..
Milloin sitten voikukan juuri kahvia ja sikuria myös sekä pettuleipää jos kerran pula-aika on tulossa?
Ajattelen terveysnäkökulmaa. Olen syönyt jo vuosia nautaa lähes joka päivä. Tarkkaa kirjaa en ole pitänyt mutta ihan rehellisesti pohtien aika harvassa on ne viikot jolloin olisi ollut edes yksi naudaton päivä ja annokset on isoja. Kerta-annos on ollut 200-400g punaista lihaa, siihen kanat ja maitotuotteet päälle. Olen ajatellut vähentää lihansyöntiä pariin kertaan viikossa. Kotimaista lihaa ostan tietysti, vähärasvaisena ja luomuna.
Pääskyset ovat jo katoamassa, ne viihtyvät parhaiten alueilla, josta löytyy laiduntavaa karjaa. Eteläinen Suomi köyhtyy eläinlajillisesti sitä mukaa kun maataloutta ajetaan alas. Ehkä se on poliitikkojen tavoite.
näinhän se on, ja nautoja tarvitaan myös tuottamaan lantaa, maailman louhittavat fosforivarannot loppuvat muutamassa kymmenessä vuodessa eikä se paskanpuhumisella pelto kasva. jos haluaa syömisellään vakuttaa niin huomioikaa että kahvin tuotanto aiheuttaa yhtä paljon päästöjä kuin lihan tuotanto. ja ruuantuotannossa riisi aiheuttaa suurimmat hiilipäästöt.