Välipäivä ruoka. Jouluista vai Uusivuosista?
Laatikot ei mene alas. Nakkeihin en vielä päätyisi.
Kommentit (7)
Jouluruuan tähteistä jotain vähemmän jouluista, hernekeitto taitaa olla perinteisin vaihtoehto. Rosollista voi kuulemma tehdä sosekeiton.
Tein borssikeiton. Huomenna on perunamuusia ja kinkkua, jonka kyytipojaksi kastike kinkun liemestä ja punaviinistä. Lanttulaatikkoa on vielä lisukkeeksi.
Rosollia voi vallan mainiosti paistaa, miel. lastu voita sekaan ja lisää sipulia - on tosi hyvää. Sen voi myös pienentää vielä pienemmäksi, lisätä vaikka keitettyä porkkanaa ja tehdä kasvispihvejä. Rosolli ei ole koskaan ongelma (ja laatikotkin menevät kasvispihveihin, ei se maksalaatikko kuitenkaan...). Kinkun, kalkkunan ym. lihat suikaleina pizzaan, piirakkaan, keittoon, kastikkeeseen, wokkiin. Lohi pastaan, piirakkaan, keittoon jne. Silakkarulla tms. äkkiä leivän päälle vaikka kananmunan kanssa. Meillä melkein kaikki on syöty, kun ei paljon ostettukaan. Lopun kinkun silppusin äsken pakkaseen ja lounaaksi syötiin 'kalapöytä' eli jääneet kalajutut + katkikset keitettyjen perunoiden ja kermaviilikastikkeen kanssa. Jälkiruuaksi kahvia ja viimeiset piparipullan palat. Joulu on siis syöty! :) Välipäivinä syödään hieman kevyemmin ja Uudeksi Vuodeksi tietysti hiukan nakkeja ja omatekemää perunasalaattia.
Minä teen lanttulaatikosta kasvispihvejä, raastan porkkanaa sekaan, sipulia, paistan pannulla. Juustokeksejä taidan tehdä tänään.
Aattona ja eilen oli jouluruokaa. Tänään tortilloja ja hyvää oli. Nyt mennään perusruualla, nakkikeitto, jauhelihakastike-linjalla uuteen vuoteen asti jolloin tehdään sisäfilepihviä
Meillä on tänään lohipastaa. Muut jouluruuat meni jo eilen, lämminsavulohta jäi runsaasti.