Mitä syöt jouluaattona?
Minä varmaan teen taas pyttipannua ja juon vichyä.
Kommentit (22)
Voileipää, kinkkua, porkkana-ja lanttulaatikkoa, rosollia, jotain salaattiakin varmaan, joulutorttuja, piparkakkuja, hedelmäsalaattia, kermavaahtoa, ja tietenkin suklaata.
Perinteiset jouluruuat. Kinkku, laatikot, rosolli...ym ym
Vierailija kirjoitti:
Kynsiä. Rahat loppu.
Syötkö sormin vai käytätkö kynsisaksia?
Rusinaista maksalaatikkoa, sinappinen kermakastike ja keitinperunat.
Kinkun uuniin heitän ja sen sinapilla peitän.
Aattona syön mitä ravintola tarjoaa, aika paljon siellä on kaikkea.
Muina päivinä suht perinteisiä pöperöitä, tänä(kin) vuonna on paljon kaikkia kalajuttuja.
Jouluaamuna riisipuuroa ja glögiä (ehkä terästettynä).
Jouluna päivällispöydässä on toivottavasti perinteinen jouluateria, johon kuuluu kotimaista kinkkua, itsetehtyä porkkanalaatikkoa ja lanttulaatikkoa, Atrian rosollia, italiansalaattia, sienisalaattia, itsetehtyä sinappia ja perunalaatikkoa. Punaviiniä juomaksi. Vihreä gourmetsalaatti voisi olla kiva lisä joulupöytään.
Juustolajitelma jälkiruoaksi punkun kera.
Aattona listalla fondue chinoise ja joulupäivänä raclette.
Annos nro 8 kiinalaisessa ravintolassa.
Pizzaa. Painakaa ylänuolta, tiedän että tykkäisitte itsekin HYVÄSTÄ ruoasta jouluna(kin).
Vierailija kirjoitti:
Pizzaa. Painakaa ylänuolta, tiedän että tykkäisitte itsekin HYVÄSTÄ ruoasta jouluna(kin).
Mä en syö koskaan jouluna pahaa ruokaa, mutta pizzaa en oo kyllä koskaan syöny. Mulle se on liian tavallista.
Meillä on runsas alkupalapöytä, erilaisia leikkeitä,kaloja, äyriäisiä, mätiä, pateeta, tapaksia yms ja jälkkörikdi juustokakku. Ai niin, alkukeitto korvasieninistä.
Aamulla hyvin rasvattu riisipuuro reilulla voisilmällä. Kermakahvi. Maistiainen kinkusta.
Joulurauhan julistuksen jälkeen glögiä ja Heikkilän luumutorttu.
Päivällisellä laatikot (ei peruna), kinkku, karjalanpaisti, salaatteja, herneitä, mantelileipää, voita, maksapasteijaa.
Myöhemmin luumu-rommikermarahkaa, villa hakkarin suklaakakkua, kermakahvia.
Juomapuoli on vielä mietinnässä.
Brunssilla karjalanpiirakoita, leikkeleitä, vihanneksia, peruna- ja italiansalaattia, kahvia, limsaa.
Ennen päivällistä glögiä.Alkuruuaksi porocarpaccio, pääruuaksi file tournedos, pariisinperunat, babyporkkanoita, parsakaalin nuppuja, herneitä, pippurijuustokermakastike, pekonimajoneesia, jälkkäriksi puolukkajuustokakkua. Juomana punaviini ja limsa.
Illalla kahvia, konjakkia, limsaa, torttuja, englantilaista hedelmäkakkua, toscakakkua, pipareita, konvehteja.
Joulupuuro syödään jo aatonaattona.
Riisipuurolla aloitetaan aatto, aina.