Sanokaa mistä saa laadukasta suklaata ilman mitään halppisraaka-aineita
Kommentit (19)
Ennen suklaaseen laitettiin kultaa ja smaragdeja. Nykyisin enää vain mikä on halpaa.
Kultasuklaa? Perussuklaan ainesosat ovat sokeri, täysmaitojauhe, kaakaovoi, kaakaomassa, emulgointiaine (soijalesitiini) ja vanilja.
Emma K. kirjoitti:
Jalin suklaatehtaalta.
Hmm... tämä on kyllä totta. :/ Kävin Jalia tapaamassa pari kuukautta sitten, hänelle kuului oikein hyvää!
Lidlistä. Sakemannit tekee hyviä, niitten halpissuklaissakaan (siis saksassa tehdyissä) ei yleensä ole palmurasvaa.
Tarkoitin nyt sitä palmuöljyä ja muuta mitä ainakin Fazer käyttää. :)
Valitettavasti useimmissa niissäkin on.
Vierailija kirjoitti:
Valitettavasti useimmissa niissäkin on.
Niissä Lidlin suklaissa siis.
Itse.
Kookosöljy. 100% kaakao. Hunaja.
Siinä. 3 ainesosaa. Toki voi itse vielä maustaa entisestään esim. pähkinärouheilla, rusinoilla, hieman merisuolaa.
Mutta niin, parhaimmillaan 3 ainesosaa riittää ja hyvää tulee. Eikä varsinaisesti ole kovin kallista kun kerran nuo 3 asiaa olet ostanut niin niistä tekee niin paljon.
Vierailija kirjoitti:
Kultasuklaa? Perussuklaan ainesosat ovat sokeri, täysmaitojauhe, kaakaovoi, kaakaomassa, emulgointiaine (soijalesitiini) ja vanilja.
Kultasuklaan Rommirusina -tumma suklaa on ihan taivaallista.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kultasuklaa? Perussuklaan ainesosat ovat sokeri, täysmaitojauhe, kaakaovoi, kaakaomassa, emulgointiaine (soijalesitiini) ja vanilja.
Kultasuklaan Rommirusina -tumma suklaa on ihan taivaallista.
Saa Prismasta...
Neuhaus belgialainen suklaa.
Jos et Helsinkiin pääse, netistä voi tilata, googleta neuhaus ja suklaa (oletan, ettei tänne saa laittaa linkkiä suoraan verkkokauppaan).
Brysselistä saa kohtuu hyviä suklaita erikoisliikkeistä.
Vierailija kirjoitti:
Itse.
Kookosöljy. 100% kaakao. Hunaja.
Siinä. 3 ainesosaa. Toki voi itse vielä maustaa entisestään esim. pähkinärouheilla, rusinoilla, hieman merisuolaa.
Mutta niin, parhaimmillaan 3 ainesosaa riittää ja hyvää tulee. Eikä varsinaisesti ole kovin kallista kun kerran nuo 3 asiaa olet ostanut niin niistä tekee niin paljon.
Miksi kookosöljyä kun kaupasta saa ihan kaakaovoitakin?
Vierailija kirjoitti:
Jos ite tekis?
En ole vielä saanut maistaa hyvää itsetehtyä, vaikka mitä pakkauksia ostanut ja kokeillut myös muiden tekemiä. Ne maistuu aina oudolta ja häviää jopa nykypäivän Fazun siniselle.
Helsinkiläinen Goodio.
"Samettinen suklaamassa valmistuu kivimyllyssä, jossa paahtamaton kaakao jauhetaan muiden raaka-aineiden kanssa vähintään kahden vuorokauden ajan. Suklaata ei missään vaiheessa kuumenneta yli 45 ° C, jolloin kaakaon arvokkaat ravintoaineet säilyvät. "
Ongelmana vaan,että hvetin kallista, pieni levy n 5 euroa,mutta ei kyllä liioittele yhtään tuota samettista suutuntumaa.
Ostan "Coconut" versiota alesta aina useita levyjä. Paras
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Itse.
Kookosöljy. 100% kaakao. Hunaja.
Siinä. 3 ainesosaa. Toki voi itse vielä maustaa entisestään esim. pähkinärouheilla, rusinoilla, hieman merisuolaa.
Mutta niin, parhaimmillaan 3 ainesosaa riittää ja hyvää tulee. Eikä varsinaisesti ole kovin kallista kun kerran nuo 3 asiaa olet ostanut niin niistä tekee niin paljon.
Miksi kookosöljyä kun kaupasta saa ihan kaakaovoitakin?
Sekin toki käy. Parhaimmillaan se on mielestäni kun kookosöljyn lisäksi laittaa kaakaovoita.
Itse tekemisessä on sekin plussa, että voi itse kontrolloida makeutta. Toiset haluaa tummempaa, toiset makeampaa. Sen voi kontrolloida hunajan määrällä.
Jalin suklaatehtaalta.