Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kauan puolukat säilyvät pakkasessa?

Vierailija
28.11.2019 |

Itse poimittuja

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 |
28.11.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vuosia.

Vierailija
2/9 |
28.11.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

No lähestulkoon ikuisesti. Tai ei nyt ikuisesti, mutta ainakin niin kauan kuin pakastinkin kestää. Ja kun pakastin sanoo sopimuksen irti, niin voit siirtää ne uuteen pakastimeen, ja säilyvät vielä siinäkin niin kauan, että perikuntasi ihmettelee mistäköhän nämä puolukat on peräisin, kun ovat vielä niin tuoreen tuntuisiakin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/9 |
28.11.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eli 2-3 vuotta onnihan ok?

Vierailija
4/9 |
28.11.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Eli 2-3 vuotta onnihan ok?

On ihan ok.

Puolukka on valmiiksi hapan ja kun vielä jäässä niin säilyy tuon pari vuotta. 

Minulla on pari sangollista puolukkaa muusattuna ja kun pakastimeen tulee tilaa niin laitan pakastimeen sillä silmällä, että jos sattuisi, ettei ensi vuonna tule puolukkaa, niin pärjäisi vuotaan 2021 asti.

Vierailija
5/9 |
28.11.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Puolukat on ehkä maailman parhaiten säilyviä marjoja. Pakkasessa säilyvät varmaan 50 vuotta. Kuivumista voi toki tapahtua, ja varmaan ne herkemmät vaikuttavat aineet hiljalleen hajoavat, mutta syömäkelpoisuus säilyy todella pitkään.

Vierailija
6/9 |
28.11.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kun pakastaa puolukkaa pidemmäksi aikaa, niin voi olla että kannattaisi laittaa hiukan sokeria.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/9 |
28.11.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Eli 2-3 vuotta onnihan ok?

Puolukka on melko hyvin säilyvää sorttia, voi silti ottaa makua pakastimesta, huuhtele ja tarkista, kuoren parkkihapot muuttavat pitkään säilytettäessä, mustikka kestää paremmin. 

Vierailija
8/9 |
28.11.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kun pakastaa puolukkaa pidemmäksi aikaa, niin voi olla että kannattaisi laittaa hiukan sokeria.

En yhtään ymmärrä miksi marjoihin laitetaan sokeria. Se vähä hyöty mitä sokeri tekisi, (säilyttäisi niitä vitamiineja paremmin) tuhoutuu kyllä siinä sokerin haitallisuudessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/9 |
08.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kun pakastaa puolukkaa pidemmäksi aikaa, niin voi olla että kannattaisi laittaa hiukan sokeria.

En yhtään ymmärrä miksi marjoihin laitetaan sokeria. Se vähä hyöty mitä sokeri tekisi, (säilyttäisi niitä vitamiineja paremmin) tuhoutuu kyllä siinä sokerin haitallisuudessa.

Suolaa ja sokeria voidaan laittaa elintarvikkeisiin säilyvyyden edistämiseksi. Ne sitovat ns. vapaata vettä. Ruokaa pilaavat mikrobit tarvitsee vapaata vettä kasvaakseen. Säilyvyys siis paranee, kun pyritään muuttamaan olosuhteet sellaisiksi, että hidastetaan mikrobien kasvua ja vähentämään vapaan veden määrää.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän yhdeksän viisi